választás 2022

Így alakul a 2022-es választás eredménye

Véget ért a 2022-es országgyűlési választás. Az Átlátszó az előválasztástól kezdve figyelemmel kísérte az egész folyamatot, a szavazatok összeszámolásakor, illetve utána ábrákon mutatjuk az eredményeket. 

Az Átlátszón részletesen földolgoztuk az előválasztás eseményeit és eredményeit az ajánlásgyűjtéstől a második fordulóig. Még tavaly elvégeztük a körzetek kategorizálását a korábbi eredmények alapján, több összeállítást készítettünk az egyes körzetekről, és figyelemmel kísértük az ajánlásgyűjtést is. Végezetül bemutattuk a választás rajtszituációját egy térképre fölhelyezve az összes lényegi információt.

Összesítésünk az eddigi eredményekről

Made with Flourish
Az Átló eredmény-oldalán további összevetések, adatok, elemzések találhatóak

Átlátszó választás ’22 – 2022-es eredmények

Az Átlátszóra készített, 2021. augusztus 4-i elemzésünkben bemutattuk, hogy mely választókerületek számítanak valószínűleg vagy biztosan ellenzékinek, valószínűleg vagy biztosan fideszesnek és melyek azok az úgynevezett csatatérkörzetek, ahol a szoros eredmény miatt nehéz eldönteni, hogy ellenzéki vagy fideszes lenne a választókerület.

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.</

Megosztás