vidéki lapszemle

Jászai Gellért az SZTE kuratóriumában; alig 30 posta maradhat Vas vármegyében

Debreciner.hu: Mégis lehet MotoGP-pálya Hajdúnánáson, a földadóról viszont valószínűleg lemondhat a város

Április 5-én a Hajdúnánási Televízió vendége volt Tiba István (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, akit kérdeztek a város határába tervezett, de a háború gazdasági hatásaira hivatkozva felfüggesztett MotoGP-beruházásról is. A politikus elmondta, ő úgy tudja, hogy a jogtulajdonos Dorna Sports-szal abban egyezett meg a magyar állam, hogy 2029-2030-ra már Hajdúnánáson rendeznék meg a futamokat. Tiba István elárulta azt is, hogy van olyan hajdúnánási gazda, akivel még mindig nem állapodtak meg a földje megszerzéséről – írja a Debreciner.

Kecsup.hu: Bejelentette, de visszavonhatja igényét a katolikus egyház három kecskeméti ingatlanra

Kecskeméten a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola két telephelyének, valamint a Bocskai utcai óvoda épületének ingyenes tulajdonba adására jelentette be igényét a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye – értesült a KecsUP.hu. A március 30-i közgyűlésen aztán kiderült, az érsek tárgyalt a polgármesterrel, és bizonyos feltételek teljesítése esetén visszavonja az igényt.

Nyugat.hu: Alig 30 posta maradhat Vas megyében az újabb kisposta-bezárási hullám után

A Magyar Posta nemrég bejelentette, hogy bezárják az 1500 fő alatti településeken működő kispostákat. Hagytak azért egy kiskaput: azok a posták megmaradhatnak, amiknek a működtetését (azaz a költségek kifizetését) vállalja az adott önkormányzat. A Nyugat.hu szerint Vas megyében 48 kisposta működik, így ha ezeket bezárják, alig 30 posta marad a megyében.

Szegeder.hu: Mészáros Lőrinc egykori jobbkeze, a 4iG elnöke lett az SZTE kuratóriumának új tagja

A 4iG Nyrt. jelentette be, hogy a Szegedi Tudományegyetem alapítványának kuratóriumi ülésén Jászai Gellértet, a 4iG csoport elnökét választották meg kuratóriumi tagnak. Szabó Gábor, az SZTA kuratóriumi elnöke azzal indokolta a kinevezést, hogy „Jászai Gellért a magyar informatikai és telekommunikációs ágazat meghatározó szereplője, aki szerteágazó üzleti tapasztalatának köszönhetően egyedülálló értéket és szemléletmódot hozhat a kuratórium munkájába” – olvasható a Szegeder.hu-n.

SzabadPécs.hu: Egy fontos csatát megnyert a Pécsi Harmadik Színház

A Pécsi Harmadik Színház anyagi ellehetetlenülése elleni Színházmentő akció folytatásaként április 11-én rendezték meg a Harmadikban a Bársony nesz inog című költészet napi jótékonysági estet. A Szabad Pécs információi szerint a közel telt házas rendezvény 283.468 forinttal járult hozzá a Pécsi Harmadik Színház működésének folytatásához. A teátrum színházmentő támogatási kampánya során az adakozóknak és a költészet napi estnek köszönhetően összesen 21 millió 599 ezer 491 forint gyűlt össze.

Nyitókép: Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke. Fotó: 4ig.hu/SZTE/Átlátszó montázs

Megosztás