tudósítás

Európa mellett és a putyinizálódás ellen tüntetett a Momentum

 

Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján Európa melletti demonstrációt szervezett a Momentum. A tüntetők EU-s zászlókat lobogtatva sétáltak a Szabadság térről a Hősök terére, ahol a párt vezetői beszédet mondtak, és bejelentették, hogy indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon. 

A Momentum az olimpiai népszavazáshoz összegyűjtött 266 ezer aláírással írta be magát 2017 elején a magyarországi közéletbe, és már április közepén bejelentették, hogy május 1-én Európa mellett tüntetést szerveznek, mert

„Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül.”

A tegnapi rendezvény kezdetére, este hat órára több ezer ember gyűlt össze a Szabadság téren, majd onnan különböző transzparensekkel és EU-s zászlókkal vonult a tömeg a Hősök terére, ahol a párt vezetői mondtak beszédeket. Bejelentették, hogy indulnak a 2018-as országgyűlési választásokon, és az addig hátralevő egy évben mindent megtesznek, hogy lebontsák a félelem rendszerét, amit Orbán Viktor és a Fidesz épített.

 

 

A tüntetés végén a demonstrálók egy része rövid időre a közeli Fidesz-székházhoz ment, majd – ahogy a korábbi különböző demonstrációk alkalmával is – az Oktogonra vonultak, ahol leállt a forgalom.

 

 

Videók: Baranya Ákos

Megosztás