Egyéb

Testvérvárosi szülinapozás Zuglóban 2,7 millió forintért

Zugló nem csak muffinokkal ünnepelte 80. születésnapját: október közepén 26 főt láttak vendégül testvérvárosaikból. Látogatás a Lázár Lovasparkban, ebéd a Gundel Étteremben, disznótoros fesztivál, csoki, bor, pálinka, porcelán: mindez 2,7 millió forintba került.

Mint korábban megírtuk, Zugló október elsején ünnepelte 80. születésnapját, ebből az alkalomból pedig az önkormányzat a kerület három pontján is ünnepi muffinokat osztott a lakosoknak. Az Átlátszó által kikért adatokból kiderült, hogy az 1500 db süti közel 1 millió forintba került, a jegyzői kabinet közbeszerzési referense ellenezte is a vásárlást, de a polgármesteri kabinetvezető lesöpörte az ellenérveket.

Korábbi cikkeink Zuglóról:

860 ezer forintba kerültek a zuglói sütik

Zugló önkormányzati rendeletbe foglalta az antikorrupciós minimumprogramot

Durvul a zuglói kampány: guminőt is bevetettek a szocialisták a civil jelölt ellen

Fidesz-MSZP nagykoalíció Zuglóban

Ám a Karácsony Gergely által vezetett XIV. kerületi önkormányzat nem csak a helyi lakosoknak kedveskedett a kerek évforduló alkalmából: október 16-19 között tartandó exkluzív programra hívta meg testvérvárosai – Szilvásvárad, Alsórákos (Erdély), Berlin, Opava (Csehország), Racibórz (Lengyelország) – delegációját.

Közadatigénylésben kértük ki a látogatás részletes programját, költségét, és a résztvevő személyek nevét. Zugló polgármestere személyesen, az Infotörvényben rendelkezésére álló 15 napos határidőn belül, korrekten válaszolt, és minden általunk kért adatot rendelkezésünkre bocsátott.

A program szerint első nap mindössze egy üdvözlővacsora volt a Szőnyi Hotelben, második nap állatkerti séta, ebéd a Gundel Étteremben, majd műsor és vacsora a CBA-s Lázár Vilmos tulajdonában lévő Lázár Lovasparkban; harmadik nap kultúrprogramok, és disznótoros fesztivál a Vasúttörténeti Parkban, végül születésnapi gálaműsor; negyedik nap pedig reggeli után hazautazás.

Karácsony adatszolgáltatásából kiderül, hogy

  • Alsórákosról 10, a többi testvértelepülésről 4-4 főt láttak vendégül
  • a többi programon nem vett részt, de a Lázár Lovasparkban ott volt Zugló képviseletében Barta János (LMP), Czeglédi János (Jobbik), Várnai László (Civil Zugló Egyesület) önkormányzati képviselő is
  • a testvérvárosi vendégeket a négycsillagos Szőnyi Hotelben szállásolták el, ez 612 ezer forintba került
  • a szintén a hotelben tartott fogadóvacsoráért közel 592 ezer forintot fizettek, a harmadik napi vacsoráért 27 ezret
  • a második napi ebéd a Gundelben 256.592 forintba került
  • a Lázár Lovasparki műsor és vacsora ára 617.220 Ft volt
  • a disznótoros fesztivál belépőkkel, ebéddel, borral és pálinkával együtt 173 ezer forintba került
  • 215 ezer forintot fizettek buszra
  • 54 ezerért vettek ajándékba csokit, 74 ezerért porcelánt, 90 ezerért bort
  • az önkormányzatnak egy fillérbe sem kerültek az alábbi programok: állatkerti séta, Civil Ház és Lipták-villa bemutatása, Budai vár megtekintése, séta a Váci utcában és a Duna-parton

 

zuglo2

 

Erdélyi Katalin

Van egy remek karácsonyi ajándékötletünk: ajándékozz névre szóló 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát!

Havonta csak egy ezres: már csak 945 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozásúvá váljon.

A 2016-os Átlátszó Támogató Kártyát itt lehet megrendelni.

Megosztás