tudósítás

Az újságírók megfélemlítése és bántalmazása ellen tüntettek az újbudai Fidesz-iroda előtt

 

Szombat délután több százan tiltakoztak a Fidesz XI. kerületi irodája előtt, mert a 444 újságíróját az újbudai Fidesz egyik tagja bántalmazta csütörtökön egy konzultációs fórumon.

A 444 péntek délután számolt be róla, hogy munkatársuk, Halász Júlia csütörtökön elment a a Fidesz konzultácós országjárásának egyik fórumára a XI. kerületi Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba, ott azonban Szabó László, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese elvette a telefonját, lökdöste, majd a karjánál fogva lerángatta az emeletről.

A Fidesz péntek esti közleményében rágalomnak minősítette Halász Júlia beszámolóját, és provokációval vádolta meg az újságírónőt. A 444 főszerkesztője szerint a közlemény hazugság.

A bántalmazott újságírónő mellett szombaton 17 órára szervezett tüntetést a „Nem maradunk csendben” nevet viselő csoport az újbudai Fidesz-iroda elé, mert – mint írták – :

„Az elmúlt időszakban a kormánypárti média és politikusok folyamatos verbális támadás alá vették a tőlük független, velük egyet nem értő sajtó munkatársait. Hazugságokat terjesztenek róluk, elszabotálják munkájukat, felvásárolják a kormánytól független médiatermékeket. Nem válhat normává az újságírók megfélemlítése, bántalmazása.”

Az esemény előtt Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt nyilatkozta, hogy a valódi újságírókat szívesen látják a párt lakossági fórumain, de a 444 munkatársait nem tartja valódi újságíróknak, mert ők szerinte provokálnak és ügynöki tevékenységet folytatnak.

A demonstráción több százan vettek részt, akik közül néhányan üzeneteket ragasztottak a Fidesz-irodára. Beszédet mondott Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársa is.

 

 

Videó: Baranya Ákos

Megosztás