választások 2019

Sorkifaludon a karácsonyt is meghozta az önkormányzati választás

Tizenötezer forintot hoz a polgármester jóvoltából a Jézuska a vasi Sorkifaludon. A hétszáz lakosú kis falu az ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak a valamilyenpárti jelöltek vesznek szavazatokat közpénzzel.

Szombathelyről tíz perc kocsival Sorkifalud, ahol alig 700-an laknak. Október 13-án a falu 4 önkormányzati képviselő, na meg persze a polgármester személyéről dönt majd.

2014-ben Erős Zoltánt független jelöltként választották meg a falu első emberének. Arról nemrég cikkeztünk, hogy Vasban nem csoda, ha valaki függetlenként nyer választást, itt ugyanis a kistelepüléseken nem menő a pártlogó.

A vasi falvakban nem menő a pártlogó: fideszes és szoci helyi funkcik is függetlenként indulnak

Ha a vasi kistelepülések főutcáin sétálsz, szinte sehol sem látod nyomát annak, hogy kevesebb mint egy hónap múlva, október 13-án a kistelepüléseken is önkormányzati választásokat tartanak. Találkoztunk nem egy olyan Szombathely-környéki faluban élővel, akinek fogalma sincs arról, kik a településén a jelöltek, még szórólapokat sem látott az indulókról. [featuredbox text=


Most Erősnek két kihívója is akadt: Pap István és Iszakné Csóka Boglárka. A helyiekkel beszélve Iszaknéról egyből mindenkinek az jutott eszébe, hogy nagy népszerűségnek örvend a kismamák és a családosok körében, ugyanis több családi napot is szervezett már önerőből.

Talán éppen emiatt érezte úgy a falu első embere, hogy egy kicsit rá kell erősítenie a kampányra. Van, ahol krumplival és hagymával, Sorkifaludban szeptemberi karácsonyi ajándékkal próbálnak meg kedveskedni a választóknak.

Nemrég szórólapokon tájékoztatták a helyieket, hogy szeptember 16-tól igényelhetik a települési támogatásként nyújtható karácsonyi támogatást, ami a polgármester jóvoltából 15 ezer forint.

Az ajándékra a 65 évnél idősebbek, a mozgáskorlátozottak és – a szórólap szerint a “fogyatékosok”, vagyis –  a fogyatékkal élők jogosultak.

Bár karácsonyi ajándék korábban is volt a faluban, a helyiektől tudjuk, hogy erről a korábbi években novemberben szokták értesíteni a lakókat, így mire az igénylés beérkezett és a kiutalás megtörtént, valóban karácsonyi ajándék lett belőle.

Kerestük a sorkifaludi polgármestert, hogy megtudjuk, mi indokolta az idei őszi karácsonyt, de nem kaptunk választ.

Farkas Bazsi – ugytudjuk.hu

Címlapkép: sorkifalud.hu

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás