riport

Így ért véget Kobane ostroma

Kobane a török-szír határ közelében fekvő kurd település, melynek hat hónapja tartó ostromát március közepén törte meg a kurd hadsereg nyugati légi támogatással. A Channel 4 riportere az ostrom utolsó napjaiban volt a városban, riportjában bemutatja, hogy milyen az élet a fronton.

Láthatjuk Kobane egyetlen még működő iskoláját, melyet egy pincében rendeztek be, illetve a szintén utolsóként működő kórház életébe is betekintést nyerünk. Sokan a helyi falvakból Törökországba menekültek volna, de nem engedték be utolsó vagyontárgyuknak számító mezőgazdasági gépeiket és járműveiket az országba, így a határ melletti senkiföldjén ragadtak. Őket is megszólaltatja a riporter, valamint több nőt is a kurd hadsereg kötelékéből.

 

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás