Egyéb

Így blöfföl a futballszövetség Dárdai-ügyben

A magyar futballválogatott elvesztette az elmúlt harminc évben volt legtökösebb edzőjét, a szövetség azonban már elő is állt a megoldással. Az MLSZ állítja, már hónapok óta felkészült erre az esetre. Igaz, amikor még volt esély Dárdai megtartására, akkor tagadták, hogy a német sportigazgató lenne a vészmegoldás.

Az egész magyar fociközeg azon kesereg, hogy a berlini Hertha vezetői megunták a munkaerő-kölcsönző szerepét és azt mondták, hogy Dárdai Pál ne üljön meg a jövőben egy seggel két lovat. Ez azt jelenti, hogy Dárdai – egyedüli magyarként – csupán egy európai topbajnokságban lehet vezetőedző, a hazai szövetségi kapitányi posztot fel kell adnia.

Pedig Dárdai volt talán az egyetlen épkézláb szövetségi kapitány az elmúlt harminc évben, a nem létező magyaros stílus helyett rendes védekezést és önbizalmat adott a csapatnak, ami elég ahhoz, hogy jelenleg minden esélyünk meglegyen 1986 után újra kijutni egy focitornára.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) már meg is találta az Európa-bajnoki selejtezők maradék négy meccsére a beugrót Bernd Storck személyében. A német futballedző képben van, hiszen eddig is az MLSZ sportigazgatója volt, segítette Dárdai munkáját a válogatottnál, sőt, kifejezetten utóbbi kérésére került a hazai szövetséghez idén tavasszal.

Az új kapitányt bemutató sajtótájékoztatón el is hangzott, hogy kezdettől számoltak ezzel a cserével.

„Bernd Storckot alapvetően sportigazgatónak hoztuk ide, de már amikor idejött, akkor is számba vettük ezt a lehetőséget

– mondta a keddi sajtótájékoztatón Vági Márton, az MLSZ főtitkára az NSO beszámolója szerint. A futballvezető azt is hozzátette, „Bernd Storck Dárdai javaslatára került Magyarországra, Dárdai sokat tanult tőle, így maximálisan folytatni tudja a megkezdett munkát.” Míg a szövetség alelnöke, Berzi Sándor elismerte, már korábban kikérték Bernd Storck véleményét a válogatottal kapcsolatban, hogy vállalná-e a munkát szövetségi kapitányként is.

Vagyis a szövetségnél már tavasszal is számoltak azzal, hogy ha a Hertha megunja Dárdai kettős munkáját, akkor van B-tervük az éppen a kapitány javaslatára szerződtetett sportigazgató személyében. Vagy mégsem? Ugyanaz a Vági Márton, aki arról beszélt, hogy előre gondolkodtak, június elején még éppen arról beszélt, hogy egyáltalán nem gondolkodnak a Dárdai-Storck-cserében. Az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorában Vági azt mondta, „ez nem egy esélyes történet.”

„Baló György: Igaz-e az, hogy amennyiben a Hertha Berlin nem engedi, hogy Dárdai Pál továbbra is szövetségi kapitány legyen nálunk, akkor a jelenlegi, német Bernd Storck sportigazgató lesz az utóda?

Vági Márton: Azt gondolom, hogy erről még nincsen döntés. Igazából amikor Bernd Storckkal a szerződést aláírtuk, akkor kifejezetten ezt a kérdést is tárgyaltuk, hogy van-e ilyen szándéka, bármiféle hátsó vagy egyenes, kimondott szándéka. Akkor azt mondta, hogy ő nem ezért szerződik, tehát én azt gondolom, hogy ez nem egy esélyes történet.

BGy: De ezek szerint a szerződésében nyitva van, hogy ha az MLSZ akarja, akkor meg lehet kérni.

VM: Az ő szerződésében ilyennel nem foglalkoztunk. Három évre szóló szerződése van, az utánpótlás-válogatottak vezetője, illetve a teljes utánpótlás-képzés szakmai igazgatója. Valamint az A-csapatnál, amíg Dárdai a szövetségi kapitány, az ő segítője.”

Csepregi Botond

Fotó: innen.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1120 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alaptevékenységünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

4000__ani_6

Megosztás