Egyéb

Csúszik a városligeti üzemeltetési központ megterveztetése

Június elején meglepetésként hatott, hogy a Városliget Zrt. egy újabb, korábban nem említett ligeti épület tervezésére írt ki pályázatot. A határidő lejárta előtt visszavonták a kiírást.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Június 13-án jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben az a kiírás, amelyet a Városliget Zrt. írt ki a „Liget Üzemeltetési Központ épületének megvalósításához szükséges építészeti és szakági tervezésére”. A meghirdetéskor született hírek is újdonságként kezelték ezt a tervet, és a korábbi terveket böngészve mi sem találtunk utalást erre.

Az üzemeltetési központ a Főkert most is meglévő városligeti telephelye (Olof Palme sétány 2.) helyére kerülne. Csakhogy a Városliget Zrt. elképzelései szerint az egyszintes épület helyett egy négyszintes (három a föld felett, egy alatta) épületből látnál el a parkfenntartási és az új létesítményekkel kapcsolatos feladatokat. És itt lennének a Városliget Zrt. irodái is.

A pályázati határidő július 12. volt, azonban előtte egy nappal a Városliget Zrt. a közbeszerzési törvényben biztosított jogára hivatkozva, de pontos indoklás nélkül visszavonta a kiírást.

Kerestük a Városliget Zrt.-t is a közbeszerzési eljárás visszavonásával kapcsolatban. A társaságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az eljárást hamarosan újra meghirdetik, „hogy a kiírás óta felmerült módosítási igényeket a programba beépíthessük, így már ebben a fázisban közelítsünk az optimális elrendezéshez az épületre vonatkozóan.”

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen számok: kétségek a Liget-projekt kétharmados támogatottsága körül

Túl a tízmilliárd elköltött forinton a Városliget-projekt

Illés: a fák védői az erkölcsi győztesek – a kopaszok agya újra eldurrant (videó)

Illés Zoltán: Barbarizmus, vandalizmus és gyalázat a Ligetben zajló favágás

Barikádokkal, láncokkal, észérvekkel és élő tudósítással készülnek a Ligetvédők a következő rohamra

Jól nézze meg a Városliget fáit, most látja így őket utoljára!

Áprilisi összegzésünk szerint a nagyon sokat kritizált, a zöldterület növelését ígérő, de fairtásokkal induló Liget Projekt túl van a tízmilliárd elköltött forinton.

Csepregi Botond

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás