Egyéb

628 millióért tervezik meg a Belügyminisztérium új helyét a Várban

 

A Középülettervező Zrt. nyerte a hirdetmény nélküli közbeszerzést, melyre mástól nem is kértek ajánlatot, mert a KÖZTI az eredeti tervek kizárólagos tulajdonosa.

 

Hirdetés

 

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. megbízásából a Középülettervező (KÖZTI) Zrt. nettó 628 millió forintért készíti el a Belügyminisztérium budai Várnegyedbe való költözéséhez, az Országház utca 28–32., és az Úri utca 49–51. szám alatti ingatlanegyüttesben történő elhelyezéséhez szükséges építési munkák engedélyezési és kivitelezési terveit.

Más nem is készíthetné, mert a BMSK csak a KÖZTI-től kért ajánlatot a tenderen arra való hivatkozással, hogy az érintett épületegyüttes átépítésének tervdokumentációját a KÖZTI jogelődje készítette 1960-ban, és a tervek szerzői vagyoni joga a KÖZTI tulajdonában van.

“A KÖZTI Zrt., mint jogutód az elkészült tervekkel kapcsolatos szerzői vagyoni jogokat (így a tervek felhasználásának és átdolgozásának, valamint az épület vagy az épület egyes részei terveinek módosítási joga) másnak nem engedte át.”

Az egy tavaly novemberi kormányhatározatból már kiderült, hogy a Belügyminisztérium is a Várnegyedbe költözik. Az érintett ingatlanokat hosszú ideje a Magyar Tudományos Akadémia társadalomtudományi kutatóintézetei használták, amelyeknek emiatt máshova kell menniük.

Kapcsolódó cikkeink:

3,5 milliárd forintért épül lovarda a Várban

Újabb 3,5 milliárd forint a Budai Vár átépítésére

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás