médiaszereplés

Kiszáradó tavak, lyukas vízhálózat, szigorú EU – a Flaszterben járt Katus Eszter

Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol Gulyás Balázs újságíróval (Magyar Hang) és Ónody-Molnár Dórával, a Jelen hetilap újságírójával beszélgetett a pedagógusok méltatlan helyzetéről és az oktatás lehetséges reformjáról, a kiszáradó tavakról és a szitává lyukadó vízvezetékhálózatról, a klímabérletről, valamint arról, bekeményít-e az EU Magyarországgal szemben.

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorukba.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, milyen házat vesz a Balatonon Varga Mihály pénzügyminiszter, hogyan működött a valóságban az Öveges-program, hány ingatlant vett eddig a Manevi Szlovákiában, és hogy mi a probléma Vezér Mihály doktori disszertációjával. Emellett arról is beszámolunk, miért nem kezdik el a 2007 óta üresen álló lepencei strand felújítását, miért szabtak ki a Samsung gödi gyárára ismét büntetést, hogyan teljesített az ellenzék az időközi választásokon, és hogy miért vontak el az NKE-től 7 milliárd forintot.

A műsorban téma volt továbbá, miért társadalmi probléma a pedagógusok méltatlan helyzete, milyen oktatás lehetne célravezető, miért szárad ki egyre több tó az országban, és milyen károkat okoz a rezsicsökkentést. De szóba került a klímabérlet és az is, vajon fellép-e érdemben Magyarország ellen az EU vagy sem.

A teljes műsor itt visszanézhető:

Megosztás