Egyéb

Tartózkodjanak az illegális tevékenységtől – kérte az ingatlantulajdonos a Hotel Berlin üzemeltetőjétől

Ügyvédi felszólítást küldött bérlőjének, a Hotelberlin.hu Kft.-nek a menekültcsempészet-gyanús tevékenységet végző Hotel Berlin üzemeltetőjének az ingatlan tulajdonosa, a Lurdy-Ház Kft. – ezt a cég válaszolta az Átlátszó érdeklődésére.

„Értesültünk róla, hogy a szálloda környékén menekültek jelenléte tapasztalható” – fogalmaztak válaszukban Földi Zoltán és Takács Szilvia ügyvezetők, hozzátéve: arra figyelmeztették az üzemeltetőt, hogy tartózkodjék minden illegális tevékenységtől és csak a bérleti szerződésben megjelölt szállásadói tevékenységet folytassa.

A Migration Aid önkéntesei számoltak be róla először, hogy a Dél-budai szállodában kaotikus állapotok uralkodnak, a hotelben tevékenykedő „koordinátorok” kvázi fogságban tartják a menekülteket, a bejáratnál pedig őrző-védők fenyegetik az érdeklődőket.

Az Átlátszó „gyanússzálloda-körképe” szerint a sajtóhírek után visszavettek a Berlin üzemeltetői, a nagybani emberpiac a múlt hétvégén elsősorban a kőbányai Seni Hotel Stúdiumban, szerényebb mértékben a szintén X. kerületi Omnibusz Hotel környékén folyt.

Az Átlátszó cikkei a csempész-gyanús szállókról:

Embercsempészekre bukkantak a Migration Aid önkéntesei egy újbudai hotelben, a rendőrség nem lépett

Nagyüzemi menekültcsempészet hatósági szemhunyással? Ezek az érintett budapesti szállók

Korábbi cikkünkben az üzemeltető Hotelberlin.hu tulajdonos-ügyvezetője, Balouch Nadim perekkel fenyegetőzött a szálló jó hírének védelmében és a törvényes működés fontosságát hangsúlyozta.

Továbbra is várjuk a rendőrség válaszát arra, megfelel-e a valóságnak az az információ, amely szerint a március 15.-i állami ünnepre Budapestre vezényelt rendőrök egy része a Berlinben szállt meg.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 983 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Megosztás