Adatigénylések

Miben és mennyiért adott tanácsot Kocsis Istvánnak az MVM mostani vezére?

Az MVM egykori vezérigazgatójához, Kocsis Istvánhoz kötődő offshore ügyekről a portál indulásakor már beszámoltunk, az üggyel kapcsolatban a nyilvánosság elől elzárt adatok kiadásáért pert is indítottunk. Azóta felpörögtek az események, a Nemzeti Nyomozó Iroda sorra gyanúsítja meg az érintett szereplőket, így Kocsis Istvánt, Molnár Lászlót, Varga-Sabján Lászlót és Szász Andrást is.

Az [origo] július eleji cikkében olvashattuk, hogy a kérdéses időszakban, vagyis 2006-tól a Fideszhez köthető, ma az MVM vezérigazgatói székét betöltő Baji Csaba az MVM menedzsmentjének stratégiai tanácsadója volt. A társaság stratégiájában ekkor a külföldi terjeszkedés előkelő helyen szerepelt, Kocsis István éppen ezek ‘alkotmányos költségeivel’ indokolta a furcsa offshore ügyleteket. Kíváncsiak voltunk, vajon miben adott stratégiai tanácsokat az MVM jelenlegi vezérigazgatója az immár meggyanúsított korábbi menedzsmenttagoknak, ezért a szerződéseket, a kiadott teljesítésigazolásokat és a munkavégzés során keletkezett írásos vagy elektronikus anyagokat közérdekű adatként kértük ki az MVM-től.

Az MVM ügyvédjétől megkaptuk a szerződést és annak módosításait – kitakarva a megbízási díjat. A teljesítésigazolásokról, illetve az írásos/elektronikus anyagokról szó sincsen az ügyvédi válaszban. Mivel a megbízási díjat titkolja az MVM, illetve nem adta ki azokat az adatokat, amikből kiderülne, miben is adott tanácsot Baji Csaba az MVM korábbi menedzsmentjének, bírósághoz fordulunk annak érdekében, hogy a nyilvánosság is megismerhesse ezeket az információkat.

Az adatigénylés letölthető innen.

A kiadott, részben kitakart megbízási szerződés letölthető innen.

A megbízási szerződés módosításai letölthetőek innen, innen és innen.

Az atlatszo.hu keresetlevele letölthető innen.

Megosztás