Egyéb

Ez a tahó lesz az MTVA sajtófőnöke

Még tavaly ősszel történt, hogy helyreigazítási pert nyertünk ifj. Kobza Miklós, az MTVA új sajtófőnöke ellen. Nem fogadta sportszerűen a vereséget.

 

banner2_mozgo_2

 

Az agrárminiszter politikai és közéleti megjelenésével kapcsolatos tanácsadásra, illetve azok elemzésére és véleményezésére visszamenőlegesen kötött és visszamenőlegesen megszüntetett szerződések dzsungelében kellett a bíróságnak igazságot tennie, aminek a vége az lett, hogy a helyreigazítási kérelmet jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék, illetve megítélt összesen harmincezer forint perköltséget.

Kapcsolódó cikkek

Ügyészi megrovást kapott az MTVA volt sajtófőnöke közadatok eltitkolásáért

1,8 milliárd forintért szervezte ki az MTVA a reklámfelületek értékesítését

Költségek határok nélkül: százmilliókért forgatott az MTVA Kínában

Akár havi félmilliót is kaphatnak az MTVA bloggerei

A felperes rövidesen meg is fizette ennek felét, 15.000 forintot, de vagy nagyon vicces kedvében volt, vagy még tomboltak benne az indulatok, mert az utalási közleménybe a következőket írta:

Vegyetek rajta Rivotrilt, meg Xanaxot, jó sokat.

utalas

A Magyar Narancstól a miniszterelnök kommunikációs stábjáig vezető pályaív alapján voltaképpen nem csodálkozunk, ha ilyen orvosi tanácsokat ad az MTVA új sajtófőnöke, de ha kérhetjük, inkább fizesse meg a perköltség másik felét is.

Kobza Miklós a 2010-es Fidesz-győzelem után, Habony Árpád csapatának tagjaként Orbán Viktor Facebook-oldalát kezelte, emellett mint “udvari fényképész” is dolgozott a kormányfő mellett.

Korábbi cikkeink Kobza Miklósról

Államtitkokhoz és híváslistákhoz is hozzáférhetnek a független sajtót fenyegető Orbán-komisszárok

Helyreigazitási pert nyertünk az agrárminiszter volt tanácsadója ellen

Fazekas tanácsadójának családja és a kunok taroltak a hortobágyi földbérlet-pályázatokon

Kobza Miklós volt az is, aki a 888.hu nevű portál szerzőjeként bűnözőknek és hazaárulóknak állította be a szerkesztőségekbe beépített nemzetbiztonsági embereket telepíteni akaró, később visszavont belügyminiszteri javaslat ellen tiltakozó újságírókat.

A legfrissebb hírek szerint az állami médiát működtető MTVA sajtófőnökének nevezték ki Kobzát, ahol az egyik feladata a sajtó és a köztévé közt hosszú ideje fennálló rossz viszony normalizálása volna.

Well, good luck with that.

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás