vidéki lapszemle

Kiugrott ellenzékiek indulnak a választáson Pécsett, festett körmű férfival kampányol Tiba István fideszes politikus

SzabadPécs.hu: Két kiugrott pécsi városházi ellenzéki is úgy gondolta, elindul az országgyűlési választáson

Bognár Szilvia, a DK kérésére leváltott pécsi alpolgármester Mellár Tamás körzetében indul el az országgyűlési választáson, egy másik kiugrott pécsi városházi ellenzéki, a Jobbik színeiben pécsi mandátumhoz jutott Hencsei Zsolt pedig a másik pécsi körzetben. „Egyes sajtóhírekkel ellentétben azonban az ellenzéki összefogás egyáltalán nincs veszélyben Pécsett, minden érintett szereplő abban érdekelt és azért dolgozik, hogy leváltsák a Fideszt” – írja a lap.

KecsUP.hu: A polgármesteri hivatal besegít a Fidesz kampányába?

Szemereyné Pataki Klaudia a Facebookon, hivatalos polgármesteri oldalán kérte meg két napja arra az olvasóit, hogy támogassák a Fidesz két kecskeméti jelöltjét, Salacz Lászlót és Szeberényi Gyula Tamást. Majd azt írta a poszthoz, hogy „munkatársaink hamarosan fel fogják keresni önöket”. A kiírásból azonban nem derül ki egyértelműen, hogy a polgármesteri hivatal dolgozóira gondolt-e polgármester, vagy csupán a Fidesz munkatársaira – mutat rá a KecsUP.hu.

Debreciner.hu: Egy kifestett körmű fiatal férfi is feltűnik Tiba István fideszes képviselő új kampányfilmjében

Tiba István (Fidesz), a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú választókerület országgyűlési képviselője február 7-én a közösségi oldalán tett közzé egy mindössze 16 másodperces kampányfilmet a következő kísérőszöveggel: „Előre menjünk, ne hátra!” A Debreciner kiszúrta, hogy a kampányfilmben egy fiatal férfi is feltűnik, akinek feketére van festve a körme. Mindez a melegeket a pedofilokkal összemosó kormányzati kommunikációhoz képest valóban előrelépésnek tűnik – írja a lap. A kampányanyagot egyébként Tibáék ingyenesen felhasználható videókból vágták össze.

Nyugat.hu: Megszólalt a szombathelyi városvezetés a „forró” ügyekről

László Győző alpolgármester és Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely-frakció vezetője közel egyórás sajtótájékoztatón reagált a fideszesek kritikáira, amelyek szerint, bár a pénz megvan a felújításokra, mégsem kezdődött el a munka több helyszínen. A városvezetés szerint a szabályokat betartva nem lehet a jelenleginél gyorsabban intézni a munkát – olvasható a cikkben.

Szegeder.hu: Vádat emeltek Joób Márton önkormányzati képviselő és társai ellen

Vádat emeltek egy szegedi önkormányzati képviselő és társai ellen, mert céghálót működtetve 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek – idézi a portál az MTI-t. Az MTI információi szerint Joób Márton (Összefogás Szegedért) az ügyben érintett önkormányzati képviselő. A politikus a vagyoni hátrány megtérítéséért jelentős összeget befizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal letéti számlájára. Joób 2020 októberében lemondott a városi közgyűlésben betöltött tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelő bizottsági tagságáról is.

Nyitókép: Szavazólapok az önkormányzati választáson az 59. számú szavazóhelyiségben Pécsen 2019. október 13-án (forrás: MTI/Sóki Tamás)

Megosztás