Kisvárda

Fociöltöző épül a kisvárdai vár tövében 296 millió forintból

A közel háromszázmilliós beruházásra csupán egy érvényes ajánlat érkezett be. Az új létesítmény egy már meglévő öltöző mellett épül majd fel.

A nyíregyházi 7 Ház Beruházó Bt. nettó 296 772 410 forintért építheti fel Kisvárdán a focipályák kiszolgálásához szükséges öltözőt – derült ki az Elektronikus Közbeszerzési Értesítőből (EKR). Az eredményről az mfor.hu is beszámolt.

A közbeszerzést a Várda Sport Egyesület írta ki, ami Kisvárdán a Vár utca melletti ingatlanra kívánja felhúzni az épületet. Az EKR-be feltöltött helyszínrajzokon látszik, hogy a szabadtéri focipályák és a Várkert Stadion közé tervezik az új létesítményt, közvetlenül egy már megépült öltöző mellé.

A jobb alsó sarokban a már megépült öltöző (forrás: Átlátszó)

A leírás szerint a tervezett létesítmény modern megjelenésű lesz. A földszinten a sportolók és edzők igényeit kielégítő öltözők kerülnek elhelyezésre. Az emeleten a terület működéséhez szükséges management helyiségei kapnak helyet. A 400 négyzetméter alapterületű épületet 10 hónap alatt kell felhúzniuk.

Az öltöző terve (forrás: EKR)

„A tervezett építmény természetes építőanyagokból (tégla, fa, kő stb.) épül meg, a meglévő környezetbe illeszkedő építészeti kialakítással” – olvasható az értesítőben. Az építési helyszín műemlékvédelmi besorolással nem rendelkezik. Nem messze van azonban a kisvárdai vár, ami közel 1,5 milliárd forintos uniós pénzből újul meg.

Tovább folyik a közpénz Kisvárdára: közel 1,5 milliárd forintos uniós pénzből újul meg a vár

A kisvárdai vár turisztikai célú fejlesztésével eredetileg 2016-ra kellett volna elkészülni, de hatalmas csúszás után csak most találtak rá kivitelezőt….

Egyetlen cég tett érvényes ajánlatot

Az ajánlattételre öt cég kapott meghívást, a nyílt eljárásra két ajánlat érkezett be. A tuzséri Demeter József és Fiai Építőipari Kft. az értesítő szerint érvénytelen, 306 millió forintos ajánlatot nyújtott be. Csak a 7 Ház Bt. nyújtott be érvényes ajánlatot, és ezzel el is nyerte a megbízást. A nyertes céget 1996-ban alapították, a dolgozók létszáma 0 fő, 2016-2018 között egy fővel működött. A budapesti 7 Ház Bt.-nek két tulajdonosa van, Szász Attila (60 %) és Szászné Ignéczi Ildikó (40 %). A cég adózott eredménye 2020-ban 11,5 millió forint, a nettó árbevétele pedig 154 millió forint.

Az új öltöző helyét piros X-szel jelöltük. Fotó: Google Maps

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település kivívta magának a „kelet Felcsútja” címet: amíg a kisvárdai kötődésű Seszták Miklós 2014-től 2018-ig Magyarország nemzeti fejlesztési minisztere volt, több mint 20 milliárd forint közpénz érkezett a városba. A rengeteg fejlesztést egy korábbi cikkünkben szedtük össze. A Várkerti Stadion volt az egyik legdrágább beruházás, ami 1,5 milliárd helyett 2,5 milliárd forintból épült meg.

Drónfelvétel: megnéztük a kisvárdai NER-Disneylandet | atlatszo.hu

Drónfelvétel: megnéztük a kisvárdai NER-Disneylandet

Zsilák Szilvia

A cégadatokat az Opten Kft. szolgáltatta. Címlapkép: A kisvárdai vár (fotó: Átlátszó)

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

 

Megosztás