tudósítás

Ismét a jobb oktatásért tüntettek a diákok – itt megnézheti a péntek esti közvetítést

Péntek kora estére diákok hirdettek demonstrációt a Deák térre, ahonnan a Kossuth térre vonultak. A tüntetéssel az oktatási rendszerváltást szeretnék elérni, hogy versenyképes tudást kapjanak az iskolákban.

Két szervezet, a Diákparlament és a Diákvagyok február 23-ra újabb tüntetést szervezett az oktatási reformok kikövetelése érdekében. Január 19-én már demonstráltak ugyanezért, de nem sikerült változást elérniük, a kormány szóba sem állt velük.

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált érdemben a magyar diákság követeléseire, a miniszterelnök úr pedig nem mert kiállni nyilvános vitára a tüntetést szervező diákokkal. Sajnáljuk, hogy a kormány teljesen hátat fordított a diákság és a minőségi oktatás nemzeti ügyének.”

A diákok 12 pontban foglalták össze, milyen változásokat szeretnének: többek között szabad tankönyvválasztást, a nulladik órák eltörlését, valamint kritikus gondolkodásra és felelős állampolgárságra nevelést.

„Képezze az oktatás alapját a 21. században szükséges készségek fejlesztése! Igazságos, demokratikus és modern oktatást minden diáknak!”

A tegnapi tüntetésen többezren vettek részt, a diákokkal vonultak családtagok és tanárok is. Munkatársunk részt vett a demonstráción, és élő videón közvetítette az eseményeket.

A diákok a tegnapi tüntetés után rögtön meg is hirdették a következőt március 15-re.

 

 

 

Videó: Baranya Ákos

Megosztás