Heti lapszemle

Nyomozás Deutsch Tamás testvérének ügyében, tömeges rosszullét az iváncsai akkugyárban

Telex: Nyomozást rendelt el a rendőrség Deutsch Tamás testvérének ügyében

Deutsch Péter tavaly szeptemberben távozott az idei atlétikai világbajnokságot szervező cég éléről, de előtte még aláírt egy 260 milliós szerződést a versenybírók képzéséről, amelyre a jelentkezés másfél évvel korábban zárult le. A szerződésre nem írtak ki közbeszerzést, ami a szövetség szerint rendben van, de a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Magyar Narancs: Tizenegy éves gyerek cége építene lakóparkot a Balatonnál

Balatonszabadi képviselőtestülete május 25-i ülésén tárgyalta két, a községben tervezett lakópark ügyét. Ahhoz, hogy megépülhessenek, módosítani kell a helyi építési szabályzatot, amire a képviselők késznek mutatkoztak. Az egyik lakópark egy siófoki vállalkozóhoz is kapcsolódik. A másik kérelmező a Monroyal Invest Kft. nevű cég, amelynek egyedüli tulajdonosa egy tizenegy éves tanuló. Kilencéves korában, 2021 júliusában lett egyedüli tulajdonosa a cégnek, amely ellen 2016 óta NAV-végrehajtás van érvényben, és a végrehajtást azóta sem törölték.

Szabad Európa: Többen rosszul lettek hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, a rendőrség nyomoz

Többtucatnyian lettek rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, miután valamilyen anyag a levegőbe került, és belélegezték – értesült a lap. Az esemény hétfőn az épülő iváncsai akkumulátorgyár Elektród nevű részlegében történt. Valamilyen anyag került a levegőbe, amit többtucatnyian belélegeztek, és rosszul lettek tőle, hánytak és hasmenésük volt, többeknek kiütésük lett. Az érintettek egy forrás szerint védőruha nélkül dolgoztak többek között olyan nehézfémekkel, mint a kobalt és a nikkel, ezt követően lettek rosszul.

24.hu: 244 milliárd forintért megveszi az állam a zuglói gigaberuházást

Az állam 244 milliárd forintért megveszi a Zugló Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. gigaprojektjét – vette észre Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. oldalán közzétett szerződések között. A Bosnyák tér mögötti, egykori Csömöri úti sporttelep helyén több ütemben hajtják végre a beruházást, lényegében egy teljes negyed felépítését irodákkal, lakásokkal és boltokkal, éttermekkel. A zuglói városközpontban már javában zajlik az építkezés, és a fejlesztő, a Bayer Construct Zrt. már számos épület szerkezeti elemeit is felhúzta. A projektcég a NER-közeli vállalkozóhoz, a Tiborcz Istvánnal is üzletelő Balázs Attilához tartozik.

Hvg.hu: Egymilliárdnál is többet költött fizetésekre tavaly a kormánypropagandát terítő Alapjogokért Központ

Már 2021-ben is államtitkári szintű átlagfizetések voltak a civilnek látszó, de valójában kormányzati propagandaeszközként funkcionáló Alapjogokért Központot működtető magáncégnél, de tavaly rekordösszeget, 1,1 milliárdot költöttek juttatásokra a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.-nél. Ez az átlagos statisztikai létszámként beírt 48 fő foglalkoztatottal számolva havi bruttó 2,05 milliós fizetés, vagyis több, mint egy államtitkár 1,97 milliója.

Címlapkép: Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, az MTK elnöke (b) és Deutsch Péter, az MTK elnökségi tagja beszélget a MOB alapszabály-módosító küldöttközgyűlésének kezdete előtt Budapesten, a Laurus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. december 20-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Megosztás