médiaszereplés

„Vidéki agymosottak”, elképesztő bírósági ítéletek – a Flaszterben járt Katus Eszter

Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol György Zsombor főszerkesztővel és Dévényi István újságíróval beszélgetett többek között arról, milyen – a jogállamiság és a sajtószabadság szempontjából – kifogásolható bírósági ítéletek születtek az elmúlt hetekben, hogy valóban „agymosottak”-e a vidéken élők, volt-e értelme a pedagógussztrájknak, vagy hogy milyen szerepet töltenek be hazánkban a vendégmunkások. 

A polgári Magyar Hang hetilap 2020-ban döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket. A lap ennek kapcsán hívta meg kollégánkat, Katus Esztert a Flaszter című műsorukba.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, milyen milliárdos pénzmozgások zajlottak le a „Városháza ügy” hátterében, miért mondott le Bús Balázs önkormányzati képviselőségéről cikkünk megjelenése után, és hogy mennyi pénzt nyelt el a vadászati kiállítás. Emellett beszámolunk arról is, miért kell 7,8 millió eurót visszafizetnie az országnak az Öveges-program kapcsán, hány éve húzódik egy ügyünk az Alkotmánybíróságon, hogyan állta egy tatabányai cégvezető gyorshajtásait évekig az önkormányzati cég, vagy hogy hányadik helyet foglalja el Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor a gazdagok között nemzetközi viszonylatban.

A Flaszter 173. adásában téma volt továbbá, milyen – a jogállamiság és a sajtószabadság szempontjából – kifogásolható bírósági ítéletek születtek az elmúlt hetekben,  hogy valóban „agymosottak”-e a vidéken élők, ahogy egy aktivista nevezte őket, volt-e értelme a pedagógussztrájknak, mikor és mennyi béremelésre számíthatnak, vagy hogy milyen szerepet töltenek be hazánkban a vendégmunkások, kell-e félni tőlük.

A teljes műsor itt visszanézhető:

Megosztás