tudósítás

Tízezrek az Erzsébet hídon a netadó ellen – drónról és a tömegből nézve

Drónról készített felvételekből és a tömegben felvett tudósításunk anyagából gyúrtuk össze ezt a hangulatvideót a kedd esti internetadó elleni tömegtüntetésről.

WAKE UP from atlatszo.hu on Vimeo.

A vasárnapinál is többen, becsléseink szerint nagyjából 30000-en vettek részt az internetadó elleni második tüntetésen. A kormány a tüntetők által adott ultimátum ellenére nem vonta vissza az adót, mely a tiltakozók szerint szándékosan korlátozná az információhoz jutást azzal, hogy drágábbá teszi az internetezést.

Az ezúttal békésen véget érő tüntetésen a múltkorihoz hasonlóan a társadalom legszélesebb rétegei – volt fideszesektől radikális fiatalokon át baloldaliakig – képviseltették magukat, de ahogy videóriportunkból is kiderül, a legtöbb résztvevő most tüntet először. “Betelt a pohár” – mondják, szerintük az internetadó csak az utolsó csepp volt a korrupciós botrányok, a demokrácia csorbítása, a szociális problémák tetején. – Mindenkinél most telt be a pohár – több tízezren az internetadó ellen

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt!

Megosztás