Egyéb

Abszurdisztán jobban teljesít: Lázár szerint a választókerületi elnök nem pártember

Önök szerint egy párt választókerületi elnökének tisztsége pártfunkció? Az ilyen ember pártember? A józan ész, az alapvető logika és a jogszabály szerint igen. Lázár János és a Fidesz alapszabálya a jelek szerint másképp vélekedik erről. A kancelláriaminiszter pártja alapszabályára  hivatkozva utasította el az LMP politikusának Dorkota Lajos energiahatósági vezető összeférhetetlenségét vélelmező beadványát. A Lehet Más a Politika az ügyészséghez fordul.

Miniszterelnökség válasz

Még tavaly novemberben fedezte fel az Átlátszó: az energiahatóság – a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) vezetője, Dorkota Lajos kinevezése után sem adta fel pártfunkcióját: a Fidesz választókerületi elnöke Dunaújvárosban.

Írásunk nyomán az LMP összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett az ügyben. Most futott be Lázár János válasza, „hogy a Fidesz alapszabálya szerint a választókerületi elnökök nem minősülnek párttisztségnek.

Az LMP azonban továbbra is úgy véli: „Dorkota Lajos pozíciója az energiahivatal élén azt jelenti, hogy közvetlen pártirányítás alá került egy stratégiai fontosságú intézmény vezetése. […] Dorkota esete azt mutatja, hogy a kormány a legabszurdabb magyarázatokkal tudja csak megindokolni, hogy miért tartja pártirányítás alatt az elvileg független állami hivatalt.”

Papp László Tamás

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás