Egyéb

Az MNB pénzügyi felügyelet hivatalos honlapja szerint még aktív a Quaestor kötvényeket kibocsátó cég

Találkoztatok már olyan emberrel, aki nem tudja, ki volt Elvis Presley? Mert bizony van ilyen. És olyan ember is lehet, aki sajtót nem olvas, de ha megtakarításairól dönt, akkor az MNB felügyeleti honlapjára megy fel, és ott nézi meg, hogy milyen piaci szereplők aktívak.

És bizony a felügyeleti honlap szerint április 21-én este a Quaestor Financial Hrurira Kft., a Quaestor kötvények kibocsátója aktív státusszal rendelkezik.

Kérdés, hogy ha az MNB így tájékoztatja az ügyfeleket arról, hogy kik a kötvények aktív forgalmazói, akkor hogyan ellenőrzi őket? Mert tényleg nem világos, hogy a csődeljárás alatt lévő Kft., amelynek kötvényeit forgalmazó cég tevékenységi engedélyét március 10. óta visszavonták, mégis milyen értelemben aktív most a piacon.

Korábbi cikkeink a brókerbotrányról

Újabb áldozat: csaknem kétmilliárdot bukott Százhalombatta a brókerügyön

A fiktív kötvény vajon mi?

A Fidesz korábbi elnöki tanácsadója a Quaestor kommunikációs igazgatója

Átlátszó blöff a Fidesz brókerbotrány kapcsán javasolt törvénymódosítása

Buda-Cash: felszámolás fénysebességgel

Felszívódott milliárd: a brókerbotrány fóti szála

Nyíregyházi ingatlanmutyi, a bankbotrányban előzetesbe került üzletemberrel a háttérben

Azt tudjuk, hogy a százmilliárdos nagyságrendű csalásért senki nem felelős a felügyeletnél. Azt is, hogy éveikig nem vették észre a fiktív kibocsátást, majd a kirendelt felügyeleti biztos egy nap alatt összeszámolt 150 milliárdnyi fiktív kibocsátást.

Az is bebizonyosodott, hogy ténylegesen blöff volt a Fidesz törvénymódosítása, hiszen mire a törvényjavaslat hatályba lépett, már zár alá vettek rengeteg mindent a korábbi szabályok alapján folytatott vagyon-visszaszerzési eljárásban.

Azt is tudjuk, hogy a kiváló kártalanítási megoldás miatt utólag az évtized befektetése volt Quaestor-kötvényt vásárolni.

Jó lenne, ha a Jegybank honlapjáról megtudhatnák a gondos ügyfelek azt is, hogy ennek az üzletnek lőttek. És jó lenne megtudni azt is, hogy ha így tájékoztat az MNB, akkor hogyan ellenőriz.

M.Tóth Balázs

(A találatért egyik olvasónkat illeti köszönet.)

Update!!!: Binder István MNB szóvivő telefonon közölte a mai napon, a Quaestor Hrurira Kft. mint kötvénykibocsátó fölött felügyeleti jogot nem gyakorol az MNB, a piaci szereplők között a cég azért szerepel, mert az általa kibocsátott kötvény tájékoztatóját hagyja jóvá a felügyelet. A kötvényeket forgalmazó Quaestor Értékpapír Zrt. működési engedélyét pedig márciusban nem visszavonták, hanem felfüggesztették, a visszavonásra áprilisban került sor, ez a cég az MNB adatbázisában már inaktívként is jelenik meg

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás