Egyéb

Tisztikeresztet kapott a TEK főigazgatójának karatemestere

 

Nem árulta el a Miniszterelnökségi Sajtóiroda azt, hogy ki terjesztette fel a tisztikeresztre Antal János harcművészt, és lehetett-e az maga Hajdu János, a TEK főigazgatója, akit – tudomásunk szerint – régi jó viszony fűz a karatemesterhez.

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

„Antal János Márton harcművész, fekete öves karatemester a shotokan karate magyarországi meghonosítása és nemzetközi elfogadtatása érdekében végzett elkötelezett munkája, valamint a küzdősportban nyújtott egyedülálló teljesítménye elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést” – írta az Átlátszó megkeresésére a sajtóban, így a 24.hu-n megjelentekkel megegyezően Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tisztikereszt adományázásáról megjelent beszámolók után a hozzászólások méltatják Antal János eredményeit. Ezt nem vitatják el az Átlátszót megkeresők sem. Inkább csak hangot adtak annak, hogy véleményük szerint a kitüntetés odaítélésben szerepe lehetett annak, hogy Antal János egy másik harcművész mesterrel, Bíró Györggyel együtt mestere és edzőtársa volt a Terrorelhárítási Központ (TEK) jelenlegi főigazgatójának, Hajdu Jánosnak. Megjegyezték, a karatemester a TEK küzdősportgáláinak is rendszeres résztvevője.

Éppen ezért megkérdeztük a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét arról, hogy miért éppen most és mely szervezet nevében, ki terjesztette fel Antal Jánost a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozatára, ám ez a megkeresésünk válasz nélkül maradt. Ugyanígy nem érkezett egyelőre reagálás a Terrorelhárítási Központtól arra az érdeklődésünkre, hogy Hajdu Jánosnak szerepe volt-e abban, hogy a karatemester megkapja a kitüntetést.

Korábbi cikkeink a Terrorelhárítási Központról

„Míg vert, mosolygott” – a Röszkénél bántalmazott újságírók a TEK akciójáról

„A rendőrség eszkalálta az eseményeket” – egy volt rendőrparancsnok a röszkei csatáról

A röszkei felvételeket megsemmisítette a rendőrség, parlamenti vizsgálat nem lesz

Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?

A belügyminiszter és a főtestőr vetélkednek az új titkosszolgálati csúcsszervért

Csikász Brigitta

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás