Egyéb

Az MTVA műsorvezetője is Szanyi vendégei közt volt Brüsszelben

Garan Beáta a kép jobb szélén - forrás: Gój Motorosok Egyesülete, Facebook

Garan Beáta a kép jobb szélén – forrás: Gój Motorosok Egyesülete, Facebook

A közmédia egyik műsorvezetője, a Gój Motorosok „küldöttségének” tagjaként, Szanyi Tibor szocialista képviselő vendégszeretetét élvezte Brüsszelben.

Garan Beáta, aki egykor az MTV miskolci stúdiójának munkatársa, majd az Echo TV szerkesztője és műsorvezetője volt, 2013 óta dolgozik a közmédiánál. A közszolgálati média alkalmazottja a Gój Motorosok brüsszeli kirándulásáról, saját Facebook-oldalukon közzétett képsorozat több darabján is feltűnik.

Szanyi Tibor az Index cikke szerint mintegy 2700 eurót, azaz 842 000 forintot költött az Európai Parlament pénzéből a Brüsszelbe kiránduló 12 fős szélsőjobboldali csoportra. A szocialista képviselő valószínűleg fegyelmit kap pártjától, ha nem tudja tisztázni, miért látta vendégül a Gój Motorosok tagjait – közölte a hvg.hu-val az MSZP alelnöke, Gőgös Zoltán.

Az EP-képviselők egyébként lényegében bárkit meghívhatnak a parlamentbe, ahol a vendégeknek tisztségviselők magyarázzák el az EU működését, és a karzatról be is nézhetnek az ülésterembe. Egy képviselő egy évben legfeljebb 110 embert láthat vendégül öt csoportban, csoportonként legalább tíz emberrel – írta az Index.

Megosztás