tudósítás

Tízezrek tüntettek a tanárokkal, sztrájkot hirdettek március 15-én

Több tízezren vettek részt a Tanítenék! mozgalom március 15-i tüntetésén. Ha a kormány nem változtat, sztrájkolni fognak.

banner2_mozgo_2

Több tízezren vettek részt a Tanítenék! mozgalom március 15-i tüntetésén. Az oktatásügy fenntarthatatlansága, a KLIK és a kormány szakpolitikája ellen tüntetők délután 3-kor indultak a Hősök teréről, majd az Andrássy út és a Nagykörút érintésével a hideg idő és az eső ellenére megtelítették a Kossuth teret és Alkotmány utca egy részét.

A tanárok felszólították a kormányt, hogy a sajtó előtt tárgyaljon a Civil Közoktatási Platformmal és hajtsa végre a 12 pontjukat. Amennyiben ezt nem teszik meg, illetve nem kérnek bocsánatot a megalázott közalkalmazottaktól, akkor március 30-án egy órás általános sztrájkot tartanak. A sztrájkot meghirdető Pukli István iskolaigazgató hozzátette, hogy a sztrájkok törvényi ellehetetlenítése miatt polgári engedetlenségre lesz szükség, de ettől sem riadnak vissza. Ha pedig nem lép a kormány, akkor egyre hosszabb sztrájkokat fognak szervezni.

Összefoglaló videónk a tüntetésről:

 

Pukli István beszéde:

 

Videó: Baranya Ákos

 

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás