Egyéb

Már csütörtökön bejelenthetik a Kubatov és a Fradi-ultrák közötti kiegyezést

Eddig hallgattak a felek, de a stadionból kint maradó Fradi-szurkolókat tömörítő csoport reggel megjelentetett egy közleményt, hogy valóban folynak a tárgyalások az ultrák és Kubatov Gábor vezette klub között. A nagy bejelentés csütörtök este lehet, amikor a Fidesz-alelnök hosszú idő után ankétot, szurkolói találkozót tart.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

Szombaton írtunk róla, hogy titokban megindultak a tárgyalások a vénaszkenneres beengedéshez ragaszkodó Kubatov Gábor vezette Ferencváros és a csapat új stadionját, a Groupama Arénát majdnem két éve bojkottáló ultrák között.

A feloldhatatlannak tűnő ellentétből a februári NVI-s botrány – ahol a klub biztonsági szolgálatához, a Fradi Securityhez és a Kubatov-titkár Kindlovits Mátéhoz kötődő emberek játszottak főszerepet –, valamint a Fradi-tábor jól sikerült március közepi akciója – 10250-en voltak a tartalékcsapat NBIII.-as meccsén, kétszer annyian, mint előző nap a Groupama Aréna NB I.-es meccsén – mozdíthatta ki a feleket.

Az értesülést nem kommentálta senki, de nagy visszhangot, értetlenkedést és acsarkodást váltott ki a fradisták között fórumokon, Facebook-csoportokban és kommentekben. Az egyetlen megerősítés a Molnár Krisztián SRK szócsövének számító Fradimob.hu-ról érkezett: itt egy indulatos írással és egy utcai lincselésről készült fotóval fenyegették meg az oldal által vélelmezett kiszivárogtatót.

Nem véletlen, hogy innen jött az egyetlen reakció, hiszen megneveztük, hogy a klub a korábban Kubatov Gábor és szinte mindenki ellen hergelő Fradimob mögött álló Molnárnál kezdeményezte először a megbeszéléséket.

Aztán csütörtökön jött a megerősítés: a Groupama Arénából kimaradó szurkolókat tömörítő „ernyőszervezet” a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül (SzSZJN) közleményt jelentetett meg.

Fradisták!

Az utóbbi időben számos fórumon elhangzott, hogy a szervezett szurkolói csoportok tárgyalásokat kezdtek a Ferencváros vezetésével. Megerősítjük, hogy ezek a hírek igazak, a felek valóban tárgyalóasztalhoz ültek több alkalommal is.

Azonban a Ferencváros kérésének megfelelően a megbeszélések részleteit azok lezárásáig nem hozzuk nyilvánosságra.

Kérünk minden velünk egyetértőt, a csoportokkal a legnehezebb helyzetekben kitartót, hogy – ahogy eddig is tették -, bízzanak meg most is a Tábor felelős, a Ferencváros és a szurkolók érdekeit maximálisan szem előtt tartó döntéseiben.

Ismételten kijelentjük, hogy a Tábor egységes, közösen cselekvő és továbbra sem megosztható, valamint kizárólag ésszerű, a kialakult helyzethez képest a lehető legerősebb biztosítékokat tartalmazó kompromisszumot hajlandó elfogadni.

Nem kizárható egy elfogadható kompromisszum létrejötte a felek között, ennek esetleges megszületéséig türelmeteket kérjük! Amint lehetséges pontos és egyértelmű tájékoztatást adunk minden Fradista számára.

Ne felejtsétek el ebben a kiélezett helyzetben sem, hogy minden konkrét és valós információt, továbbra is a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook oldalon találhattok meg legelőször.

Az időzítés nem lehet véletlen, mert csütörtök este hosszú idő után először ismét ankétot, vagyis szurkolói találkozót tart Kubatov Gábor. Értesüléseink szerint ezen jelenthetik be a megállapodást.

Korábbi információink szerint az ultrák közleménye által említett „elfogadható kompromisszum” azt jelenti, hogy próbaidő jelleggel, a tábor számára lehetővé teszik a belépést a Groupama Arénába vénaszkenner nélkül. Kaptunk olyan jelzéseket is, hogy Kubatov Gábor számára alaptétel, hogy marad a vénaszkenner. Ha ebbe belemenne a Fradi-tábor, az viszont az elmúlt majdnem két év ágálását tenné zárójelbe.

Cikkeink a Fradi körüli ügyekről

Váratlan kibékülés a láthatáron – már folynak a tárgyalások Kubatovék és a Fradi-tábor között

A zsaruk falaztak a kopaszoknak? – a rendőrség nem válaszol

Hiába szkenneltek, a C-Közép szurkolóit is szekusokkal és perekkel fenyegették Kubatovék

Pert nyertünk a Fradival szemben – semmit nem kell helyreigazítanunk

Elküldték a Fraditól a börtönviselt “szurkolói koordinátort”

Tízmillió forint kártéritést követel a Fradi egy blogposzt miatt

Kubatov Gábor helyett a felesége csapott össze a Fradi-ultrákkal

Jogvégzett szurkolója miatt bukhatja a vénaszkennert a Fradi

Kétséges indokkal tiltotta ki a stadionból Kubatov a Fradibusz főszervezőjét

Lelátói balhék és revolver-újságírás – jelenleg is zaklatásért ül a Fradi-tábor önjelölt vezére

Egy úr a zűrből – Bandatagból lett vezérszurkoló tartja rettegésben Kubatovot

Csapat csak egy van – a Fradi-tábor vs. Kubatov Gábor meccs rövid története

Ráadásul most úgy tűnik, inkább Kubatovnak fontos, hogy végre béke legyen a klub környékén. Mi másért ülne le azokkal, akikről korábban azt mondta, „olyanokkal nem szeretnék tárgyalni, akik azt írják ki egy szurkolói oldalra, hogy haljon meg a családom.”

Csepregi Botond

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás