Egyéb

Kisvárdán sem aprózzák el: Seszták miniszter bemutatta a másfélmilliárdos stadion látványterveit

A vasárnapi bajnoki meccs szünetében Seszták Miklós miniszter bemutatta a Kisvárdára tervezett futballstadion terveit. Igazi sportpanellel azt mondanánk, ékszerdobozt kap az NB II.-es csapat, csakhogy másfél milliárd forint állami támogatásból épül meg a 2500 fős aréna.

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Még februárban jelentette be Seszták Miklós fejlesztési miniszter, hogy éppen saját városában, Kisvárdán is stadion épül. Akkor elhangzott, hogy 2017 őszére már kész lesz a 2500 férőhelyes, de bővíthetőnek szánt stadion. A költség pedig 1,5 milliárd forint lesz, mondta a miniszter.

A kisvárdai stadion a kezdetektől szerepelt a kormány fejlesztési programjában, csakhogy 2013-ban még csak 120 millió forintot szántak volna a jelenleg NB II.-es csapat új otthonára. Ez az összeg két lépcsőben ugrott 1,61 milliárd forintra – jelenleg ekkora összeg szerepel a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban erre a célra.

Eddig azonban nem tudtuk, hogy fog kinézni a kisvárdai vár tövében lévő stadion új pompájában. Vagyis a Szon.hu tavaly áprilisban már elsütött egy viccesnek szánt áprilisi tréfát: az athéni Panathinaikosz stadionjának látványtervét átszínezték és raktak rá egy böhöm nagy Kisvárda feliratot.

A vasárnapi Kisvárda-Szolnok NB II.-es meccs szünetében azonban Seszták miniszter tényleg bemutatta a leendő stadion látványterveit.  Ha nem állami forrásokról és egy politikailag irányított projektről lenne szó, akkor még azt is mondanánk, impozáns.

 

kisvarda_4

 

 

kisvarda_3

 

 

kisvarda_2

 

 

 

 

 

 

kisvarda_5

 

 

Összefoglaló írásaink a stadionberuházásokról

Stadionláz, 1. rész: eddig 40 milliárd forint közpénz ment el az elkészült hét stadionra

Stadionláz, 2. rész: legalább 215 milliárd forintba fog fájni a köznek Orbán stadionos bográcsgulyása

A képek forrása: Kisvárdafc.hu

Csepregi Botond

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás