„Míg vert, mosolygott” – a Röszkénél bántalmazott újságírók a TEK akciójáról

richardson1

Legalább nyolc újságírót megvertek, hármat pedig előállítottak a Terrorelhárítási Központ kommandósai, miután szeptember 16-án összecsaptak a menekültekkel a szerb-magyar határon. A bántalmazott újságírók szerint a terrorelhárítók számára világos volt, hogy ők is a munkájukat végzik a helyszínen, de a TEK “nem azért volt, hogy kérdezzen, hanem azért, hogy verjen”.

A megtámadottak között volt Meli Petersson Ellafi svéd fotós, Jordan Davis, a svájci RTS újságírója, valamint a Szerb Rádió és Televízió teljes stábja. Ők a magyar rendőrök által napokkal korábban lezárt röszkei határátkelőnél történő eseményekről tudósítottak, mivel mintegy kétezer menekült ragadt a határ szerb oldalán.

Mi történt?

Szeptember 16-án délután fél három körül a menekültek kísérletet tettek a határt védő kapu áttörésére. Míg a legtöbben békésen tiltakoztak, egy kisebb csoport köveket és vizespalackokat dobált a kerítés felett a magyar rendőrökre. A rendőrök könnygázzal, paprikaspray-vel és vízágyúval válaszoltak.

„Egy bizonyos ponton a készenléti rendőrök elkezdtek visszahúzódni a kerítéstől és a menekültek valahogy kinyitották a kaput” – mondta Beck Tímea, a szlovák Denník N fotóriportere. Ezután zavarodottság uralkodott el, sok menekült azt hitte, hogy a magyar hatóságok beengedik őket az országba, ezért elindultak a magyar oldalon a készenléti rendőrök felé.

A szerb oldalról többtucatnyi újságíró követte a sokaságot. Fél hat körül a Terrorelhárító Központ (TEK) egységei is a helyszínre érkeztek, védőfelszerelésben, sisakkal, maszkkal. Elkezdték a menekülteket Szerbia felé visszanyomni.

Előzmények

Az ORFK szerint szakszerű és arányos volt a röszkei tömegoszlatás, vizsgálat nem lesz

Az Al-Arabiya helyszíni felvételén is menekültverésnek látszik a röszkei csata

Újabb fotóriporter állítja, hogy ok nélkül támadt a menekültekre Röszkénél a TEK

A TEK miatt hágott tetőfokára az erőszak a Röszkén összevert ausztrál fotós szerint

Furcsa visszavonulással készítették elő a rendőrattakot Röszkénél

„A rendőrség eszkalálta az eseményeket” – egy volt rendőrparancsnok a röszkei csatáról

A következőkben két újságíróval, a Budapesten élő ausztrál fotóssal, Warren Richardson-nal valamint a szlovákiai Beck Tímeával próbáljuk rekonstruálni az eseményeket.

Hol voltál a TEK-es támadás pillanatában?

Warren Richardson: Amikor a kerítés kinyílt és a tömeg betódult, mindenki az ún. „senki földjének” a magyar részére sodródott. A „senki földje” azon a szakaszon nagyjából 35 méter széles, ezt megkérdeztem a szerb rendőröktől. Az akkor, ott készített fotóim alapján én úgy becsülöm, hogy a támadás idején még mindig a magyar-szerb határ közötti „senki földjén” álltunk.

Innen vittek Magyarországra?

WR: Innen vertek át Magyarországra.

Amikor rád támadtak, tudhatták hogy fotós vagy?

WR: Világosan látszott a sajtós kártyám, két kamera lógott a nyakamban, a ruházatom pedig olyan volt, mint amilyennek az emberek egy fotóst elképzelnek. Zavaros hogy mi történt pontosan, annyit tudok hogy hátulról ragadott meg egy tiszt, sikerült lekapnom az arcát, amint közeledett hozzám. Egy biztos: nem azért volt ott, hogy kérdezzen, hanem hogy verjen.

Többször voltam már hasonló helyzetben, személy szerint azt gondolom, ez egy gyakorlat volt. Ki akarták próbálni, hogy a TEK-es fiúk mennyire boldogulnak egy ellenséges tömeggel. Régóta ez az első alkalom, amikor igazán kipróbálhatták magukat. És nem vizsgáztak túl fényesen, ártatlan embereket emeltek ki, és vertek szarrá.

Röszkei rendőrroham 2015. 09. 16. – Al Arabiya helyszíni felvétele from atlatszo.hu on Vimeo.

Le tudnád írni hogy hol álltál akkor, amikor a TEK megrohamozta a tömeget?

WR: Egy adott pillanatban kilépett a tömegből egy szíriai férfi egy kislánnyal, aki beteg volt. Odament a rendőrök sorfalához, és megpróbálta rávenni őket, hogy legalább a kislányt vegyék be, mert nem érzi jól magát, és szüksége lenne orvosi segítségre. A rendőrök nem haboztak, szétnyíltak a pajzsok, és bevették a kislányt. Ekkor a férfi mellett megjelent a felesége három gyerekkel, és arra kérték a rendőröket, valamelyiküket engedjék át, hogy ne legyen egyedül a beteg kislányuk. Sok újságíró rajzott ekkor a család körül.

Ekkor hátul valami történt, megjelent a TEK, mindenki futásnak eredt, és elszabadult a pokol. A TEK-esek elrohantak az újságírók mellett, és belerontottak a tömegbe. Ekkor a semmiből egy kéz jelent meg a szemem előtt, amint megragadta a torkomat. A TEK-es gumibottal megütött, a földre terített, majd fejberúgott négyszer.

A különös ebben az, hogy a TEK-es tisztet, míg vert, jól meg tudtam nézni, le is fényképeztem, folyamatosan nyomtam a kioldógombot akkor is amikor a földön voltam. Hátulról jött, a magyar oldalról, és a szerb oldal fele tartott. Mosolygott, mint aki szórakozik, mintha pacsit is akart volna adni. Aztán elment.

Kisvártatva egy újabb TEK-es fickó jelent meg, felemelt a földről aztán elengedett. Én nem mentem sehová, hanem tovább fotóztam. Aztán egy szíriai férfit találtam, akinek szívrohama volt, próbáltam segíteni rajta. Ekkor egy TEK-es rámordított, hogy tűnjek el. Mondom, ez a férfi orvosi segítségre szorul, de csak ordított, hogy menjek el, ez volt a hozzáállás.

Egy fiatal, 18-19 éves szíriai férfire is emlékszem, szintén nagyon rossz állapotban volt, eszméletlenül feküdt. Megvizsgáltam, megnéztem nem-e törött a bordája, nincsen-e nyaki sérülése. A TEK-es tiszt üvöltözött, ki a fene vagy, miért vagy itt? Mondom, van sürgősségi orvosi képzésem, segíteni próbálok ennek a fiatalnak, mert hát egyértelmű, hogy titeket ez nem érdekel.

Mondta, hogy menjek el. A kerítésnél voltam, átléptem volna épp a szerb oldalra, amikor rámripakodtak, hogy mit csinálok. Mondom, hogy elraboltak, idehoztak, most visszamegyek a szerb oldalra. Akkor azt mondták, várjak. Órákig várakoztam, aztán elvittek a szegedi rendőrörsre.

Meddig tartott a kihallgatás?

WR: A kihallgatás körülbelül 12 órán át tartott, de mivel nekem már volt részem ilyesmiben, tudtam mit kell tenni. Annyira lefrusztráltam őket, hogy a végén egyszerűen szabadon engedtek, a kihallgatást vezető rendőrtiszt majdnem elaludt, annyira fáradt volt. Én meg mondogattam, hogy hát folytassuk, mert én ezt élvezem!

Kaptam hivatalból egy ügyvédet meg egy tolmácsot, aki egy arrogáns szarházi volt, eléggé felidegesítettem amikor azt mondtam neki, hogy nem beszél eléggé jól angolul. Mondtam nekik, keressenek valakit aki rendesen beszél angolul. Hét óra múlva kerítettek egy új tolmácsot, azt hiszem, akkor már tudták, hogy bennem emberükre akadtak.

Nem igazoltattak, nem írták fel a nevemet, az útlevélszámom, sosem kérdezték a lakcímem. Nem fényképeztek le, és nem is vettek ujjlenyomatot. Egyedül én voltam az, aki kiálltam a jogaimért.

A rendőrök nem tudták mit csináljanak velem, gyakorlatilag előttem találtak ki törvényeket. A detektív egyre frusztráltabb lett, ki-kiment a szobából valószínűleg a főnökével egyeztetni, visszatért egy-egy újabb ötlettel, de hát nem működött, akkor megint kiment beszélni a felettesével.

Két hibát követtek el: a TEK erőszakkal vitt el a határról a rendőrörsre. Ez törvénytelen. Én akkor szerb, nem pedig magyar fennhatóság alatt álló területen voltam. Elraboltatok a határról, vigyetek vissza! – mondogattam. Erre ők azt válaszolták, nem tehetjük, erőszakkal elviszünk a rendőrörsre. Erre én mondtam, hogy ez törvénytelen. Ez emberrablás. Azt teszünk amit akarunk, mondták.

A rendőrörsön a kihallgatás végén azt mondták, lefotózunk és felvesszük az adataidat. Ugyanúgy, ahogy a menekültekkel teszitek? – kérdeztem. Behoztak két másik detektívet, mondták, erőszakkal csináljuk, erre én, rendben, de felveszem az esetet. Valaki nagyon rosszul fog járni emiatt. Ledobtam a hátizsákom a földre az ügyvéd és a tolmács elé, és azt mondtam, ha erőszakkal igazoltattok, akkor lássunk hozzá. Húsz perc múlva bejött a detektív, és mondta, hogy elmehetek. Nem fotóztak le, nem vettek ujjlenyomatot.

Sajnos a többiek, a fiatal lengyel riporter és a szlovákiai lány nem tudták, hogyan játsszák ezt a játékot. Őket le is fotózták. Ellenem is megpróbáltak vádat emelni amilyen gyorsan csak lehetett, hogy megindokolják amit tettek. Én viszont nem engedtem, és ez nagyon felbosszantotta őket.

horgoswarren

 

Hogyan kezdődött?

Beck Tímea: Egyszer csak megnyílt a kerítés, a menekültek pedig – mivel azt hitték, beengedik őket – betódultak magyar területre. A jelenlevő, mintegy kéttucatnyi újságíróval együtt, akikkel a szerb oldalon álltunk, szintén átmentünk – valószínű, hogy sokakat át is húzott a tömeg. De természetes volt átmenni az emberekkel, hogy tudósíthassunk, mi történik. Mindenki örült, tapsolt, nem volt semmi aggresszió. Utolsó levelem a szerkesztőségbe az volt, hogy talán kinyitották a határt.

És akkor megjelent a TEK.

BT: Szerintem parancsot kaptak, én nem tudom másképp elképzelni. Nem arról volt szó, hogy a menekültek nekik mentek volna, korábban valóban dobáltak köveket, azonban akkor béke volt, az első sorban nők, gyermekek voltak, lényegében őket rohanták le. Pedig szerintem ezt a helyzetet kommunikációval meg lehetett volna oldani.

Én a többi újságíróval együtt a tömeg szélén álltam, azért erre vigyáztam. Volt újságíró-kártyám is. Amikor megjelent a TEK, elkezdtem rohanni, mindenki elkezdett rohanni. Én ösztönösen megálltam felemelni egy idős férfit, akit tapostak, akkor kaptam a hátamra az első ütést. Tovább mentem, de aztán az egyik TEK-es megfordult, én megálltam, rámnézett és megütött. Kétszer ütötte meg a vállamat, bazi nagy kék folt lett ott, és nem tudok leülni se rendesen.

De ez bánt a legkevésbé, értem hogy ez egy feszült helyzet volt és saját felelősségemre voltam ott. Abszurd, de ezt még el is nézném. Az igazán felháborító az ami ezután következett: magyarul mondtam hogy újságíró vagyok és erre azt mondták hogy fogjam be, és hogy lényegében nincsen jogom beszélni.

Magyar vagy szerb területen történt mindez?

BT: Nem mentem még át a kerítésen, de közel voltam ahhoz. Tény, átjöttünk a határon, de az ügyvédem szerint ilyen esetben nem lehet az újságírókat illegális határátlépéssel vádolni, mert muszáj tudósítaniuk.

Azt mondta a rendőrség, hogy egy újságírót sem ütöttek meg. Ez nem igaz. A lengyel újságírónak (Jacek Tacik – a szerk.) nyílt seb volt a fején, amit be kellett varrni, nagyon sok vért vesztett, csupa vér volt. Ő azt mondta, nem csinált semmit, állt egy mikrofonnal a kezében amikor megütötték. Az ausztrál újságírónak (Warrren Richardson – a szerk.) képe is van arról a TEK-esről, aki rugdossa a fejét. Ő gyermekeket emelt fel a földről, amikor megütötték.

HorgosRoszkeBorderRefugees_21092015_WR20

Mi történt ezután?

BT: Elfogtak, és hiába mondtam hogy újságíró vagyok, gyorskötözővel szorosan összekötözték a kezem, visszahúztak Magyarországra, majd a földre dobtak. Azt mondták, nem működik a rádiójuk visszafelé, ezért nem tudnak parancsnokot hívni. Néhány szír nővel együtt tartottak fogva – nekik csak harmadik kérésre adtak vizet.

Kiabálni kezdtem egy rendőrre, akiről kiderült, egy másik osztagból van – ő elnézést kért és levágták a kezemről a gyorskötözőt. Odavittek a két másik újságíróhoz, akik nem kaptak bilincset. Elkülönítettek bennünket.

Mennyit tartott a kihallgatás?

BT: 13 órán keresztül voltunk a Szegedi Rendőrkapitányságon, végigmentem az egész procedúrán, a végén még ujjlenyomatot is vettek és le is fényképeztek. Illegális határátlépéssel gyanúsítottak, az én esetemben arról is beszéltek, hogy én vettem rá a menekülteket hogy lázadjanak. A lengyel újságírót – ő egy vékony, szőke fiú – azzal vádolták, hogy megütött egy rendőrt (Jacek Tacik kérdésünkre elmondta, a hivatalos személy elleni erőszak vádpont a rendőrökkel való beszélgetés során merült fel, azonban a kihallgatása során nem volt már erről szó – a szerk.). A végén persze ejtették a vádat, de engem akkor is zavar, hogy az egész idő alatt senki nem kért elnézést tőlünk.

HorgosRoszkeBorderRefugees_21092015_WR21

A rendőrség nyilatkozatban tagadta, hogy újságírókat vertek volna meg. „A rendőrség – a törvényi előírásoknak megfelelően – a szükséges mértékű, arányos erőt alkalmazta egy olyan agresszív csoport tagjaival szemben, akik olyan eszközöket használtak, melyek alkalmasak voltak súlyos sérülések okozására a Magyarország és az Európai Unió határát védő rendőröknek. A média munkatársai saját felelősségükre egy olyan területen maradtak, ahol a rendőrség – előzetes figyelmeztetést követően – kényszerítő eszközöket alkalmazott” – áll a közleményben.

Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta: meglepetés volt, hogy a média ott volt az első két sorban a röszkei eseményeknél. Szerinte az újságíróknak a saját biztonságuk érdekében semmi keresnivalójuk nincs ilyen helyen. Az intézkedő rendőr pedig ilyenkor nincs mérlegelési helyzetben, hogy ki a támadó és ki a média képviselője – tette hozzá Kovács.

Az European Federation of Journalists Európai (EFJ) elítélte a támadást. „Fölfoghatatlan, hogy egy EU-tagállam, mint Magyarország folyamatosan megsérti a sajtószabadságot és az emberi jogokat. Az Európai Bizottságnak és más nemzetközi intézményeknek lépéseket kell tennie ezekkel a súlyos jogsértésekkel szemben” – mondta Mogens Blicher Bjerregård, az EFJ dán elnöke.

„Előfeltétel, hogy az EU-tagállamok tiszteletben tartsák az EU tagállamainak a média- és szólásszabadságot előíró Alapjogi Chartát” – tette hozzá.

Az incidenst elítélte a Committee to Protect Journalists (CPJ) is. „Megdöbbentő a rendőri erőszak, ami a világszintű eseményről tudósító újságírókat érte” – fogalmazott Nina Ognjanova, a CPJ európai és közép-ázsiai programkoordinátora. „A magyar kormánynak egyértelmű és határozott nyilatkozatot kell tennie, hogy nem tűri az ilyen viselkedést” – közölte a bolgár újságírónő.

Sipos Zoltán

Az anyag az Index on Censorshipen megjelent cikk bővített verziója, a szerző a Mapping Media Freedom regionális tudósítója. Fotók: Warren Richardson. Videók: N1TV és Al-Arabiya helyszíni felvételei.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 945 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr1
 • jozsiba01

  Majdnem elsírtam magam a gaz magyarok kegyetlenkedésein. Ezt a történetet is emeljék a megkérdőjelezhetetlen vallási mítoszok közé!!!!!!! Azonnal!!!!!!!!!!

  Az pedig fel sem merült benne, hogy spanyolhonban, ánglusoknál az uSSa-ról már ne is beszéljünk, hogy ha megtámadja valaki a határt azonnal éles lőszerrel lőnek a tömegbe. Válogatás nélkül.

  • Mule

   Egy rövid párbeszédes intermezzót had írjak az ihlettől megindítva.

   – Apaaaaaaaaa valaki azt mondta, hogy a TEK-eseknek nem kéne feleslegesen túlkapásokkal fellépnie!

   – Mi a baj ezzel, kisfiam? Természetesen a túlkapások nem helyesek, akkor se voltak azok amikor az anti-gyurcsányista időkben ezeket megtették.

   – De appppppaaaaaaaaaaaaaa nyyyaaaaaaaaaaaaaaafffff mindjárt ordítva bőgök!!!! Ha egyszer a spanyolok és az amcsik is ezt csinálják!!!! Ha nekik szabad akkor nekünk miért nem? Miért nem kapok iPhone-t amikor a Pistike minden évben kap egy újat? NYaaaaaaaaaaaaaaaaaaaffffff

   – Kisfiam. Egyrészt azért mert valaki megteszi, nem biztos, hogy az a követendő példa. Talán atomot kéne dobni mindenhová mert az amerikaiak is azt tették? Vagy népirtásokba kéne kezdeni mert már mások is megtették?

   – DEEEEE AAAPPPPPAAAAAAAAAA NNNNNNNYYYYYYYYYYYYAAAAAAAAAAAAAAAFFFFFFFFFFF

   – Hát rendben fiam, megyünk elaltatlak és eltemetlek Bodri mellé.

   • jozsiba01

    Nekem is van egy kis rövid párbeszédes intermezzom:

    – Kérem lépjen hátrébb a kerítéstől!!!!!!!!!!!!!!
    – Szabadság, Németországba menni. Merkelisztánba!
    – Azonnal lépjen hátrébb!!!!!
    – Pénzt, piát, pi..t követelek!!!
    – Bumm, bummm!
    – Hör, hör!!!

    Vagy egy másik:
    – A palesztin kisfiú csúnyán nézett a megszálló zsidó hadsereg 1 tagjára
    Majd azonnal fejbe is lőtték!!!

    Na akkor most miről beszélünk? Amiről te írsz az csak a denerált hazaáruló cionféreg liberáltak fejében létezik, mert azt rendelték meg tőlük az uraik!!!

  • anti-agitprop

   Én nem emlékszem hogy belelőttek volna az angolok a menekültekbe amikor nemrég beálltak a Csalagútba.
   Ja, lehet hogy mégse támadják a szent határt?

   USÁból se hallottam hogy halomra lőnék a mexikóiakat, pedig ott aztán kemény határőrzés van (és simán át is megy azon is a többség).
   Ha te igen, akkor légyszi linkeld már a hivatalos statisztikát, hogy tavaly hány mexikói határtámadót lőttek le.

   • Yacob von Gips

    Pedig de.Az hogy neked vikike nem mondja,attól az még úgy van.Mellesleg látom bigott fityeszes vagy ,tehát tudnod kéne hogy statisztikát akkor lehet elhinni, ha saját brigád hamisítja.Vagy te szoktad írogatni?

    • anti-agitprop

     He? Vikikének pont az lenne a jó, ha lehetne mutogatni hogy máshol bezzeg halomra lövik őket.
     Ismét: link hivatalos forrásról, hogy lőnek? Azon túl, hogy “pedig de”?

   • jozsiba01

    Az uSSa-ban már több mint 2000 embert lőttek le a kerítésnél. A spanyolok a niggeret lövik, az angolok éles kőszerrel védik a csalagutat.

    • anti-agitprop

     “légyszi linkeld már a hivatalos statisztikát”
     “légyszi linkeld már a hivatalos statisztikát”
     “légyszi linkeld már a hivatalos statisztikát”
     “légyszi linkeld már a hivatalos statisztikát”

     Ha elégszer leírom, észreveszed? 🙂

 • Sandor Rabai

  Halott se volt?

 • Viktor Csongradi

  Aki a mai (magyarellenes is) “ujsagiroknak” elhisz akarmit is, az alapjaban veve hulye.
  Ha egyaltalan tortent volna valami ami (talan) valos, azt orakon belul megirtak volna. Ezek a napokkal, hetekkel kesobb megirt dolgok egyszeruen magyarellenes kitalalmanyok lepocskondiazni a magyarokat, Magyarorszagot es a (valasztott!) kormanyt.

  Van itt egy (ismaert) pszichologiai nyomas ami abbol all, hogy a becelzott alanyt addig sertegetni, piszkalni es hamisan vadolni – foleg bizonyithatatlan ERZELMI alapon – mig lelkileg belefarad vagy ami megjobb: osszeomlik es beadja a derekat. Jelen esetben a becelzott az a magyar kormany illetve Magyarorszag. Ez egy tudatos es szervezett dolog.

  Propaganda uszitas sohasem valos es bizonyithato szaraz TENYEK sora, hanem egy erzelmeket felkorbacsolni akaro beszed, iromany – mint ez is, mert az erzelmelk elojottevel es elhatalmasodasaval az embereknel a logikus gondolkozas lecsokken vagy megszunik. Ez is egy tudott dolog a pszichologiai berkekben es a hadviselesben is.

  A pejorative szavak is pontosan ezt a celt szolgaljak, mint: xenofob, rasszista, naci, fasiszta, antiszemita, hitlerista, es igy tovabb; ezek celja a tenyeken es logikan alapulo eszmecsere azonnali lezarasa – vagyis szolasszabadsag cenzura. Ez MINDIG a tenyeken es logikan alapjan vesztesre allo fel modszere az eszmecsere lezarasara – lasd pl. az Osztrak Kancellarnak Orban lenacizasa a migransugyben.

  Ez ellen csupan kemenyitessel lehet vedekezeni, es azt csak azok tudjak, akinnek megvan ehhez a belso lelki erosseguk.
  Keves van beloluk… – sajnos

  En pl. ugy kemenyitenek, hogy ezeket az ujsagirokat kiutasitanam az orszagbol, nem csak szemely szerint, hanem barmilyen (es osszes) tudositojat annak az ujsagnak akinek dolgoznak.

  • Mule

   Amint egy területről eltűnik valaki, átveszik a helyét. Így van ez mindennel. Ha nem lesz olyan aki több szemszögből tudjon beszámolni mert ki lett utasítva (attól függetlenül, hogy milyen szemszöge van, vagy mennyire van igaza), akkor a helyébe lép valaki. Ezt egészen addig lehet tenni amíg nem évente több ezer ember, hanem évente több száz ezer ember fogja elhagyni ezt az országot a kilátástalanság miatt. Ez a kilátástalanság nem csak a jobb életért való küzdelem amit a mi általunk kibocsájtott valóságos gazdasági bevándorlók képviselnek, hanem azokra is gondolni kell akik nem bírják elviselni a jelenlegi politikai autokrata illiberális rendszert. Vagy akár az egész politikai elitet. A végén nem maradna senki csak a fidesz 2/3-a, azaz 2 millió ember se. Miért nem próbálunk egymás mellett meglenni? Az igazi magyarellenesség a magyarok széthúzatásában keresendő és ez senkinek nem megy jobban mint a jobb oldal állandó külső és belső ellenségekkel való harcának.

  • anti-agitprop

   Igen, igen, tudjuk, minden újságíró magyarellenes, mindenki aki olvas az hülye.
   És mindenkit kiutasítanál az országból akinek nem tetszik az arca.

   Mellesleg jobb helyeken az intézményeket (kormányokat meg főleg) nem tekintik alanynak, nincsenek érzelmei, nem sértődik, nem rohan minden kritikával a bíróságra.
   Nálunk divat az államnak munka helyett pereskedni és helyreigazítani.

 • ORO9012

  most komolyan, fizet a FiDESZ azért, hogy ezekkel a cikkekkel megalapozzátok a 2022-es győzelmét is?

  • anti-agitprop

   Neked fizet azért, hogy ezerszer leírd hányszor fog még nyerni? 🙂
   Végülis az egyatábor összetartására alkalmas taktika. Másra nem igazán.

  • janos

   Én is ezt mondom a liberális újságíróknak, de nem értik. A szocik inkább hallgatnak, de a médiájuk kampányol a fidesznek töretlenül.

 • Elemer Lo

  A “senki földjéről” elvinni bárkit, igenis emberrablás!!! Még akkor is az lett volna, ha a kődobálóval csinálják, nem újságírókkal… Olyan, mintha az EuroPol letartóztatná Orbánt Brüsszelben, és a hágai tömlöcbe vinné. De ők – sajnos – nem tesznek ilyent.

 • fagolyo

  Először is tisztázzuk! Nincs olyan, hogy senki földje. Ezt a marhaságot az újságírónak is tudni kellene. Ha lenne senki földje akkor szépen fel lehetne sétálni rajta akár Norvégiáig úgy, hogy kivonom magam minden hatósági ellenőrzés alól!

  • anti-agitprop

   Szó szerint valóban nincs. Két határátkelő közötti területet szokták így nevezni.
   Aminek valóban van magyar oldala amire át lehet rángatni az illetőt.

 • lombik

  Úgy tudom a tudósítóknak “Sajtó” vagy “Presse” megkülönböztető jelzést illik viselni, mert a fényképezőgép, kamera vagy mikrofon kézben tartása nem elég! Anélkül ugyan olyan elbánásban részesülnek mint a rendzavarók!

  • anti-agitprop

   Segítek:

   “WR: Világosan látszott a SAJTÓS kártyám, két kamera lógott a nyakamban, a
   ruházatom pedig olyan volt, mint amilyennek az emberek egy fotóst
   elképzelnek.”

   Mellesleg de, elvárható egy rendőrtől hogy felismerje, a menekülteken (vagy támadókon, bűnözőkön, aminek szeretitek titulálni őket) nem szokott lógni 3 kamera. Gyanút foghatnának, amikor MAGYARUL kiabálja még mellé, hogy ő újságíró. Főleg, ha még mellette 4-5-en ugyanígy tesznek.

   Napersze ha a rendőrök egyetlen feladata, hogy ész nélkül üssön, nulla a gondolkodásra, mérlegelésre való igény, akkor igazad van.

   • lombik

    Javaslom, hogy ne kis kártyáskát , hanem feltűnöbb jelzést viselj legközelebb!

   • wereko

    Kérdés hogy ahol több ezer kaffer ordítja hogy Allah akbár ott egy légyfing hangot meghall-e sisakon keresztül a TEK-es főleg ha rádión kapja közben az utasítást…

   • laszlo ador

    Miért?Szerinted a rendörök gondolkodni meg mérlegelni is tudnak?

    • anti-agitprop

     Egy részük biztos tud.
     Csak nem akar, nem mer, nem szabad.

     A rendőrnek nálunk az a feladata, hogy parancsot teljesítsen, nem pedig az emberek védelme.
     Nem irigylem a gerincesebbjeiknek a lelkiállapotát.

   • BREKK

    ha békén hagyják a press felirítú láthatósági mellényeseket, másnapra mindenkin az lesz 😀 Ne röhögtessetek. A press mellény nem csodafegyver, attól még ugyanúgy nem vehetsz részt tömegzavargásban… Ilyen alapon, ha fotóriporterek rendeznek be nem jelentett tüntetést, akkor azt nem lehet szétverni, mert hogy “SAJTÓ” !!! ????

    • anti-agitprop

     Mármint a press feliratú láthatósági mellényeken a fent említett sajtós KÁRTYÁT érted, igaz? Amin feltüntetik az illető nevét, és hogy melyik médiumtól jött? Amit marha nehéz lenne meggyőzően tömegesen hamisítani?

     Akár azt is mondhatnád, hogy a rendőrségi egyenruha/jelvény se csodafegyver, és nem kell engedelmeskedni neki, hisz lehet hogy ő is sötétben bújkáló tömegzavargó…

     Az pedig, hogy az újságíró helyszínen volt, nem jelenti azt, hogy részt vett a “tömegzavargás”-ban. A munkáját végezte. Jól elverték érte, ahogy kell.

     • BREKK

      Szerinted rendőrségi roham közben nekiállnak olvasgatni a nyakban lógó kártyákat?? 😀 😀 😀

     • anti-agitprop

      Nem, azt akkor olvassák el, amikor az általad említett fikció következik be: azaz ha tömegesen jelennek meg sajtókártyás/kamerás menekültek.

      A roham előtt lenne érdemes tájékozódni hogy kit is rohamoznak.
      Sőt, gondolom benned fel sem merül, hogy a roham támadó manőver, és rohadtul nem lehet rásütni, hogy határvédés. XD

 • Csillámfaszláma

  Hagaba az osszes fasszopoval

  • laszlo ador

   Baszott”Jopofa” vagy!

 • d.a.angela

  Én megnéztem egy olyan videót, ahol az egészet lehet látni, sőt több videót is. Azt mindeképpen lehet cáfolni, hogy azt a látszatot keltették a rendőrök, hogy átengedik őket. Csak hátrább húzódtak, de ugyanúgy elállták az utat, én semmiképpen nem tudtam volna ezt úgy értelmezni, hogy átengednek. Az is igaz, hogy ez egy pszichológiai játék, a migránsok tényleg rákészültek a betörésre, a gyerekeket meg előre adogatták. Az is biztos, hogy a hátrahúzódás után az átengedés megköszönése, az is egy manipuláció lehetett, de a hátsóbb részeken ezt komolyan elhihették a menekültek. A másik oldalon a rendőrök valszínű gyorsan és véglegesen le akarták tudni az egészet. Ekkora tömegben viszont lesznek is sérülések, ha megindul. Az újságírókról nem érdemes beszélni, aki amelyik oldalon áll, arrafelé beszél. Biztosan van tárgyilagos, de a többség nem az. Ha a cél az volt, hogy demonstrálják a menekülteknek, hogy nem az történik, amit ők akarnak, akkor meg is volt. Ha arra gondolok, hogy most a nyugaton is ugyanígy rendberakják őket, akkor már teljesen mindegy. Itt a tranzitországok addig engedhetik át a migránsokat, amíg németek befogadják őket. Amint nem, akkor valamelyik országnak meg kell állítani őket, akkor is menni akarnak és akkor bármelyik ország így járhat, Ausztria, mi, csehek, románok, szerbek és a többi tranzit ország.

  • anti-agitprop

   Hátrébb húzódtak ÉS kinyitották a kaput, hogy beengedjenek egy kislányt aki rosszul lett.
   Ha nem húzódnak hátra, nem látják a menekültek a nyitott kaput, nem indulnak meg (és nem is skandálnak naivan/hálásan).
   Ha csak hátrahúzódnak, de a kapu zárva marad, azt szintén nem értelmezték volna nyitásnak.
   Ha egyiket se csinálják, semmi nem történik.

   Azt tudni hogy miért kellett pont akkor hátrahúzódni amikor kinyitották a kaput?
   Ha már mindenhol manipulációt látsz, itt pont nem?

   • d.a.angela

    Rosszul értelmezi. Az egyik kaput a migránsok nyitották ki erőszakkal. A másikat nyitva hagyták a rendőrök a hátrahúzódás után. De ez mellett más helyeken más a verzió. Szerintem, miután nem voltuk ott, ezt hagyhatjuk is. Szerintem ahogy itt elmeséli az esetet, az jön le, hogy a vissszahúzódás és a külső kapu migránsok általi kinyitása után a kislány átvátele egy ponton történt és erről a többi rendőr nem tudhatott, közben adták ki a parancsot a visszaszirításra. A manipulációt úgy értelmeztem, hogy mind a rendőrök, mind a bevándorlók el akarták érni a céljukat. A rendőrök így, demostrálták, hogy nem fognak engedni. A bevándorlókat sem kell félteni. Állítólag eddig több ezer gyereket helyeztek el a Balatonon egy nyaralóban. Akiket a migránsok hoztak, nem is az övék volt, aztán mikor bejutottak ide, alhagyták őket, mert már biztosak voltak, hogy odaérnek a németekhez. Itt is sokat lehetett látni, előre vitták a gyerekeket, mert akkor a rendőrök nem támadnak. egy német ismerős mesélte, erőszakosak a boltokban is, hogy előre tolakodhassanak, rögtön a gyereküket veszik elő. Mert az európai erre érzékeny. Ez is egy féle maniuláció.

    • anti-agitprop

     Úgy érted erővel. Az erőszak attól erőszak, hogy ember ellen irányul. Tán manipulálsz te is? 🙂

     Oké, és akkor miért hagyták nyitva hátrahúzódás után? Tán azért, hogy becsalják a tömeget a kerítés mögé, és legyen rá indok, hogy miért támadnak?

     A rendőrök azzal demonstrálták hogy nem engednek, hogy hátrahúzódnak? Meg hogy nyitva hagyják a kaput? Furcsa taktika.

     Érdekes, hogy újságírói beszámolóknak, fotóknak nem hiszel, hisz nem voltál ott, de a menekülteket se kell félteni, mert állítólag…
     A balatoni nyaralóban ott voltál, német boltban ott voltál?

     Nyilván a németeknél lévő bevándorlók között is vannak parasztok. Ha én elmesélem hogy én láttam itthon erőszakosan tolakodó magyart (pedig tényleg), akkor onnantól minden magyar köcsög?

  • Horváth György
   • d.a.angela

    Elolvastam, de ott az van, hogy az egyik kapu amikor a átmásztak rajta a migránsok kinyílt, itt meg az egyik újságíró szerint a migránsok feltépték. A másik nyitva maradt, miközben a rendőrök visszahúzódtak. De még mindig elzárták az utat. Egyszer két támadásról beszélnek, máshol egyről. Egysze a migránsok kezdtek dobálózni, másszor meg békésen a kapu elé gyűltek és utánna dobálóztak. Na, erre írtam, hogy mikor is mondanak igazat az újságírók, amikor néha a saját szavukat ütik a másikkal.

  • BREKK

   az, hogy hátrébb húzódik a sorfal nem jelenti azt, hogy át szabad menni.. Hinni meg a mecsetben kell.

 • György Magyar

  A kupiban megdugják a kurvákat, aki beköltözik az tisztában vele.

  • anti-agitprop

   Csakhogy a szereplők közül senki nem akart ide beköltözni.
   Ők csak át akartak menni Európába a kupihoz tartózó járdán át, a stricik mégis összeverték őket.
   Mert végülis megtehetik. Az övék a járda azon szakasza.

  • David Magyar

   Persze, ahol fát vágnak, ott száll a forgács, de ettől még ha valaki direkt pofán vág a baltával favágás közben, azt illik szankcionálni. Nálunk erről szó sincs. Mindenki normálisnak veszi, hogy a rendőr direkt leüti az újságírót. Nem arról van szó, hogy véletlenül kap egyet a tömegben, hanem szándékosan leverik. Ez a világ fejlettebb és civilizáltabb részein mindenhol tövénytelen. Nálunk is. Csak éppen nem foglalkoznak vele.

  • Péter Iványi

   te talán hittantanár vagy ?

 • az ember aki pad

  Ez egy forgalmi áteresztő pont./ nem zöld határ/ ha leakarom zárni nem egy szar zártszelvény kerítéssel teszem amit Józsi bácsi egy sufniba össze eszkabált hanem egy nyitható zárható építménnyel. Már nem is lett volna esemény.
  Egy biztos a cél az volt ,hogy demonstrálja a kormány ,hogy 1.agresszív barbár tömeg tör az országra 2.a kormány helyén van.
  Egy alakulat csak parancsra húzódik hátra és csak parancsra kezd támadni.
  Ez úgy ki volt találva mint a Hattyúk tava.
  Fociban ezt úgy mondják magunkra húzzuk az ellenfelet aztán kontrázunk.

 • csaba

  jól csinálta a karhatalom.ismétlést,ismétlést.

  • Péter Iványi

   ne hogy azt képzeld,hogy rád nem kerül sor….

 • Gábor Héder

  Orbán egy provokátor! Beállítja a menekülteket már az elején gengsztereknek, plakátháborút vív ahelyett hogy érdemben felkészült volna! Már ekkor is a kapott pénznek is kérdéses volt az útja! Röszkénél egy olyan adminisztrációt “működtetett” párember kiutasításokkal megbízva, igazán nem is működött! Az embereket a határ túloldalán barmok módjára várakoztatta! Aztán alig várta hogy üssön! Azonnal világgá kürtölte, lám ilyenek, gengsztert is fogott szokás szerint. Nem ember ez a kis hatalommániás! 2006 ban pont ennyire volt aljas, felbérelt emberei akkor az rendőrökre támadtak, felforgatták a várost, aztán arról papolt a rendőrök voltak brutálisak (érdekei szerint)! Szégyen ez az ember! Százezreket engedett át, most pedig megjátssza a hőst! Számító hazudozó!

  • Varga Csaba

   Amúgy ha esik az eső, azért is Orbán a hibás, nem? 😀 Nem vagyok fideszes, de már kurvára szánalmas az ilyen gyurcsányista nyuggereknek a pampogása…

   • Gábor Héder

    Érdekes a horvátok nem csinálták ezt a barbárságot! Azért mert nem akartak minden áron precedens teremteni! A nyuggerek pampogásáról az ilyen embereket mint te senkinek sem tartom! Remélem talán megéled nyugger lehetsz, de ha marad ez a rendszer nincs rá nagy esélyed ! Pampogás ugye nem vagy kicsit bunkó? Bocs!

    • Varga Csaba

     Gábor Héder: neked van kerítés a házad körül? Miért nem bontod le? Van zár az ajtódon? Miért nem szeded le? Amúgy az ilyen senkik adójából mint én kapod a nyugdíjadat, szóval visszavehetnél egy kicsit a nagy arcodból! Elegem van az ilyen elvakult gyurcsányista/birkamenetes nyuggerekből, akik 5000 ft nyugdíjemelésért, meg rezsicsökkentésért a saját unokáikat eladnák…

     • Gábor Héder

      Azt hiszem te olvastad a 2006 eseményeit! Én keményen adózók ma is,lehet te belőlem is élsz kapsz javadalmat! Amit ma lenyúlnak ezek az új-régi elvtársak azt több mint 50 éves munkámból is teszik! Egyenlőre Orbán lázálma hogy beköltöznek a menekültek a házainkba! Az inkább lehet, megteszi ő és a haverjai! A sok földönfutóvá lett trafikos, vidéki állattartó nem sorolom, a lenyúlt milliárdok a Mészárosok stb! Ne papolj!

     • Varga Csaba

      És talán a másik oldal jobb volt? Miért nem lehet elzavarni a jó büdös picsába az egész “rendszerváltó elitet”?

     • GT

      Mondjuk azt, hogy kispályások voltak ezekhez képest. Persze egyik sem jó, de azért van különbség bőven.

     • Varga Csaba

      Komolyan mondom baszki, hihetetlen ez a sok agymosott, saját pártját imádó proli, meg nyugger… Mindig csak ezzel lehet takarózni, hogy “de a másik többet lopott”… Akkor menjek el én is bankot rabolni, és mondjam azt a rendőrnek, hogy de a whiskeys sokkal többet lopott nálam? 😀 Miért nem tudjátok elzavarni ezeket az élősködő, semmihez nem értő senkiáziakat végre a picsába? Hiába cserélgetik őket, attól nem lesz semmi sem jobb… Ha még 25 év után sem veszik észre sok millióan, akkor csak sajnálni tudom őket…

     • Péter Iványi

      ezzel kivételesen egyetértek.

     • Mihályné László

      Németországban bizony már attól félnek, hogy beköltöztetik őket, hisz a nyugdijasnak nagy a 75 m2 kell a migráns családnak, nem hallottad ezt?

     • Viktor Csongradi

      Mar nem kell csupan felniuk hogy kiteszik oket a berleti (allami tulajdonu) lakasukbol.

      Mar KESZULNIUK kell ra; eddig ket norol tudok; az egyik nyugdijas, a masik apolono. Es ez csak a kezdet…

     • GT

      Te aztán nagyon utálod a nyugdíjasokat… gondolod te nem leszel majd az? Remélem te is minimálbérre (vagy arra sem) vagy bejelentve, és majd megtudod milyen érzés a postást várni hónap elején.

     • Max Perháts

      “Amúgy az ilyen senkik adójából mint én kapod a nyugdíjadat”

      A te apád anyád pedig az enyémből kapta! 1 – 1!

   • Péter Iványi

    ha te nem vagy az,miért nem teszel valamit? Sokkal szánalmasabb 80 kg pacal aki csak arra képes, hogy hisztizzen.

  • Rózsika Farkas

   Gábor Héder! Könnyű otthonról a fotelből kritizálni. Ha a kertedben lesznek a migránsok,akkor kussolj, egy szót se szólj,Adj nekik enni,inni és a háziorvosodat is hivhatod.Nem félted azt a gyönyörű kislányt, akit az öledben tartasz?

   • Gábor Héder

    Rózsika: kussolj? 2006-ban amikor a rendőrökre támadt a csürhe akkor a rendőrök voltak agresszívek? Nem tudom honnét szalajtottak ezzel a mocskolódással, de nem imádom Gyurcsányt sem, de ezt a illiberális őrültet sem! Nyugger pedig a nénikéd te szerencsétlen! Ha féteni kell embertársaimat azok a gyülölködők, legyenek emigránsok vagy hazai elmebetegek! Ha félteni kell bárkit is,az az erőszak ami itt is érezhető! Ha félteni kell bárkit, az a bosszú! A bosszú bosszút szül, és akkor lehet majd valóban félni! Rózsika!

    • Varga Csaba

     Honnan tudod olyan jól, hogy mi volt 2006-ban? Ott voltál, vagy a szektATV, meg a Retek Klub azt mondta? Persze az ellen nem pampogsz, hogy a rendőrök nem kíméltek időst, nőt, gyereket, papot, senkit… Aki munkából ment haza, és kilőtték a szemét út közben, azzal mi van? Igen, jogosan tüntettek az emberek, mert a rohadék gyurcsótányék csináltak fejenként 500.000 ft adósságot, hogy legyen miből kitömni a sok nyuggernek a seggét mindenféle érdem nélkül… Közben meg duplájára emelte a munkanélküliséget, meg az államadósságot, de a nyuggereknek ki kellett tömni a seggét, mert nagyon kell a 3 millió szavazóautomata…

     • GT

      Orbánék tőlem 1.2 milliót akartak elvenni (magánnyugdíjpénztár). A legtöbb embertől el is vették. Szavazóautomata meg most is van bőven (a számok alapján jóval több is mint akkor), csak lehet nem veszed észre, mivel te is közöttük vagy. Nincs véletlenül egy trafikod? Mindent megmagyarázna.

     • Péter Iványi

      Én ott voltam 2006 ban de ott lennék most is.Ez nem,hogy ugyanaz,de messze túllihegte.Az egyenruhás csőcselék is ugyanaz.

   • Péter Iványi

    istenem,hogy el tud hülyülni,aki beáll a papagájsorba.Már be is törtek a kertjeinkbe,az iskoláinkba,a templomainkba a hálószobánka és még az agyunkba is,de nem a menekültek.Azért mert neked tetszik a rabszolgasors, néhányan még szeretjük a szabadságot,és nem vagyunk hajlandóak védeni az egyenruhás pszichopatákat.

  • Paja Ferenc

   Te pedig egy aljas, liberális bérenc vagy ! Azt az elvet vallod,amit az elvtársaid tanitottak,minél több rosszat mondani az országról,és a kormányról,nem számit,hogy mi az igazság.

   • Péter Iványi

    elvtársad csak neked van megélhetési-provokátor.

    • Jozsi Pityu

     Vannak még emberek, akik nem elvtelenek. Sőt vannak többen, is többféle elvvel. Az azonos elvűek, elv társak? Ponyemáj?

     • Péter Iványi

      ne tanítóbácsiskodj.amig a hatalomnak nyalsz,húzd meg magad.a hatalom természetéből fakad, hogy a türelemben is nagyobb vele szemben az elvárás a “just murmutori” még a nrómai cézároknál is evidencia volt.

   • Ilona Takács

    Miért kell olyan valakit védeni, aki a nyomorúságot és a szégyent hozza az országra! Több tiszteletet az embereknek!

   • GT

    Az igazság az egyik legszubjektívebb dolog a világon. A “liberális bérenc”-et te sem magadtól találtad ki… megtanultad. Amúgy csak a nagyon csőlátásúak nem észlelték, hogy mi is történt 2006-ban.

   • anti-agitprop

    Te pedig azt a keresztényi elvet vallod, hogy mindenki aljas aki nem veled van.
    Mindenki pusztuljon aki a szeretett kormányról rosszat mond, nem számít, hogy mi az igazság. Az számít, hogy mit mond a kormány.

    Meg ha már a bérenc az első szó, ami eszedbe jut, valszeg az is számít még, hogy mennyit fizet.

   • Péter Iványi

    szerintem te jártál foxi maxira.tipikus lumpenproli vagy.

 • Tóth Árpád

  Ez már a nemtudomhányadik írás arról hogy néhény szenzációhajhász egomán firkász beleszaladt a pofonba. Amit egyébként tulajdonképpen saját maguk provokáltak ki. Hiszen ezen tehetségtelen egománok legnagyobb álmukat véli megvalósítani, hogy ŐK A HÍR. Hallott vki ezekről vmit is előtte?
  Az aussi gyerek már legalább harmadszor dumál az átlátszón magáról. Mivel vettem a fáradtságot hogy mindet elolvassam , ezért látom a fejlődést a nyilatkozataiban. A kis Münchausen…
  Két példa:
  (Előszóként :”Többször voltam már hasonló helyzetben” mondogatja.)

  1.”Warren Richardson: Amikor a kerítés kinyílt és a tömeg betódult, mindenki az ún. „senki földjének” a magyar részére sodródott. A „senki földje” azon a szakaszon nagyjából 35 méter széles, ezt megkérdeztem a szerb rendőröktől. Az akkor, ott készített fotóim alapján én úgy becsülöm, hogy a támadás idején még mindig a magyar-szerb határ közötti „senki földjén” álltunk.”

  Persze az is mellékes hogy senki földje nem létezik. Ezért a következő:
  “WR: Innen vertek át Magyarországra” kicsi mondata gyönyörű.

  Na még a következő:

  2. “Le tudnád írni hogy hol álltál akkor, amikor a TEK megrohamozta a tömeget?” A válasz már ott volt egy előző cikkben, elmondása szerint ott állt a rendőrsorfal előtt túl a kitört kapun. Akkor azt is mondta, később futott vissza Szerbia felé.

  Most pedig a válasz: “WR: Egy adott pillanatban kilépett a tömegből egy szíriai férfi egy kislánnyal, aki beteg volt. Odament a rendőrök sorfalához, és megpróbálta rávenni őket, hogy legalább a kislányt vegyék be, mert nem érzi jól magát, és szüksége lenne orvosi segítségre. A rendőrök nem haboztak, szétnyíltak a pajzsok, és bevették a kislányt. Ekkor a férfi mellett megjelent a felesége három gyerekkel, és arra kérték a rendőröket, valamelyiküket engedjék át, hogy ne legyen egyedül a beteg kislányuk. Sok újságíró rajzott ekkor a család körül.” Mintha nem felelne a kérdésre.

  Ez utóbbit pedig “agyilag nem fogom át” :
  “Zavaros hogy mi történt pontosan, annyit tudok hogy hátulról ragadott meg egy tiszt, sikerült lekapnom az arcát, amint közeledett hozzám.” Ha hátulról ragadta meg hogyan kapta le mikor közeledett? Telejesen hülyének néz a csávó.

  Egy dolog biztos, az a nagyképű, hülyének néző, lekezelő stílus, ami a befejező rész, sok mindent elmond a beszélő jelleméről. De élvezi nagyon a rivaldafényt!

  A kislányról pedig csak ennyi :
  „Egy bizonyos ponton a készenléti rendőrök elkezdtek visszahúzódni a kerítéstől és a menekültek valahogy kinyitották a kaput” – mondta Beck Tímea”
  Később:
  “Beck Tímea: Egyszer csak megnyílt a kerítés, a menekültek pedig – mivel azt hitték, beengedik őket – betódultak magyar területre.” Na akkor most hogy is volt?

  A két videot pedig köszi.

  Az elsőhöz. Árulja már el a cikkíró, hogyan szakadt át “véletlenül” a drótkerítés?

  A másodikhoz. Valóban, az arcra kötött kendő egyeseknél az öröm és a békés szándék kifejezése.
  Plusz még észrevették honnan is jött ki Jacek? Igencsak a sűrűjében volt, mikor megsérült a feje….

  Hagyjátok már a süket dumát! Legalább ne hazudtoljátok meg magatokat a saját bizonyítékaitokkal!

  • GT

   Teljesen senki nem tud objektív lenni. Főleg, ha sérelem érte az illetőt. Véleményem szerint senkinek sem szabadna nyílt sebnek lenni a fején (sajnos tény, hogy volt). Sem újságírónak, sem menekültnek. Főleg akkor nem, ha a rendfentartókon nincs ilyen sérülés. De ha lenne is, általában akkor sem azokat ütnék akik okozták.. Nem éppen profi hozzaáállás. Pedig a TEK szereti magát annak mutatni.

   • Jozsi Pityu

    Csak a fejét! Hogy meg ne sántuljon! Törött lábbal hogy megy vissza, vagy berlinig?

   • Tóth Árpád

    Momentán ugye rajtuk volt vmilyen védőszerkó. Különben azok az apró kavicskák amik ott röpködtek vszínűleg okoztak volna vérző sebeket.
    A helyzet az hogy a tömegoszlatás nem finnyás széplelkek műfaja. Mint ahogy a háború sem. Ne felejtsd el hogy a tömegpszichózis okán az elszabadult tömeg jobban hasonlít egy megvadult kafferbivaly csordára, mint a CÖF menetelésére. Lásd szaudi események néhány napja. Ennek megfékezése szép szóval nem elérhető, ha tetszik ha nem.

  • Péter Iványi

   Két vagy három tanú vallomására megáll minden.A kormányoldal böfögése nem tanúvallomás, hanem védekezés. A menekültek áldozatok, az újságírók pedig tanúk.És itt nyolc tanú egybehangzóan állít valamit.

   • Tóth Árpád

    A probléma ott van hogy saját magukkal se tudnak egybehangzó vallomást tenni. Ahányszor elmondják annyiféleképpen teszik. Egyébként pedig a videoknak következetesen ellentmondanak.
    A menekültek valóban áldozatok csak én egyet se láttam arrafelé. Ugyanis én ragaszkodom ahhoz hogy még létezik a genfi egyezmény. Tisztességesen viselkedő magukat menekültnek nevező egyének pedig kérhetik hogy esetleg méltányosságból fogadjuk be őket. A baj az hogy ilyet még az elmúlt hónapokban nem láttam. Becopiztam neked az ide vonatkozó passzusokat. Nem a kormánysajtó, nem ovi, hanem az egyezmény szövege. Egyértelműen fogalmaz. Emiatt a döntés csak a mi kezünkben van, adunk-e vagy sem asylumot. Ez nem a “jár” kategória, még csak nem is az “adható”. Adok ha megsajnálom. Az erőszakos követelőző ellenszegülő zsaroló a gyereket eszközként használó masszát ezért nem tudom sajnálni. Mint a koldusmaffiát se. Aki a gyereket zsarolási eszközként vagy alkalmasint a maga védelmére pajzsként használja, nálam még az ember nevet sem érdemli ki, nemhogy a menekültet.

    • Péter Iványi

     Igen, épp ez bizonyítja, hogy igazat mondanak. A papagájoldal viszont hatalmas unisolo.

  • EGY POLGÁR

   Egyrészt nagyon igaz, másrészt elég kimerítő. Én magam sem tudnék már sokat hozzátenni, maximum a fekete maszk alatt, ez a nemes, szent, feddhetetlen újságíró által felfedezni vélt mosolygást…

 • Tarjáni Imre

  Vihar egy pohár vizben.Ami most történik Ausztriában és Németországban,arról “mesélj”

  • Klára Kabai-tóth

   Amerikában verik a négereket!

   • Illyés Péter

    Sőt, a kutyák kergetik a macskákat!

    • Klára Kabai-tóth

     Sajnos, már az sem az igazi! A szomszéd macskája a lábtörlőnkön alszik, Athos (dalmata, fiú, 10 éves) megtanulta átlépni… Most egy kicsit totyog az ajtóban, hogy a cirmosnak meg se kelljen moccannia.

    • GT

     Már csak a rajzfilmekben. A macskám jobban kijön a kutyákkal mint a többi macskával.

   • Jozsi Pityu

    Meg lelövik.

 • Remete

  Feltámadt az ÁVO!

 • Mészáros József

  Végre kaptak ezek a nyálas uszítók is…..

  • Péter Iványi

   mekkora bolond vagy,elképesztő!

  • Maki

   Nagyon helyes……

  • GT

   Sajnos azok nem voltak ott…

 • Ilona Takács

  Szégyen!

 • Károly Páricsi

  Végre helyére tették a sok libsi firkászt.A világon mindenütt igy cselekszenek hasonló helyzetben.

  • Maki

   Nem figyel a firkász arra mit mond…. A lényeg, többszörös hatósági felszólításra sem hagyta el a helyszínt, sőőt, még vissza is pofázott. Plusz, a hatóság nagyon helyesen tömeget próbált oszlatni a határnál, és ő meg a részese volt, és a magjában volt. Egy ekkora elszabadult tömegben, nonszensz hogy egyesével bíráljanak el mindent, és mindenkit… De milyen érdekes, a videóban például egy riportert kamerával sértetlenül kiengednek a rendőrök… De még mindig nem értem, ha a magyar Rendőrök ennyire brutális elmebetegek, akkor miért nem kerülik el hazánkat a menekült állatok?

   • Andras

    Válasz neked is, mint a Karcsikának egyel feljebb.

   • GT

    Ez volt a véleményed 2006-ban is (menekülteket helyettesítsd be az ott megjelentekkel)?

    • Maki

     Erre csak azt tudom mondani, hogy szeretem a focit, de nem sűrűn megyek stadionba focit nézni. Ha mégis megyek, és a meccs végén a gyújtogató üvöltöző, kocsikat borogató, és kötekedő bandába ha beállok, még ha nézelődni is, nem lepődöm meg ha kapok egy-két pofont a rendőröktől, még akkor sem ha nem csináltam semmit…

     • Péter Iványi

      Ezért nincs helye a huligánoknak a határon, menjenek focimeccsre.

    • Viktor Csongradi

     Hamis hasonlat.
     Ez egy orszaghatar, nem Budapest belvarosa. Ott a hataron, egy kapu van – mar magyar teruleten,
     Mikor ezt benyomtak, ok eroszakos illegalis hataratlepest kovettek el, muszaki zar rongalasaval egyutt.
     Tucatszamra vannak orszagok, ahol ezert tok siman golyot kapnak az elkovetok.
     Raadasul ezek nem magyar allampolgarok, hanem olyanfajta vadidegenek, hogy meg utleveluk sincs.

     Hogy az embereknek es az elkovetoknek egy ilyen kombinacojahoz a magyar hataron es magyar rendorseg legyen kedves es udvarias az egy idetlen, feleszu kivanalom, ami eppeszu embertol nem johet.

     • Péter Iványi

      ez a legkevesebb, hogy legyen udvarias.Az út arra való hogy közlekedjenek rajta. Aki elállja, útonálló. Ilyen egyszerű.

     • Maki

      Nyugi, azok az országok ahol golyót kapnának ugyanezért a húzásért a menekült állatok, azt nagy ívben kerülik…. De idehaza mindent lehet (akik nem magyar állampolgárok), ezáltal bátran döngetik a kapukat, és fogják is. Csak a szegény rend éber őreit sajnálom, akik minket védenek nap mint nap ezektől az állatoktól, hogy nyugodtan alhassunk.. Remélem még kitartanak a határon a fiúk, annak ellenére hogy mindenki mocskolja őket, és nem adják fel!!

   • Péter Iványi

    a videóban például egy riportert kamerával sértetlenül kiengednek a rendőrök..érdekes,menekült is jöhet,ha vesz rogánkötvényt.

  • Andras

   2006-ban egy anyám korabeli nőt vertek szarrá ugyanilyen maszkos emberforma állatok a rendőrsorfal mögött a Rádió épületénél. Ő se nem libsi nem volt, se nem firkász. Úgy megkapta a magáét, hogy logó fejjel húzták be a rádióba, értsd eszméletlenül. De nyilván megérdemelte ő is.

   • EGY POLGÁR

    Köszönjük a hozzászólást. Egy kérdés merült fel bennem mindössze: Mi a szar köze van ennek a most történtekhez?

    • Andras

     Egy semmiség csupán: mindkét esetben parancsnoki jóváhagyással történt túlkapás/törvénytelenség, majd később annak teljes mellszélességgel történő tagadása. És ezt egy olyan szervezet lépi meg, aminek a feladata a törvényesség betartatása lenne.

  • GT

   Remélem téged is helyre raknak egyszer.

  • tanai attila

   ANYÁD!

   • EGY POLGÁR

    A baloldali érvek egyik alappillére ismét megmutatkozik.

  • Andrea Bordács

   Szóval, aki leírja, hogy mi történik ott, s hogy generálták maguk a “támadást”, s hogy a kinyitott kapura azt hitték az emberek, hogy akkor át lehet menni, azok mind libsi firkászok? Ezek szerint, akik elmondják, mi volt az igazság a ún. támadásnál, azok mind liberálisok? Haha. Valahogy nekik, pont mivel ott voltak, mégis csak jobban lehet hinni, nem? Nem gondolkoztatja el, hogy egymástól függetlenül hasonlóan mesélik el a történteket? Vagy az igazság akkor már gáz, ha nem esik egybe a hivatalos közleménnyel?

   • janos

    Látja, Andrea. Pont ezzel van a gond. Ön megvan győződve, hogy ez az igazság, és ezt gond nélkül ki is jelenti. Azt el sem tudja képzelni, hogy esetleg ez nem így történt. Nem tűnik fel, hogy az atlatszo igazságait mostanában még a mainstream liberális média sem nagyon veszi át, mert kezdenek rájönni, hogy ezekkel a cikkekkel a fidesznek csinálják a kampányt. Értse meg, az emberek rosszul vannak már ettől a “tuti igazságtól”.

    • Andrea Bordács

     Igencsak zavaros az álláspontja. S ha tudna szöveget értelmezni, akkor ezek az újságírók a legkülönfélébb orgánumok – sőt nem is magyar lapok – újságírói, nem az Átlátszóé. Én nekik és a szemtanúknak hiszek- mondjuk ez számomra evidensnek is tűnik. A maga zavaros nézőpontja, s a tények nem tudomásul vétele az egy dolog, de nem hinném, hogy birtokában van annak, hogy az emberek mit gondolnak, de mindegy is. A tények azok makacs dolgok, mégha sokan nem is akarnak tudomást venni róluk

    • The Hanged Man®

     De szeretik. Egy csomó faszkalap kommentel itt is.
     Persze ha valaki mazó, én nem szólok bele, de mi lesz a náci portálokkal?

   • József Kiss

    Aki menekül ,nem támad agresszívan meg senkit !Mellé ha tablet vagy Iphone elfér a zsebében akkor egy igazi okmány is !

    • Andrea Bordács

     Hát Kiss József, önből kevésbé nézem ki, hogy a nő is ember, különösen a stílustalan válaszaival ezt alá is támasztja. Semmivel sem követnek el több bűntényt, mint pl. a magyarok. Amúgy a műveletlenségét igazolja az is, hogy pl. a liberálisok egy nagy csoportja alapvetően eléggé iszlámellenes. A menekültek és elesettek segítése pedig a keresztényi értékekhez kapcsolódik. Persze értem én, hogy bizonyos, különösen a tanulatlan emberek szeretnek leegyszerűsíteni mindent, de hát a valóság azért nem ilyen. S az internetet pl. arra is használhatná, hogy visszakeresse, mikor Vona Gábor épp az iszlámot tartotta az emberiség utolsó megmentőjének. akkor hogy is van az iszlám pártokhoz kapcsolása? Na és hogy, aki segíti a menekülteket azok a zsidók? hahaha! a zsidók úgy élből az arabokat. Szóval ezeken az ostoba közhelyeken egy szabad órán érdemes volna elgondolkozni

    • The Hanged Man®

     Jönni, jönni, darabolunk fideszes kutya, és enni meg! 😀

  • The Hanged Man®

   Szegény, de hülye neved van!

 • Tivi

  Megérdemelték!!!!

  • GT

   Kik?

 • BREKK

  aki ugye haditudósítónak áll, azt érik balesetek. ennyi. Sajnálom őket, de nem kell az első sorba menni, amikor tudható, hogy attak lesz..

  • GT

   Hát azért ott nem lehet könnyen mozogni. Amúgy meg hátulról max az emberek hátát lehet fotózni. Én inkább azt javasolnám nekik, hogy csináltassanak nagyon feltűnő láthatósági mellényt nagy “PRESS” felirattal, hogy tudják azt mondani ott fönt, hogy nem lehetett eldönteni, hogy ki úságíró és ki nem (tudom, hogy el lehetett így is).

   • Andrea Bordács

    most is látták, hogy újságírók

 • Ali Affuz

  Ha a firkász túl közel megy a tűzhöz, bizony megéghet. Csak ennyi történt.

 • apuci

  Hülye picsa! Mi jó anyját keresett az első vonalba? aki szar közé kerül ki is basszák a szarral együtt. Legközelebb nem kell oda menni. De szerintem ez a nő nem tanult semmit. Megérdemli a sorsát. A rendőrök csak a dolgukat végezték, csak azt tették, amire parancsot kaptak. Kitartás fiuk, ha kell megyünk segíteni.

  • Péter Iványi

   ekkora hassal? Szájhős és milyen bunkó, a száját használja végbélként.

 • József Koltai

  Korpa közé keveredve a disznók eledele lehetsz!!

 • Virth Alajos

  Az újságíró tájékoztasson az eseményekről, de ne vegyen benne részt, ne ő legyen a főszereplő, és ne ő irányítsa az eseményeket!

  • Retek

   “Tehetsz róla, tehetsz ellene!”

  • anti-agitprop

   Ja, a rohadék jól összeverette magát hogy irányítani tudja az eseményeket, hagyjuk már. XD

  • törzsmókus

   hol látod, hogy irányított volna bármit? talán arra gondolsz, hogy fel akarta emelni a földön fekvőket, vagy elsősegélyt próbált nyújtani?

   • Virth Alajos

    A nyugati sajtó lehozott egy olyan felvételt, ahol egy fiatal lányt ápolnak, mert lefújták könnygázzal. A Net-en van egy hosszabb felvétel, ahol nevetve vonszol egy nő, egy fiatal lányt a rendőr sorfalhoz. Ott a lány kap egy adag könnygázt. Na őt ápolják a nyugaton megjelent tudósításban. A lényeg, hogy kinagyított, kikockázott képeken látható, hogy minkét hölgy zsebéből kilóg az újságíróknak rendszeresített egyen biztonsági mellény. Tehát a jelenet megrendezett volt, a kameráknak szólt.

 • janos

  Ennek a hülye picsának valaki mondja már el, hogy nincs senki földje. Az csak az ő hülye agyukban van. Minél többet olvasom az atlatszo menekült seggét nyaló írásait, egyre inkább leszek Fidesz szavazó, pedig az életben nem szavaztam még rájuk.

  • Andrea Bordács

   Talán érdemes volna tájékozódnia nemcsak arról a sávról, hanem az egész jelenségről. Az újságíró azért már alapból jóval tájékozottabb önnél, ráadásul jelen volt, nem pedig a fotelből osztja az észt. Az meg végképp szánalmas, ahogy a liberálist mint szitokszót használja. Gondolom, azt sem érti, hogy miért ciki most külföldön magyarul megszólalni, miért nem jön a pápa stb. Nyilván mindenki hülye apápától kezdve a megvert külföldi újságírókig

   • janos

    Kedves Andrea! Milyen sávról? A határsávról tetszik beszélni, vagy más sávról? Tessék elővenni egy nemzetközi jogi tankönyvet és csodálkozni. A liberális nem szitokszó, csak a magukat liberálisnak vallók Magyarországon csak addig liberálisak, amíg mindenki bólogat nekik. Igen, Magyarország nemzetközi megítélése nem jó, de ezzel az ellenzékkel és ezzel a magát liberálisnak tartó médiával és folyamatos szegény menekültezéssel, a valóság elferdítésével nem is lesz változás, mert Orbán még legalább 3 ciklust nyerni fog. Csak tessék megnézni a legutóbbi felmérések adatait. Igen is a mai magyar liberális média a legnagyobb felelős azért, hogy Orbán ámokfutásba kezdett, és azért is, hogy a következő ciklust már most megnyerte.

    • Péter Iványi

     talán nem ez a hely ahol propagandát kellene kifejtened.Mi vagy te papagáj?

    • The Hanged Man®

     Attól hogy sok a menekült, a szar nem lesz finom, de nem szólhatok bele mit esznek mások 😀

   • József Kiss

    Hollandiában élek lassan 9 éve és mindenki Orbánt isteníti ,mert kimondta azt amit itt a liberók meg zöldek megtiltottak .De Olaszországban ,Németországban ,Lengyelországban ,Cseh és Szlovákiában is !Gondolom Apaj pusztán élsz nyelveket nem beszélsz és azt hiszed a nyugat Európai emberek a fejükre estek.A képen ezt irja elő a Koránjuk mit kell tenni majd a liberálisokkal ( is ) amint megsokasodnak Europában .

    • Andrea Bordács

     Ez bizony nem a Korán

     • The Hanged Man®

      Ez olyan quran for children.
      Bár az első két pontnál nem figyelmeztetnek a lánybacilusra (amit lányoktól lehet elkapni).

     • EGY POLGÁR

      Te szerintem hagyj fel a hozzászólások írásával. 😀

     • Péter Iványi

      szerintem meg te vagy felettébb bosszantó.

     • Andrea Bordács

      Milyen alapon írogat (nem bunkó tegezés!!!) ilyet? Fényévekkel többet tudok ezekről a kultúrákról, mint a negyed vagy hamis információktól hergelt kommentelők. Elég nagy baj, hogy újabban nem szégyellik a tudatlanságukat az emberek, hanem büszkék rá. Nem hinném, hogy önök közül bármelyikük is ismeri a Koránt, ilyen meghamisított hülyeségekkel persze jó hergelni egymást. Az iszlám csak az utóbbi 40-50 évben lett ilyen agresszív, miután a politika a saját céljaira használta. Elhiszem, hogy zavaró, ha valaki a tájékozatlansággal szembesíti önöket, de ilyeneket akkor se írjon senkinek, még ha így névtelenül, arctalanul könnyű mérhetetlenül alpárinak lenni. De hát ez is magáért beszélni, hogy valaki még ahhoz is gyáva és jellemtelen, hogy nevével-arcával vállalja a bunkóságát

     • törzsmókus

      kedves Andrea!
      két apró infó:
      1., az interneten a tegeződés és az „álnéven” írás alapvető szokás, nem bunkóság
      2., „az iszlám” az utóbbi 40-50 évben sem lett agresszív, legfeljebb megerősödtek az agresszív iszlamisták, ami nagyon nem ugyanaz.

      (ettől még bicskanyitogató, amiket a kiabáló nevű „EGY POLGÁR” írogat…)

     • Andrea Bordács

      Kedves Törzsmókus!

      a 2. pontban igaza van,
      az 1-ben annyiban igen, hogy általában az interneten a tegezés dívik, annyiban viszont nem, ha valaki viszont magázódik, akkor azt illik tiszteletben tartani,s hasonlóképpen reagálni.
      Hiába szokás az álnéven írás, attól az még azt jelenti, hogy valaki valójában nem meri az arcát és a nevét adni a véleményéhez
      Jelen eseben én a teljes nevemet és ar azrcom adom ehhez, vállalom a véleményem. Amúgy is szeretem a face to face dolgokat, így tartom korrektnek és tisztességesnek. Amúgy az a tapasztalatom, hogy a magázás – egyáltalán nem minden esetben – mégis inkább a tárgyról való beszélgetést generálja, s kevesebb teret hagy az alpáriságnak. Ezt a vízióm igazolva látom

     • törzsmókus

      Kedves Andrea!

      Az én esetemben a „törzsmókus” sokkal jobban azonosít, mint a valós nevem, amiből rengeteg szaladgál a világban. (A google kiadja rá a valós nevemet és arcomat.)

      A magázást a való életben én is használom néha az alpáriság elkerülésére; néha hatásos, nem mindig.
      Ennek ellenére amit a magázódás tiszteletben tartásáról ír, azt a “wishful thinking” kategóriába sorolnám (ön szeretné, hogy legyen ilyen illemszabály, talán talál is olyanokat, akik betartják, de nem általános).

    • Andrea Bordács

     És ön Hollandiában amúgy micsoda? Önt miért kllene jobban elviselniük a hollandoknak, mint mást?

    • Péter Iványi

     Az iszlám eleve tiltja a képábrázolást.

  • Péter Iványi

   Nagyon tévedsz.A határon Orbánék tekintenek önkényesen egy sávot senki földjének,mert a kerítést nem a határra húzták fel,hanem magyar területre.Kicsit (?) tájékozatlan vagy fiacskám.

 • janos

  Ettől az állandó menekültezéstől is hányok már. A menekült nem dobál kővel és nem rúgja szét a kaput, hanem bebocsátást kér. A genfi egyezmény nem arról szól, hogy én azt mondom, hogy menekült vagyok és rögtön mindenhez jogom van, az összes állam vágja haptákba magát.

  • nonemart

   Mekkora hülye vagyol te ! Most jön még a nagyja, most már az oroszok is rombolják a házukat, iskolájukat, mindenüket. Ott az ISIS, az ellenállók, az Al-Kaida, mit tudom én még ki, aki mind katonákat és szolgákat akar, meg minden javadat elveszik, feleszik, meggyújtják ! Persze, te maradnál, vagy elmennél a szomszéd országba nyomorogni, reménytelenül, nem ? Dehogy nem ! Mert te egy marha vagy ! De ők, ez a pár százezer ember nem marha, ezek – hiszed vagy sem – élni akarnak ! És ehhez, be kell látni, joguk is van !

   • janos

    Az élethez és a menedékhez igen, de ahhoz nem, amit most művelnek. Rád is igaz, amit a liberális haverodnak, Hongminak írtam az imént.

   • K Nagy Ria

    Ha egy kicsit is tájékozottabb lennél a témában,tudnád,hogy ezek megélhetési menekültek! Az aki élni akar,nem követel havi 2000€ zsebpénz és nem a kukába dobálja a kaját és még sorolhatnám…..

   • József Kiss

    Ember tudod mekkora zseton 11 000 euró?Régóta Hollandiában élek és itt egy szakmunkás fél év alatt keres ennyit !Ja de ennek a pénznek a kétharmada LAKBÉRRE MEGY EL !Egy takarítónő majdnem 1 évi keresetet feccölik be az utra ,amit ott nem tud megkeresni egy szír 10 év alatt .4 éve háború van ,ha volt lakása olyan értéktelenné vált hogy bagot se adnának érte.De honnan volna joga neki Magyarországon randalírozni amikor Törökországi táborokból indulnak ahol már 2 éve élt .Vagy Görögország,Macedonia,Szerbián át nem regisztrált.Próbálj már Szaúd Arábiába ” beszökni “vagy a Texasi-Mexikói esetleg Izraelbe .LELŐNEK és a sivatagi roka meg a coyottok megeszik a hulládat.Leszarom a vallási tébolyukat amúgy ez mind emiatt van ! http://www.kephost.com/image/Sui2

    • nonemart

     Az összes közül talán neked érdemes válaszolni. Nos, nem tesznek mást, menekülnek. Két évig próbált Törökországban meghúzódni, de – lássuk be – lehetetlen ott normális életet vinni, és nincs remény, ha volt elveszett, a hazatérésre. Ezért továbbmegy, mert ember és éni akar, a gyereknek meg tanulni kellene valamit. Azért jön ide, mert itt nem lövik le, biztosan nem ! És erre jön a magyar bajusz, és megállítja, vegzálja, feltartja, visszarugdossa, meg még mit tudom én mit ki nem talál ez a rohadt, embertelen rezsim. Hát ez a baj ! Nem mintha én örülnék ennek az áradatnak, Meg a veszélyt is érzem, de mi a frászt lehet csinálni ? Asszadot kellene elmeneszteni, az oroszokat távol tartani a világpolitikától, valami békét vinni Szíriába, a Föld egyik legszebb és leggazdagabb országába !

     • József Kiss

      Nos ebben nincs igazad.A legtöbb ” menekülő” nem szír ( 4 dél amerikai országból is jöttek Magyarországra )!Mellé ezek csak segélyen akarnak élősködni.Az első vendégmunkások marokkoiak meg törökök a példa.A 60-70 években jöttek olcsón és jól dolgoztak.Majd család egyesítés és az itt született második,harmadik generáció már nem illeszkedik be !Megcsapolják a szociális rendszert szaporodnak és mégis úgy akarnak élni mint a sivatagban.Mellé a vallásuk egyenesen bátorítja hogy a nem muszlimokat becsapja ,meglopja és megalázza.

     • nonemart

      Amiről most beszélsz, az már nem a mai menekült-probléma. A “menekült” kérdésben – szerintem – messzemenően humánus álláspontot kell elfoglalni, és a gazdasági szempontokat hátrébb kell rangsorolni.
      A “bevándorló” munkaerő szabad áramlását és a migrációt olyan keretek között kell tartani, hogy a szabadság ne menjen a népek rovására, de feleslegesen nem szabad akadályozni. Ez nagyon nehéz.
      De amiről most beszélsz, az nem ez. Az az oka a migrációnak. A világgazdaság egyenetlen fejlődése teremtette meg és konzervált a különbségeket a Föld gazdasági régiói között. Van egy dinamikus átalakulás ebben a helyzetben, Ázsia jön felfelé. Európa is jól teljesít és az USA is. De nem áll jól Afrika és Dél-Amerika. A globalizáció ugyanakkor elviszi a jobb élet jeleit oda is, ahol az nem valósítható meg, tömegeket frusztrál. És elindul az áramlat, ahogy a helyzet egyre elviselhetetlenebb egy-egy hadúr, egy-egy véres puccs kapcsán. No, ebben a kérdésben hosszútávú felelőssége van a fejlettebb világok vezetőinek, népeinek.

    • Péter Iványi

     és mit csinálsz hollandiában?: Vélhetően munkanélküli segélyből élsz.Van néhány nagypofájú ismerősöm,akitől ismerem a módit.

    • Viktor Csongradi

     Georg Spottle (Nemet titkosszolgalati mult) beszamoloja es volt kollegakkal valo beszelgetesei szerint (napi szinten) az osztrak-nemet hataron atkutatjak oket, es altalaban minimum 6000 Euro van naluk, de 10-20-30 ezer euro is megdobbentoen gyakori.

     Ugyancsak o mondta, hogy 100 ezer migrans mar van Nemetorszagban akik egyszeruen “felszivodtak”, “eltuntek” es egyszeruen nem voltak illetve nincsenek regisztralva.
     Ezt G. Spottle nagyon-nagyon aggasztonak talalja, de rovid tavon nem lesz balhe meg terrorista esemenyek, mert akkor a nemeteknek “kinyilik a szemuk” es leallitjak az aradatot.
     Mikor a szervezoik ugy talaljak, hogy mar “elegen” vannak “bent” az EU-ban, es mar ki vannak alakitva a csapatok, cellak, “programmok” ami eltelhet ket evnel tovabb is, majd akkor fog elszabadulni a pokol, es Spotle szerint ha ez 100 ezres+ nagysagrendu “harcosokbol” all, akkor a helyzet egyszeruen kezelhetetlen lesz, a mai fennallo katonai, rendori es titkosszolgalati eroforrasokkal.

     • The Hanged Man®

      Nekünk meg csak szaros olajszőkítőink meg verőlegényeink vannak! 🙁

     • Péter Iványi

      keletnémet.Ő is migráns.

     • Viktor Csongradi

      Zsenialis valasz, Peter Ivanyi. Apad, anyad buszke lehet rad.
      EZ olyan fajta valasz, mint: hogy “a narancs meg a voroshagyma valojaban ugyanaz es egyformak”.
      Hogy miert? Mert mindketto gombolyu, nagyon hasonlo szinu es noveny.
      Fantasztikus meglatas, egyszeruen fantasztikus….

     • Péter Iványi

      Igazad van,nem egyforma.Az egyik valódi menekült,a másik seggnyaló áruló.Apám és anyám egyébként már nem él.

  • József Kiss

   Szemiták mint a zsidók .Felsőbbrendűnek hiszik magukat mindketten csak a vallásuk más !Persze rivalizálnak egymással de ha üzletről van szó akkor mindig kiegyeznek egymással !Tapasztalat mivel nem Magyarországon élek.Persze a harmadik élősdi a cigány ,akivel szintén kijönnek egymással.Ide jönnek és 20 év múlva a fehér ember lesz az utcaseprőjük.A vallásuk nem munkára hanem örökös harcra és gyilkolásra buzdít meg a keresztények leigázására !

   • Péter Iványi

    ezek szerint te is élősködő vagy valahol,itt csak az “észt” osztod.

 • anonim

  Ez elég átlátszó. Libsikéim ez gyenge muzsika a füleimnek.

  • nonemart

   Süket faszokkal nem érdemes az operáról beszélgetni, nem igaz ?

   • Péter Iványi

    mecsoda nagyképű duma varga azt se tudja mi az opera papjancsikám. te se….

  • Péter Iványi

   akkor miért nem pl a kuruc infot nézefeted?

   • anonim

    Azért nem “nézefetem “, mert itt minden átlátszóbb, bár nem tisztább.

    2015. október 3. 14:37 Disqus írta, :

 • Fényezett Rézlábos

  Szerintem az a legérdekesebb, hogy ugyanazok gondolják meggyőződéssel, hogy “megérdemelték”, akik László Petrát mosdatják a szomszéd cikk alatt, hogyaszogya “szegény, pánikba esett, azért kezdett rugdalózni”…

  • Virth Alajos

   Meg kell nézni a neten a felvételeket. László Petra nem rúgta fel, a kisgyermekes edzőt! Attól a lendülettől esett el, hogy a rendőr elengedte a ruháját. Minden esetre tragikomikus, hogy az újságíróktól tudta meg, hogy őt “elgáncsolták”. “Sportemberhez” méltó, hogy kihasználta az alkalmat, és nem mondta el az igazságot!

   • janos

    László Petra gáncsolt, ezen kár vitatkozni. Szégyen volt, amit művelt és szégyen, amit a Jobbik és az N1 ebben az egész kérdésben tett.

    • Virth Alajos

     A tényekkel vitázni ostobaság! Meg kell nézni a neten a lassított, több kameraállásból felvett jelenetet. László Petra legalább egy méterre volt a TERRORISTA edzőtől, és nem gáncsolt. Anno Maradóna is szerzett fejes gólt, amit a lassítás megmutatott, hogy KÉZZEL szerzett!!!

     • Viktor Csongradi

      Igazad van, tobb oldalrol lattam a videokat plusz van fizika is, de mindenestre, a csaj kinyujtott labfejenek vege minimum 30-40 ceentire van (a mar repulo) pasitol.
      A fizika ismerete itt azert is fontos, mert a lany a kameratol ellenkezo oldaln nyujtja ki a labat – hatradolve – ami egyertelmu, hogy a sajat torzset es a kamerat a vallan egyensulyozza.
      A masik fizikai resz az, hogy a csaj mikor kinyujtja a labat, a pasi MAR taknyoloban van. Tehat a taknyolasa elobb elkezdodott mint a csaj labanak kinyujtasa. Az utobbi csak a lassitott felvetelen egyertelmu

     • Spikk

      Engem rohadtul nem érdekel, hogy mitől esett el.
      A lényben megvolt a jó szándék, hogy felrúgja, ez az, ami számít. És ez egyértelműen látszik, hogy ahogy hátrál, a lábával még megpróbál hamar visszanyúlni, felemeli és kiteszi a pasi elé, amennyire elér.
      Ja, hát nem volt olyan ügyes, mint amikor a két gyerekbe belerúgott. De azért 3-ból 2 nem is olyan rossz, ugye?

     • Virth Alajos

      Nem arról van szó, hogy a két gyermekbe belerúgott, vagy sem, hiszen egyértelműen béléjük rúgott! A vita arról szól, hogy a világot bejárt felvétel, amely olyan szögből mutatja László Petrát, mint ha elgáncsolta volna a terrorista futballedzőt, rossz szögből mutatja a cselekményt, és ebben az esetben ártatlan! A szándékról meg annyit, hogy ha az Ön főnöke szándéka szerint kifizetné az Ön havi bérét, de nem teszi, akkor Önnek felkopna az álla!!! Egyébként rúgni is akkor rúgott, amikor háttal állva a tömegnek megfordul, és a megindult tömegből egy alak már nekimegy. Ezek után rúg, majd menekül az életét féltve, a többi újságíróval együtt. Ez világosan látszik a felvételeken. Tulajdonképp mit keres itt ez az erőszakos csőcselék?

     • gjoe

      Teljesen mindegy elérte-e. Fel AKARTA rúgni és ez a lényeg. Akár azt is lehet mondani hogy azért esett el a férfi mert reflexszerűen elrántotta a lábát-testét mert nem akart ütközni..

     • Van egy másik videó amin egyértelműen, lassítva is, gyorsítva is, akárhogyan nézve is szépen belerúg egy lányba. Nem minősítem most az esetet, csak tényként veszem. https://youtu.be/ArQmFlp7xC8

     • Péter Iványi

      és manipulált felvételről még nem hallottál?

   • Petraeus

    akkor most magyarazd meg a masik videot is amin egy kislanyba rug bele…

   • Péter Iványi

    elég a szerecsenmosdatásból.felrúgta és kész.Ő is -illetve a palija- mentegetőzött.

    • Nagy Sándor

     Hülye zsidó.. a szemednek sem hiszel?

     • Péter Iványi

      Zsidó legfeljebb az őseid áldozata náci söpredék.

   • The Hanged Man®

    Akkor László Petra igen hülye, ha bocsánatot kért a gáncsolásért.
    Vagy hazudsz.
    Vagy te vagy hülye.
    Nem tudom, döntsd el te.

  • József Kiss

   Te farok te is valami metszett vagy ? Utólag meg kiderült akit el sem gáncsolt hogy terrorista geci 50 ember haláláért felelős mocsok !Mellé fatvát tettek Petrára 20 000 euró és minden muszlimnak kötelessége megölni .Na az ilyen hülyét vinném Szaúd Arábiába és imádkoztatnám Jézushoz a reptéren, mint te vagy !

   • Péter Iványi

    Még szerencse, hogy akkora bunkó vagy, hogy még a disznók közt sem fogsz döntési helyzetbe kerülni.Ne is ábrándozz, helyette inkább fejezd be legalább a nyolc elemit.

    • Nagy Sándor

     Befog a pofád te szar hazaáruló!

     • Péter Iványi

      Dögöljön meg nagy kínok közt! Embernek nem kívánnék sőt még állatnak sem ilyet, de Eszterházinak igen!
      Ettől undorítóbb szélsőséges magyarellenest nem hord magán a Föld, hogy ne is fogadja be..(tőled idézet)

      A hozzád hasonló férgek (szerencséjükre) a talpamig se érnek fel.Ne ajvékolj,még nem tapostam rád.

     • The Hanged Man®

      Komoly ember, a Balatonboglári Pinceszövetkezet elnöke.
      Pincékben szövetkezett eddig aztán mostanában ezek kijöttek Isten szép ege alá, és mocskolódnak.

     • Péter Iványi

      ki ez a pincebogár?

   • Andrea Bordács

    Láthattuk, hogy elgáncsolta, el is ismerte, felesleges még mosdatni. Azt, a felrúgott férfi- akinek előtte a gyerekét bántották- hogy terrorista volna, sehol nem bizonyították, csak néhány lapban terjedt ez el, minden bizonyíték nélkül. A spanyolok is utánanéztek mielőtt szerződtették.

    • The Hanged Man®

     Igen komoly orgánumokban. Alfahír, kurucinfó, mandíner. 😀

   • Péter Iványi

    hogy te mekkora bolond vagy….

  • Nagy Sándor

   Igen, ők a magyarok, ti meg az aljkas tetű hazaárulók!

   • EGY POLGÁR

    Teljesen igazat beszélsz testvérem. Az, hogy még itt is szegény László Petrát kell szidni, ez egyenesen gyomorforgató!!!

    Hányingerem van ezektől az agymosott / haraáruló / tudatlan, gusztustalan emberektől!

    • Péter Iványi

     na amit előadsz,sőt személyesen is,merő hányadék.

   • Péter Iványi

    dugulj már el bolond papagáj !

   • vacsad

    Akkor itt és most büszkén jelentem: nem vagyok magyar.

 • László Sinka

  Ugyan az hatalom mely rá szabaditotta a csőcseléket az EU-ra vereti őket halomra! Szép az élet?!

 • leonorika

  Istenem, ennyi idióta még el si hiszi ezt a sok maszlagot: “mosolygott amíg vert” , ja igen, látta a fekete maszkon keresztül. Haha.

  • Péter Iványi

   ti elovassátok egyáltalán amihez hozzáböfögtök? csak ezen az oldalon megszámlálhatatlan maszk nélküli tek-pofa látható.

   • leonorika

    Tényleg? Fura, mert hogy az arcukat fedni kell, ez szabály! Találj ki valami mást!

    • Péter Iványi

     világtalannal nehéz vitázni.

    • zsolt

     nézd már a képeket …
     nem kell messze menned, csak görgess feljebbb vaksi.

    • vacsad

     Újságírókat verni nem szabály? Nalátod.

 • Szegedi Attila

  A maszkon át hogy látta hogy mosolyog…..?? tegát hazudnak!! helyesen tettèk hogy megvèdtèk a magyar határt a rendőrök!!!

  • Petraeus

   dehogy vedtek ok a hatart, roszke ota majd 100 ezeren jottek at es meg nem is regisztraltuk oket, elotte legalabb volt regisztracio…
   a TEK indokolatlanul es szakszerutlenul lepett fel, amint lehet birosag ele kell allitani oket.

   • Péter Iványi

    igen,ez a teendő.pszichopatákra nincs szükség.

  • Péter Iványi

   a szellemileg vak nem lája az igazságot. A másik, ostoba az, aki nem ketrecben szemléli a vadállatokat,hanem a seggüket nyalja.

  • Nagy Sándor

   Igazad van! Látni a videón más fotóst is akit nem bántanak a rendőrök. Ha megverték, jól tették!

 • trisel

  Orbán magánhadseregének gyakorlatozását láthattuk. Íme, mire számíthatunk, ha egy jelentősebb tömeg egyszer komolyabban elkezdene tiltakozni orbán mocskos rezsimje ellen.

  • Nagy Sándor

   Ezek a mocskok megtámadták a hazánkat, azt kaptak amit megérdemeltek. Sajtósoknak pedig illik sajtós mellényt viselni! Nem muszáj, ha azonosulni akar a tömeggel, de akkor vállalja is a következményét…

   • trisel

    “Ezek a mocskok megtámadták a hazánkat” – kiáltozta Kovács Pista bá az ápolóknak a diliházban, amikor megpróbálták beadni a nyugtatóját a szegény demenciás rohamban szenvedőnek.

   • EGY POLGÁR

    Teljesen igazad van testvérem. Hála Istennek -nem Allah, kutyák-, hogy vannak még itt értelmes, tisztán látó emberek!

    • Péter Iványi

     no. a két nyilas megtalálta egymásdt.

    • törzsmókus

     Allah arabul annyit jelent: „Isten”. Közel-keleti keresztény testvéreink is ezen a néven szólítják Őt. Csak szólok, gondolkozz-tájékozódj, mielőtt a saját Istenedet kezdenéd gyalázni.

   • zsolt

    a butaság és a sötétség nem szörnyű igy együtt?
    ja, hogy értelmi szint sincs.
    akkor semmi.

   • vacsad

    Szinte szórakoztatóan hülye vagy. Szinte.

  • The Hanged Man®

   Úgy kell menni ne legyen gond. Anarchists cookbook.

 • Emil Egervári

  A fejedet kellett volna szétrugni,hogy ne tudj ennyi marhaságot összehordani.Mi az apád faszát kerestél az első sorba??Vállaltad.hát igy jártál.Menj el Sziriába és ha ott lelönek,mert pofátlanul elöre mész.akkor kit fogsz perelni?? Egy nagy kamu vagy!Egy szarházi rágalmazó,

  • Petraeus

   bezzeg 2006 ban ment a siras a rendori eroszakrol (jogosan egyebkent)…

  • Péter Iványi

   Úgy látom, a tied már szétrúgták, a homloklebenyed egyértelmű, hogy sérült,kárörvendő előember.

  • NágelFerenc

   Te is fel vagy jegyezve már, hogy népnyúzó orbán kollaboránsa vagy.

   Olyan vagy, mint a pufajkás, munkásőr, csak a 21-ik században.
   Az emberek köptek egyet, ha megláttak egy ilyen alja népet.
   Te és hasonló primitív elvtársaid harcoltátok ezt ki, hogy így gondoljunk rátok, mint kollaboránsra.

  • Gonoszgólya

   Mit ugatsz, vén szaros fideszgeci????

   • EGY POLGÁR

    Takarodj Szíriába, ne itt csinálj kalifátust te hazaáruló geci kis patkány.

    • Péter Iványi

     hú de bunkók a fidesznyikek !

     • Jozsi Pityu

      Is!

    • Gonoszgólya

     Én magyar vagyok, nem egy köcsög, fideszszarzabáló, jobbikgeci ivó, bőrlajbis buzi kis mélymagyar. Úgyhogy ha menni kell, TE menj abba a kibaszott mélymagyar gombáspinájú jó édes kurva anyádba te gané!

  • zsolt

   buta ember.
   fájó élet. bégetés.
   önálló gondolat nuku.
   szánalom.

  • underoath

   te senkiházi!!! amig én fizetem a nyugdijadat addig befogod a mocskos gyülölködő pofádat!!!

 • Miki Keli

  Egyrészt mi a túrót keres egy újságíró az első sorban?Másrészt meg mi a túrót keresett ott a TEK?

  • törzsmókus

   azért van ott az újságíró, hogy legyen, aki lefotózza-megírja, hogy mi történt, ne csak a kormány álláspontját lássuk-halljuk. ez alap kéne legyen

  • vacsad

   Azt keresi ott, hogy megnézze mi történik, aztán leírja annak aki nem volt ott. Komolyan el kell magyarázni, hogy egy tudósító tudósít….?

  • underoath

   hatalmas észlény vagy!!!!

 • Zsanajó fikusz balorca

  Érdekes…minden TEK-es elélvez mikor üt?

 • The Hanged Man®

  Ávéhás onokák.

 • Roland Novák

  Nem kell ott téblábolni és akkor hazudni sem kell majd. A médiát is szabályozni kéne, hogy hazugságot ne írhassanak le, vagy súlyos bírságot kell hogy fizessenek. Ez a hatalmas liberaliszmus a sátán műve. Lassan már mindent lehet csinálni mindenki a saját erkölcsi mértéke szerint. A világtörténelembe mindíg a lesűlyedő erkölcstelenség okozta a vesztünket. Gázok vagyunk… Lassan már azt várják az újságírók hogy puszilgassák őket. Be kéne hívni az összeset határvédelemre ott nézegetheti az első sorból hogy mi történik… Áldja az Úr hazánkat és Európát és vezetőit a bölcs döntésekre, és eljárásokra, védelemre.

  • Péter Iványi

   jobb a karosszék mint neked?

  • törzsmókus

   Roland, mert te otthonról biztosan jobban tudod, mi az hazugság, mint az újságíró, aki ott volt.

   „Mi az igazság?” / Pilátus /

   • Roland Novák

    Mindenki azt mond amit akar, ezért emberek között nincs igazság. Te azt mondod más meg mást. (de ha nem téblábol a kellős közepén akkor lehet írni sem tudott volna az éhes füleknek valót) Kinek mi a forrása, legtöbbnek saját maga, mint Pilátusnak is volt.

  • underoath

   te buta fasz!

 • Kate

  egy barátom az elmondása szerint azért hagyta ott a kommandót, mert alap volt, hogy a földön fekvőt még rúgják

  • miazhogynem

   nyilván..:)

  • Maki

   Egy barátom barátja szerint, meg a magyar kommandósok tudnak repülni, és a gondolatukkal tudják a tárgyakat mozgatni…

 • zsolt

  Undoritó amit ezek a undoritó Rendőrfélék műveltek. annyi, hogy parancsot teljesitettek, de hát ha kútba ugrani kell… akkor ugorni kell, tudom nincs vita.
  Kiváncsi lennék ezek a szarjankók igazi ellenfelekkel is ilyen nagyok lennének. Férgek, akik csak a fegyvertelen menekülteket nőket gyerekeket tudják verni. Itthon nem nagyon van olyan , hogy bárki is visszaütne, igy nem értem mire van ez a TEK homokör?
  Ezek egy napig nem birnák ki ha ledobnák őket háborús övezetekbe, bezzeg nálunk lehet játszani a menőt, közben egy senkik.
  alaja férgek az ilyen TEK.-esek. (tisztelet annak akinek nem inge)

  undóritó ország, undoritó hazugságokkal…

  • vacsad

   Nem is oly rég egy harcművészeti gálán a tekes nagyfiúkat rendőrök, vagyonőrök, tűzoltók verték szarrá. Újságíró kislányokat könnyű kiütni, de egyébként lószart se érnek.

 • zsolt

  Mit várunk egy őrült kormány, , hazug miniszterelnöke által létrehozott TEK-től?
  Ugyan az mint a Hitleri SS.
  remélem a végük is ugyan az lesz.

 • Jozsi Pityu

  Átlátszó ez a cikk, mint a weblap neve.
  De az igaz, hogy ugranak rá!

 • Horváth Antal

  Ki mondta az újságíróknak,hogy a balhé közepén kell tartózkodniuk??? Akkor most ne sírjon egyiknek se a szája!!!!!

 • Hanol Gábor

  Ebben a helyzetben politikai hovatartozástól függetlenül kéne mindenkinek véleményt alkotni. Ez egy másik kultúra, más értékekkel, amiben az emberi életnek igen kicsi az érték. más módszereket kíván!
  A más módszerek alkalmazásának foganatosítására minden rendszer megszülte a maga TEk-jét..aztán ha a hatalom úgy döntött, be is vetették…. a másik…kedves újságírók, fotósok, tévések…ha háborúban mentek szenzáció hajhászni nem kell csodálkozni ha kaptok pár golyót, pofont stb….

  • Péter Iványi

   igen más kúltúra vagyunk.normális országban a pszichopaták nem egyenruhát,hanem kényszerzubbonyt hordanak.

 • Szilveszter

  1. Egy TEK kommandósnak tudtommal kötelező a maszk szóval hogyan jutott ekkora hülyeség az eszébe mint az hogy mosolygott miközben verte a fejét? biztos sokat törte ezen a fejét xD
  2. Sok esze volt ott tartózkodnia

 • Szalóczi Béla

  A firkászoknak ,ha nem tezszik a rendszer menjenek közmunkára.Havi 55,ért..Minden munkanapon reggel hét órától -15 óráig.Ki jelenkezik?

  • Petrovics Péter

   szerintem senki sem akarna veled együtt dolgozni Béluskám

 • alterego

  Van egy angol mondás “keep smiling”.

 • Steve Molnár

  “Milyen kár”, hogy a két videón egyetlen rendőrtől származó ütést sem látni.
  Főleg azért kár, mert így eléggé hiteltelen az erről szóló vádaskodás, sőt így maga a cikk is.

  • Róbert Gombkötő

   Nyisd ki a szemedet, ha van.

 • Perka Perkelt

  A rendőrök védték a határt a mocskos csürhétől. Ennyi történt ti szarháziak.

 • Attila I. Regoczi

  You asked for trouble, you got trouble. Unfortunately not enough!

 • pb

  nem teljesen értem, hogy tud ennyi ember hülyegyökér lenni itt? túl sok szempontból is. de pl: miért megy az újságíró veszélyes helyre? “szenzációhajhászni”? komolyyan? 🙂 ha nem mennének honnan a tökömből tudnátok egyáltalán erről az eseményről bármit? meg bármiről 🙂 ne menjenek háborús övezetekbe sem? .. “szenzációhajhászni”? 🙂 nemkell tudni róla? mindegy? hogy hol mi történik? 😀 majd el csak ha a kertedbe meglátod? 🙂 pontosan olyan szélsőséges, gyűlölködő, agresszív gyökér kis része vagytok a magyaroknak, mint a bevándolók közt a balhézó hányad.

 • vacsad

  “Szerinte az újságíróknak a saját biztonságuk érdekében semmi keresnivalójuk nincs ilyen helyen.” Meg a kurva anyád.

 • underoath

  be szép ahogy idejött a sok szarházi tehetségtelen szélsőjobber verni a faszát.

 • Zsuzsa Ferenczy

  Ez a jó pénzrablási mód.

 • Zita Táll

  Elképzelhetetlen, volt eddig számomra, hogy “ilyen nagy utasforgalom mellett,” miért is akadékoskodtak a környéken lakók, a vonal meghosszabbítása miatt. A cikk elolvasása után megértettem, a kereslet oly magas erre a vasútra, hogy lassan Budapesten is ezt alkalmazzák, a 3-as metró vonalán. Ezek a játék szerelvények, nem gyulladtak, nem füstöltek, nem zárták be ajtajaikat a kiszállni akaró embertömeg előtt, nem álltak meg két állomás között, nem hagyták a sötét alagútban mindenféle tájékoztatás nélkül várakozni az utasokat, nem kiabáltak, a hangosbemondók, utasokat nem szállítunk, mikor tele volt rémült emberekkel, és még sorolhatnám mi minden nem történt meg, ezeken a hobbi szerelvényeken. Sajnos ez nem mondható el budapesti 3-as metróról, naponta újabb “ötlettel” állnak elő rémisztő elszántsággal, ejtik csapdába az utazó közönséget. A rajta közlekedők nap – mint nap azzal találják szemben magukat, hogy testi épségük, egészségük veszélyben van, ha kénytelenek ezzel a “kék” metróval utazni. Igaz, ezt nem a miniszterelnök játékszereként építették, hanem, olyan megfontolásból, hogy az utazó közönséget minél jobb körülmények között, minél gyorsabban, a ma fellelhető legkorszerűbb technológiák felhasználása alapján segítsék a város utazó közönségének a szállítását, a munkahelyükre, majd este, munkavégzés után, otthonukba. Ezt a célt a mai napig nem sikerült megvalósítania a Fővárosi Önkormányzat vezetésének karöltve a kormánnyal. Erre nincs pénz. /Leginkább akarat./ Az emberek élete, testi épsége, a ma regnáló hatalmat hidegen hagyja, az impotens ellenzék sem képes hatékonyan fellépni az emberek érdekében. Ennek folyamodványa, hogy a selejtes metrókocsikat, horror áron felújíttatták az oroszokkal, akik annak rendje, és módja szerint, oly selejtes munkát végeztek, amelyre, még egy 5 éves gyermek sem képes. Mind ezt olyan áron, amiért a legmodernebb NY. európai kocsikat is megvásárolhattuk volna. /persze, ha nem az lenne a legfontosabb, a vezetésnek, hogy minél rosszabbat vásárolunk, annál jobban megszívathatjuk az embereket. A rossz konstrukcióból származó
  problémák ellenére óriási elszántsággal ragaszkodnak ezekhez, a levitézlett kocsikhoz. A szokásos sulykolási technikával, minden szinten, győzködik az embereket, hogy nem jól tudják, nem is az történt velük semmi jelentősebb életüket veszélyeztető helyzet, hiszen ezek a kocsik a világ legjobb kocsijai, csak az orosz ” szakik”, nem jól szerelték össze, a világítást a kerekekhez kötötték be, és hasonló maszlagot hallhattunk, de ide jöttek megoldották. A jogosan benyújtható igényünket sem terjesszük elő, nem kérjük, nem akadékoskodunk velük szemben. Lényeg az, hogy a kisvasút, üresen, kihasználatlanul, EU-s pénzből elkészült egy ember játékszereként. Oda, ahova igazából a biztonság, a közlekedés érdeke, megkívánná, oda nem adnak, mert az nem áll egyeseknek érdekében, hogy valami ebben az országban ne silány, életeket veszélyeztető módon történjen. A kisvasúttal ez nem történhetne meg.

 • Kis híján sikerült teljesíteni a vállalt utaslétszámot.

 • András Szekeres

  Hm,este a buszon egyedül voltam.

 • dihidrogénoxid

  Sok szép, kerek számot hazudtak be! 😀