Egyéb

Gyurcsányéknak havi 1,3 millió forintért bérel egy irodát az Országgyűlés

Tegnapi cikkünkben tévesen állítottuk, hogy a DK képviselői részére egy-egy 275 nm-es irodát bérel az Országgyűlés Hivatala havi 341.635 forintért. Kiderült, hogy az OH négyüknek bérel egy 275 nm-es irodát ennek az összegnek a négyszereséért, havi 1,3 millió forintért.

Tegnapi, az országgyűlési képviselők részére közpénzből bérelt lakások és irodákról szóló cikkünk nagy vihart kavart olvasóink körében, mert az Országgyűlés Hivatala által részünkre megküldött táblázat alapján azt írtuk, hogy „Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos, Varju László és Vadai Ágnes, a DK négy képviselője részére a Teréz körúton bérel az OH egy-egy 275 nm-es irodát havi 341.635 Ft-ért.”

Sebián-Petrovszki László pártigazgató kommentben és levélben kérte a cikk javítását, miszerint „a 4 DK-s képviselő közösen bérel 275 nm-nyi irodát, nem külön-külön”. Segítőkészen felajánlotta, hogy állítását bizonyítandó szívesen elküldi a vonatkozó bérleti szerződést.

Tegnap megkaptuk Sebián-Petrovszki pártigazgatótól az Országgyűlés Hivatala által a Demokratikus Koalíció négy képviselője – Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos, Varju László, Vadai Ágnes – számára kötött irodabérleti szerződést.

Ebben – az OH által nekünk küldött táblázattal ellentétben – valóban az szerepel, hogy a négy DK-s képviselő közösen bérel egy darab 275 négyzetméteres irodát 1/4-1/4 arányban.

Azonban – szintén az OH által nekünk küldött táblázattal ellentétben – az is szerepel a szerződésben, hogy a 275 nm-es iroda bérleti díja nem havi bruttó 341.635 forint , az csak egy-egy képviselő irodarészére vonatkozik.

Vagyis Gyurcsány Ferenc, Oláh Lajos, Vadai Ágnes, és Varjú László fejenként egy-egy, megközelítőleg 68 nm-es irodarészt használ havi 341.635 Ft-ért, a teljes iroda bérleti díja havi bruttó 1.366.539 forint.

Bár a DK pártigazgatója ezt valami miatt nem kérte, tegnapi cikkünkben nem csak a képviselőik részére közpénzből bérelt iroda számát, hanem a korrektség jegyében annak bérleti díját is javítottuk.

 

dk

Erdélyi Katalin

Tetszett a cikk?

Ha hasznos kezdeményezésnek tartod az Átlátszót, szavazz ránk az Index on Censorship közönségszavazásán, hogy egy újabb nemzetközi díjjal öregbíthessük a hírnevünk.

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás