Médiafoglalás

Megmaradjon a fehér kultúra? Akkor szavazz, hogy legyen-e hó karácsonykor!

Nem a Grincs sajátos humorának áldozata a nyájas olvasó: a nyár végén életre hívott Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványba olvadt ex-Mészáros napilapok online felületén jelent meg, ráadásul a címlapon az alábbi egységesen szavazás. Ebben arról kérdezik a magyarokat, örülnének-e a fehér karácsonynak.

Régen minden jobb volt – ajándékozz karácsonyra 2019-es Átlátszó-előfizetést!

Hogy mi alapján várnak tömeges „nem” szavazatokat a valószínűleg népes tábort alkotó magyar hógyűlölők voksán kívül, az itt mindegy is. Ám, hogy a “fehér” szó puszta megemlítése hogyan hívta elő a központi szerkesztők tudatalattijából a kultúra megmaradásának képét, az felkeltette érdeklődésünket.

Talán így? Ki kellene valamit találni, hogy a migránstémát is lehessen tolni, de a karácsony üzenete és szeretetteljes volta is teret kapjon, hm, nem könnyű… Megvan! A hó is fehér, a karácsony is, ez milyen szépen rímel arra, hogy meg kell maradnia a fehér kultúrának.

A szavazás állása szerint amúgy a válaszadók közel fele az idei első hó folytatásában reménykedik, de egy e-mailcímmel az összes online oldalt végigszavazhatjuk, akár a véleményünket is változtatgatva. Mert ugye, legalább ennyire fontos a környezetvédelmi gondolkodás is… Vigyázat – bár a klímatudatosak egyelőre óvatosak, a szavazásban nagyon jönnek fel a fűtésspórolók is!

További érdekesség, hogy a 14, központi hírekkel egyébként általánosan egységesített kormányközeli online felület közül egy, a Tolna megyei teol.hu leközölte a „rabszolgatörvény” elleni tiltakozást is jelképező 5 pontos követelést.

Kocsis Noémi

Kép forrása: feol.hu

Megosztás