választások 2019

Rendőrök kutatták át az exfideszes szentesi polgármesterjelölt irodáját, ott is listákat kerestek

Kézzel írt listákat kerestek csütörtökön a rendőrök feljelentés alapján a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület irodájában. Antal Balázs Tibor szerint szerdán a leadott ajánlóíveket is elvitték a választási irodából. A fideszből önálló indulása miatt kizárt Antal Balázs Tibor megdöbbent az eljáráson.

“Rendőrállam. Ez a szó jutott eszembe. Ennyi. Rendőrállam! Végigfutott bennem az a sok emlékkép, melyet az ’50-es ’60-as évekről meséltek szüleink, nagyszüleink. Végigfutott bennem a cédulás szavazás története, majd bevillant ez a szó: RENDŐRÁLLAM, itt és most!” – így kezdi csütörtöki bejegyzését Antal Balázs Tibor. Az egykori szentesi fideszes politikusról megírtuk, új egyesületével indul az önkormányzati választáson, emiatt a Fidesz kizárta.

 

 

De nem csak ennyi történt a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület alapítójával. Egy Fidesz képivelő email címéről érkezett fellebbezés miatt az egyesület jogszerű indulása elhúzódótt Antal Balázs Tibornak mindössze 4 órája maradt aláírásgyűjtésre.

Fideszesek fúrják az aláírásgyűjtést, állítja az exfideszes szentesi képviselő

 

Facebook bejegyzése szerint augusztus 30-án ez sikeresen megoldotta, de egy kommentelő szerint “kíváncsi lennék arra, hogy az aláírók EZEKET AZ ÍVEKET írták-e alá? (…) Valami sántít.” Antal Balázs Tibor hangsúlyozta, mindent előre leszerveztek, akkor gyűjtötték csak be az aláírásokat, amikor már lehetett. “Négy óra alatt közel 600 támogatói aláírás gyűlt össze, amelyre alig találok szavakat” – írta Antal akkor közösségi oldalán.

Nem sokat kellett várni, hogy a kommentelő sejtetése miatt feljelentés szülessen, és a rendőrök – mint Pikó András, fővárosi ellenzéki polgármesterjelölt esetében – kivételes gyorsasággal dolgoztak, és kutatásra készen érkeztek csütörtökön a Szentesi Polgári Szövetség Egyesület irodájába.

Antal szerint jót beszélgettek, kérdéseiket maradéktalanul megválaszolta, felvették a jegyzőkönyvet, majd házkutatást követően elmentek. Tőlük semmit nem foglaltak le vagy vittek el. Az Átlátszónak a polgármesterjelölt azt mondta, nem tett panaszt, az viszont meglepte, hogy a feljelentés szerint a rendőröknek bizonyítéka lehet arra, hogy “kézzel írott listák” vannak az egyesületnél.

“A választási irodából is elvitték az ajánló íveket, igaz, erről nem az iroda tájékoztatott. Az, hogy idáig jutottunk, nagyon durva” – mondta az Átlátszónak.

Az önálló indulása miatt a Fideszből kizárt egykori alpolgármester azt is elmondta, hogy több panaszt is benyújtottak ellene a helyi választási bizottságnál (HVB). Az egyik szerint Antal molinójáról hiányzott a kiadó, ezt pótolták. A másik azért panaszolta be Antalt, mert a molinója az út felett van. Ezt a HVB elutasította, ahogy azt is, amikor a szentesi Fidesz képviselője azt kifogásolta, hogy Antal az “Ő közülük való” szlogennel kampányol, mert a fideszes képviselő szerint ez azt jelenti, hogy Antalt a Fidesz támogatja. Hogy miből gondolta ezt, az nem derült ki.

Kerestük a rendőrséget a kérdéseinkkel, válaszukat várjuk.

A Fidesz legalább tíz éve listázza a választókat, mégis Pikóék ellen nyomoznak

Ha azt hallja: lista, kinek a neve ugrik be elsőre? Pikó Andrásé. Ja, nem. Csak a Facebookra kell felmenni például, hogy lássunk egy ismert „biztonsági szakértőt”, amint a közösségi oldal kétmilliárd felhasználójának mutat be egy különös webhelyet. Olyat, amin akár a híres Kubatov-listát is őrizhetik.

Segesvári Csaba

Fotó: Szentes város/Facebook

Frissítés (2019. szeptember 20.) A rendőrség ezt válaszolta érdeklődésünkre: „A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon választás, népszavazás, és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás. Az eljárásról a nyomozóhatóság bővebb tájékoztatást nem ad.”

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás