adatigénylés

Pénzt kér a nyilvános jegyzőkönyvekért a szegedi fogorvosi kar

Ugyan a hallgatók és a dolgozók számára nyilvánosak a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar Kari Tanácsának jegyzőkönyvei, az egyszeri adófizetőnek már fizetnie kell. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk.

Közérdekű adatigényléssel fordultunk a SZTE FOK-hoz, hogy adják ki nekünk a Kari Tanácsi jegyzőkönyveket. A Kar a jegyzőkönyvek közérdekből nyilvánosságát nem vitatta, viszont (minden további részletezés nélkül) közel harmincezer forintot kért tőlünk az adatszolgáltatásért. A NAIH-hoz fordultunk.

A Kar Ügyrendje szerint ezek a dokumentumok a hallgatók és dolgozók számára nyilvánosak, ezért értetlenül állunk az eset előtt, hogy miért kell fizetnünk – hiszen létező dokumentumokról van szó, minden bizonnyal elektronikus formában, amiket csupán össze kéne gyűjteni, legrosszabb esetben is pár tucat oldalt szkennelni.

Sokadjára írjuk le oldalunkon az egyetem nevét, ugyanis nem kevésszer találkoztunk már velük. Részletesen közvetítettük a 12 évig HÖK-elnök Török Márk pályafutásának végét, sőt közvetve hozzá is járultunk a felsőoktatási törvény egy passzusának értelmezését kutatva. (Egyebekben Török Márk a HÖK-elnöki pozícióból átült a felügyelőbizottság élére, tehát messze nem zárult még le a története.) Megírtuk a legendás arany iPhone történetét is, amire minden idők egyik legjobb intézményi válaszát kaptuk.

Megosztás