Egyéb

Mészáros Lőrinc beszállt az új MTK-stadion építésébe is

Alvállalkozóként a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. is részt vállal az új Hidegkuti Stadion nettó 6,3 milliárd forintos kivitelezésében.

 

sotetben_bujkalo

 

A 444 egyik olvasója fotózott le egy Brüsszelnek üzengetős kormányplakátot az épülő új Hidegkuti Stadion oldalában. A migránsellenes népszavazás alkalmából készült plakát érdekessége az, hogy az Orbán-rendszerhez kötődő cégek molinói övezik. A 444 cikke nem firtatta, de ezek a feliratok nem reklámhelyeken vannak, hanem azért lógnak az építkezés kerítésén, hogy a stadionépítőket jelöljék.

Az MTK-pálya tövében nem érthetetlen a WHB Kft. és a ZÁÉV Zrt. feliratainak megjelenése, hiszen ezek a cégek nyerték el a kivitelezésre kiírt közbeszerzést és építik nettó 6,3 milliárdért a stadiont. Érdekesebb viszont a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft. jelenléte.

A CLH neve eddig nem szerepelt alvállalkozóként a stadionnal kapcsolatban. Ez a vállalkozás tavaly nyár óta tartozik Mészáros Lőrinc, valamint Szíjj László (a Duna Aszfalt tulajdonosa) és a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. (ezt a céget vezeti Mészáros leendő veje, Pálffy Balázs) érdekeltségébe.

Az MTK-nál érdeklődésünkre megerősítették, hogy a CLH alvállalkozóként részt vesz a stadionépítésben.

A Deutsch Tamás vezette klub 5322 férőhelyes új stadionja idén elkészül, a tervek szerint szeptemberben avatják az MTK és a Sporting Lisszabon meccsével. Az aréna beruházója az MTK, mint sportegyesület, a beruházást teljes egészében állami forrásból finanszírozzák.

Ahogy arról korábban írtunk, a kormány tervei szerint 2010 és 2020 között legalább 32 stadion újul meg a profi futballcsapatok számára, és a beruházások legalább 215 milliárd forint közpénzt visznek el.

Csepregi Botond

Fotó: Deutsch Tamás Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás