tudósítás

Menekültellenes akciókat ígért a Hatvannégy Vármegye

Több száz fős, javarészt kopasz férfiből álló tömeg gyűlt össze a Keleti pályaudvarnál péntek este a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom menekültellenes tüntetésén. A rendezvényen felszólalt Dobrocsi Lénárd, a Jobbik balassagyarmati önkormányzati képviselője, Incze Béla HVIM alelnök és Zagyva György Gyula volt jobbikos parlamenti képviselő, a mozgalom egyik vezetője.

Incze Béla kifejezte reményét, hogy Magyarország fehér és magyar marad, és ezért a HVIM menekülttáboroknál és az átutazó migránsok által frekventált budapesti helyszíneken fognak demonstrálni. Incze fájlalta, hogy mások étellel és gyógyszerrel segítenek az utcán alvó menekülteken, amire a közönség hangos fújolásban és zsidózásban tört ki.

Zagyva György Gyula egyenesen odáig ment, hogy szerinte a nemzeti radikálisok lesznek Európa és Magyarország megmentői. Azt mondta, hogy a szerb határon is megmutatják az általa visszatérően afrikai csürhének nevezett menekülteknek, hogy ide nem jöhetnek. Ennek a praktikus oldala szerinte az, hogy a határon nem találják meg olyan könnyen őket a rendőrök.

A tüntetés ideje alatt a rendőrség más irányba terelte a Keletihez érkező menekülteket, de így is több embert megtámadtak, az Átlátszó kamerája előtt egy kisebb csoportot köpdöstek le és kergettek meg. Láttunk egy muszlim anyát, aki kisfiával együtt sírva kereste férjét, akivel a tüntetés miatt nem találták egymást.

Volt ellentüntetés is, kb. 10-en demonstráltak pár száz méterre a szélsőségesektől. Olyan feliratokat tartottak a magasba, mint „Amíg te gyűlölködsz, addig mi segítünk”, illetve „Azt tedd embertársaiddal, amit magaddal is cselekednél”.

Szélsőjobboldaliak több csoportja órákkal később is a téren és a pályaudvaron maradt, este 10 körül viszont már alig volt rendőr a téren. A résztvevők közül sokan maradtak a Baross téri kocsmákban, mások a Burger Kingben, a McDonald’s-ban és a Bethlen Gábor utcai arab gyros-osnál vásárolva védték tovább a magyarságot. Többen elmentek a Nyugati Pályaudvarhoz, ahol az ételosztókkal kötekedtek.

nacigyros

A tüntetésen ott volt a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt és Budaházy György is. Az esemény hirdetéseiben – médiapartnerekre utaló – kiemelt helyen szerepelt a Jobbik pártalapítványa által támogatott Alfahír.hu, a gyűlöletkeltésben régóta jeleskedő kurucinfó, a Szent Korona Rádió, a köcsöglistás deres.tv, valamint az Ultras Liberi is.

 

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 1257 új előfizetőre van szükségünk
ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás