vidéki lapszemle

Offshore cég kezében a balatonberényi gyermeküdülő, Hoppál Pécsett karácsonyozott

Nyugat.hu: Offshore cég vette meg a volt balatonberényi gyermeküdülőt

„Debreceni fideszes oligarchák vették birtokba a szombathelyiek, Vas megyeiek által épített balatonberényi gyermeküdülőt írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba, amit a Nyugat.hu szemlézett. A szombathelyi képviselő szerint a gyermeküdülő tulajdoni lapján már széljegyen szerepel, hogy az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap szerezte meg az ingatlant, amelynek alapkezelője a debreceni DIVINUS Befektetési ZRt., amely társaság egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában van 2020 májusa óta. Czeglédy azt is hozzáteszi, hogy a Divinus Zrt. vezérigazgatója az a Kéri Attila, aki egy ideig a botrányos módon csődbe ment Quaestor Ügyviteli Zrt. képviselője is volt.

SzabadPécs.hu: Hoppál: Karácsony lesz Orbán kihívója

Pécsett is megkezdődött a Fidesz Stop Gyurcsány, Stop Karácsony címre keresztelt kampánya írja a pécsi portál. Ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A politikus többek között arról beszélt, hogy Karácsony Gergely lesz a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, illetve utalt arra, hogy az egész előválasztósdi egy nagy színjáték, s a rendező vagy éppen a bábmester nem más, mint Gyurcsány. Hozzátette, szerinte amióta Pécset egy ál-civil szervezeten keresztül ismét elfoglalta „a baloldal”, a mutatók és a számok egyre rosszabbak.

Debreciner.hu: Papp László: „ebben a városban nekem senki nem ad utasítást” – Debrecen eladta Kotosmann cégének a volt Váci-kollégiumot

A nyári szünetet követően szeptember 2-án délelőtt újra ülésezett Debrecen közgyűlése. A többmilliárd forint sorsáról döntő, Debrecen jövőjét hosszútávon meghatározó előterjesztéseket is tárgyaló eseményt nyílt részét az önkormányzati képviselők kevesebb mint másfél óra alatt letudták. Többek között a civilek aggályai ellenére egyhangúlag fogadták el a 106-os vasútvonal déli ipari parkot érintő szakaszának újratervezését, emellett kiderült az is, hogy a Debreceni Vagyonkezelő Zrt.-ben igazgatósági tagként szerepet vállaló Kotosmann Zoltán cége, a Héliker Ingatlan Kft. egyedüli pályázóként 612 millió forintért megvásárolja a korábbi Váci Mihály Középiskolai Kollégium épületét.

Atádhír.hu: Egyre fenyegetőbb a pedagógushiány Nagyatád környékén is

Száznál is több pedagógus dolgozik a két nagyatádi általános iskolában, a jövő év végéig közülük tíz eléri a nyugdíjkorhatárt. Aztán néhány év múlva újabb nyugdíjazási hullám következik. „Idősödik a pedagógus-közösség, folyamatosan emelkedik a korfa, és egyre közelebb kerül a nyugdíjkorhatárhoz – mondta a portálnak Iváncsics Gyula főigazgató. „Most még nem küzdünk szakemberhiánnyal, de ez rövid időn belül bekövetkezhet. A kistelepüléseken ez már élő probléma. Jelenleg már öt nagyatádi pedagógus tanít rendszeresen a környező iskolákban tette hozzá.

KecsUP.hu: Kezdődhet a kecskeméti katonai reptér polgári zónájának tervezése

Az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. tervezheti a kecskeméti katonai repülőtér polgári zónáját, nettó 146 millió forintért. A becsült ellenérték jóval több, 393 millió forint volt. A nyertes cég feladata lesz az utas- és áruforgalom kiszolgálására alkalmas infrastruktúra, ezen belül egy terminál épület, egy árukezelő épület, egy eszköztároló, továbbá egy őrzés-védelmi irodaépület megtervezése. A feladat része a belső úthálózat és a parkolók tervezése is.

Címlapkép: Hoppál Péter országgyűlési képviselő beszél Pécsett 2021. szeptember 2-án, mellette Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke (Forrás: SzabadPécs/Facebook)

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás