Videóriport

„Vesszen Trianon!” – így tüntetett a szélsőjobb a száz éve megkötött békeszerződés ellen

Fáklyás felvonulást szervezett péntek este Budapesten a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a trianoni békeszerződésre emlékezve. A szervezet tagjai és a hozzájuk csatlakozók táblákkal és zászlókkal a Hősök terén gyülekezetek, majd skandálva az Andrássy úton keresztül a Szabadság térig vonultak. A felvonuláson részt vettek a Mi Hazánk Mozgalom politikusai is.

A rendőrség honlapja gyűlés miatti forgalomkorlátozásról tájékoztatott, míg a Mi Hazánk Mozgalom a közösségi oldalán Tiranon Felvonulásra hívta híveit. Az eseményen részt vett a Torockai László alapította Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, körülbelül 6 fővel képviselte magát az öltözetükről könnyen felismerhető Betyársereg, továbbá többszáz magánember, akik a Hősök teréről a Szabadság térig vonultak, a Kodály Köröndtől fáklyákkal, a Deák téren útbaejtve a múlt héten meggyilkolt két fiatal rögtönzött emlékhelyét. A menet végén a Szabadság téren egy ereklyés országzászó alatt mécseseket gyújtottak. Beszédek nem voltak, mivel a rendőrség a gyűlést nem engedélyezte, így a beszédeket sem engedélyezték. Stábunk arról kérdezte a résztvevőket, mit jelent számukra Trianon.

„Vesszen Trianon!” – így tüntetett a szélsőjobb a száz éve megkötött békeszerződés ellen from atlatszo.hu on Vimeo.

Videó: Dohi Gabriella, Eichner Hanna

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás