Egyéb

Itt az Origo szerkesztőségi értekezletének hangfelvétele

Az atlatszo.hu megkapta és közzéteszi azt a hangfelvételt, amely az Origo.hu keddi viharos szerkesztőségi értekezletén készült. Ilyen az, amikor Magyarországon feltehetőleg politikai nyomásra kirúgnak egy főszerkesztőt.

“Kicsit még szédelgek” – mondta kissé elcsukló hangon Sáling Gergő, az Origo.hu frissen eltávolított főszerkesztője a június 3-i szerkesztőségi értekezleten a beosztottainak, miután a cég vezetője, Vaszily Miklós (ő szólal meg először a felvételen) bejelentette: közös megegyezéssel távozik posztjáról a szerkesztőség vezetője. A többször gúnyos nevetésbe, vagy éppen tapsba forduló értekezleten Vaszily azt bizonygatta a hitetlenkedő újságíróknak, hogy a döntés valóban közös megegyezéssel született, semmilyen politikai nyomás nem játszott közre benne, és egyáltalán nincsen köze az Origo.hu Lázár Jánosról közölt cikkeihez.

“Nem kell olyanokat beleképzelni ebbe a sztoriba, ami nincs” – fakadt ki az értekezlet végén Vaszily, miután az újságírók már kissé indulatosan nem voltak hajlandóak elfogadni az integrált tartalomfejlesztési stratégiáról szóló mellébeszélést, rendre visszatértek a “mi történt” alapkérdésére, vagy éppen a felmondási lehetőségekről érdeklődtek.

Az Atlatszo.hu a hangfelvételhez a MagyarLeaks anonim szivárogtató platfomon keresztül jutott hozzá, és most vágatlanul közzéteszi. Úgy gondoljuk ugyanis, hogy jelentős közérdek fűződik ahhoz, hogy az ország egyik legnagyobb internetes hírportáljánál történtekkel kapcsolatban a közvélemény a lehető legsokoldalúbb tájékoztatásban részesüljön.

Megosztás