Egyéb

LMP: rengeteg kommunikációs tréning

Az Ökopolisz Alapítvány szerződéslistáit nézve úgy tűnik, hogy főként kommunikációs tréningekre és tanulmányokra, kisebb részben pedig a programjaikhoz kapcsolódó bérleti, catering, technikai és takarítási költségekre költött az LMP pártalapítványa.

Magyarországon most először: böngésszen a pártalapítványok összes szerződése között!

Mindenkitől kértük, nyolc párt kiadta, egy tagadta meg. Nem, nem a Fidesz, nem is a KDNP, és még csak nem is az MSZP: a Jobbik elszámoltatási lendülete tört meg akkor, amikor el kellett volna árulni, hogy kik gyarapodtak a Gyarapodó Magyarország Alapítvány százmillióiból 2010 óta. A fair play jegyében bevártunk minden választ, és most minden megkapott adatot közzéteszünk, ugyanakkor az érdekesebb részleteket pártonként külön cikkekben elemezzük. Tovább az összefoglaló cikkre.

Az LMP által 2010-ben létrehozott Ökopolisz négy évnyi szerződéseinek összefoglaló adatait tartalmazó táblázatból már első látásra is szembetűnő, hogy a listán kifejezetten sok megállapodás szerepel kommunikációs tanácsadás(hoz hasonló jelentésű) elnevezéssel. A négy év alatt milliókat fizettek ki „kommunikációs tervek”, „kommunikációs tréning”, „asszertivitás tréning”, „kommunikációs képzés”, „szervezetfejlesztési tanácsadás”, „vezetőfejlesztés”, „kommunikációs tanácsadás” címszóval. A témában a főbb szerződéses partnerek az évek során a következő cégek voltak:

  • Pepper CC Kft. (ma már Weld Way Kft.)
  • Flomix Kft.
  • Tor-Dó Kft.
  • CaféOpen Kft.
  • Execoach Bt.
  • Tréning Művek Bt.

2014-ben két alkalommal is 400-400 ezer forintot fizetett ki az Ökopolisz annak a Pázmándi Bálintnak kommunikációs tanácsadásért, aki 2013 nyarán ezt a sokatmondó prezit csinálta az LMP-nek:

Az Ökopolisz kifizetési listáján szerepel a jelenleg az Átlátszó által biztosított felületen, ám a szerkesztőségtől függetlenül blogoló Pogátsa Zoltán közgazdász is, aki összesen 3,85 millió forintot kapott az LMP pártalapítványától megvalósíthatósági tanulmány készítéséért, szakértői munkáért és kutatásért.

Tanulmányokat egyébként nagy számban rendelt a 4 év alatt az Ökopolisz, ám szinte egy alkalommal sem tüntette fel a megküldött listán azok címét vagy témakörét, így semmilyen információ nem áll rendelkezésre arról, hogy pontosan milyen témákban írt munkákra is fizettek ki különböző magánszemélyeknek és cégeknek 48 és 950 ezer Ft közötti összegeket.

Rendezvényekre is viszonylag sokat költött az LMP pártalapítványa, nem egy 1 millió Ft körüli/fölötti szerződés van rendezvényszervezés tárggyal a dokumentumban, ahol megtalálhatók az eseményekkel kapcsolatban kötött catering és technikai (fotó, videó) megállapodások adatai is.

Az biztos, hogy a lista legcukibb pontja a Radnóti Miklósnak halászléfőzésért tavaly augusztusban kifizetett 28.450 forintos tétel.

Az LMP pártalapítványának szerződéslistáját itt lehet böngészni

Erdélyi Katalin

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás