tudósítás

Így vonták eljárás alá Polt Pétert

A legfőbb ügyészség épületét rendőrségi kordonszalagokkal vették körbe, és ismertették az ügyészségi vezetővel szembeni vádakat.

 

 

Ez sajnos nem a korrupciótól való megtisztulás első lépése volt a kormányzat részéről, hanem Gulyás Márton politikai aktivista performansza. Az aktivista a performansz előtt közzétett a videóblogjában egy egy óra hosszú adást arról, hogy szerinte Polt Péter legfőbb ügyészként miként akadályozta meg a legfontosabb fideszes korrupciós ügyek feltárását.

A maratoni adásban az aktivista bemutatja a legfőbb ügyész politikai pályáját,és rámutat arra, hogy az első Orbán-kormány üzelmeinek feltárására irányuló ötvenhárom bejelentésből egyetlenegy vádemelés sem született. A Slejm show nevű videóblog adásait az Átlátszós vendégblogján is követni lehet.

 

 

A különböző politikai ügyekben aktív Gulyás mindig ott tör borsot a politikusok orra alá, ahol az a leginkább ingerlékeny. A politikai elit prüszköl is rendesen. Gulyás készített egy drónfelvételt a miniszterelnök állítólagos hatvanpusztai birtokáról. A rendőrség elkobozta a drónját.

Miután tagbaszakadt legények akadályozták meg a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kérdés beadását, Gulyás leszedte a Nemzeti Választási Iroda feliratot az épületről. A hatóság eljárás alá is vonta. A tárgyalásból szimpátiatüntetés lett.

Amikor finoman szólva is félreértelmezhető kijelentések hangzottak el DK-sok szájából a cigánysággal kapcsolatban, akkor Gulyás nemtetszését nyilvánította ki egy DK-s rendezvényen. A feldühödött Gyurcsány fanok meg is ütötték Gulyást.

De szervezett tüntetést Gulyás a civilek vegzálása, az Origo szétverése, és Magyarország putyinizációja ellen is. Igazi politikai perpetum mobile, akire érdemes odafigyelni.

Vágó Gábor

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás