vidéki lapszemle

Egymásra mutogat a magyar és az osztrák kormány, elégtelent kapott Pintér Sándor

Nyugat.hu: Patthelyzet: se Ausztria, se Magyarország nem akar családi pótlékot adni az ingázó szülőknek?

Az osztrák szövetségi kancellár hivatala május 8-án adott egy olyan utasítást az osztrák adóhivatalnak, hogy le kell állítani a kifizetéseket az újonnan beérkező családi pótlékkal kapcsolatos kérelmeknél, illetve azoknál is, amiket most újítanának meg – tudta meg a Nyugat.hu egy Vas megyében élő, ám Ausztriában dolgozó apukától. A magyar és az osztrák kormánynak ugyanis vitája van arról, melyik ország az elsődleges kifizetőhely. A helyzet több száz ingázót érint, főként egyedülálló szülőket.

Debreciner.hu: Nem zárultak le a tárgyalások, ezért nem írt konkrétumokat a CATL a Mikepércsi Anyáknak a „szürkevíz” felhasználásáról

A Mikepércsi Anyák többek között arról érdeklődtek levélben a kínai cég vezetőjétől, hogyan biztosítják majd, hogy a gyártás környezetbarát módon történjen, és milyen technológiát alkalmaznak majd az üzemhez használandó szennyvíz tisztítására. Szilágyi Balázs közügyekért felelős vezető válaszában azt írta, a „szürkevíz” kapcsán még nem zárultak le az erről szóló tárgyalásaik, ezért erről nem tud tájékoztatást adni – olvasható a Debreciner.hu-n.

Kecsup.hu: Felfüggesztették az Izsáki út négysávosításának a 2. ütemét, a Lánchíd iskola sem újul meg

Az Építési és Közlekedési Minisztérium összesen 270 beruházást függesztett fel tavaly május óta, válaszolta Lázár János miniszter Vadai Ágnes DK-ás képviselő írásbeli kérdésére. A listán több leállított kecskeméti beruházás is szerepel, köztük az Izsáki út négysávosításának 2. üteme, a Bács-Kiskun Megyei Kórház fejlesztése, és a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola fejlesztése is – írja a KecsUP.hu.

Veszprémkukac.hu: CSEH KATALIN – Nem tudok nagyobb gonoszságot elképzelni az oktatási rendszer leépítésénél

Magyarországon csak és kizárólag akkor lehetett elérni változást, amikor az egész Európai Unió együtt mozdult – mondta a lapnak adott interjújában Cseh Katalin. Az EP-képviselő egy nemzetközi ifjúsági találkozón járt Veszprémben. A politikus többek között arról is beszélt, hogy szájkosarat tesznek mindenkire, akinek más a véleménye. Pedig egy boldog társadalomnak a kritikus gondolkodás, a vita lenne a lényege, de épp ezt veszik el a tanároktól és a fiataloktól.

Szegeder.hu: Kiállították Pintér Sándor elégtelen bizonyítványát is a zebraszerdán

Az Egységes Szülői Front minden héten szerdán szolidáris akciót hirdet a város emblematikus helyeire. A demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar oktatás helyzetére. A Szegeder cikke szerint ezúttal papírkoporsót vittek a megmozdulásra, és kiállították Pintér Sándor bizonyítványát is, miután a honatyák benyújtották a „bosszútörvényt”. Az akcióhoz a Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja és az Egységes Diákfront is csatlakozott.

Nyitókép: A magyar és osztrák határon álló egykori szögesdrót darabja a Lépéshatár című tárlat megnyitóján a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban 2019. november 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Megosztás