Egyéb

Elfogadta a szegedi kancellár lemondását a miniszter

Hétfő délután a Szegedi Tudományegyetem szenátusi ülésén, a megbotránkoztató Facebook-bejegyzését kísérő médiafigyelem miatt Devecz Miklós, az SZTE kancellárja benyújtotta felmondását a felette munkáltatói jogokat gyakorló Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének, aki azt elfogadta. A kancellár a hétfői ülésen is hamisított bejegyzésnek tartotta a közösségi oldalán megjelent képet, amelyet a személye ellen irányuló lejárató kampánynak tart.

4000__ani_6

Az egyetem az alábbi állásfoglalást tette közzé honlapján ma délután:

A Szegedi Tudományegyetem 2015. szeptember 28-i szenátusi ülésén Devecz Miklós, az SZTE kancellárja ismételten megdöbbenését fejezte ki azzal a személyét érintő lejárató kampánnyal kapcsolatban, melynek alapja egy, a véleménye szerint valamilyen formában hamisított bejegyzés a közösségi médiában, és közölte, hogy személyiségi jogainak megsértése miatt ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz. Bejelentette, hogy azért, hogy az intézményt megkímélje a személyét érintő támadások következményeitől, felajánlotta lemondását a felette munkáltatói jogokat gyakorló emberi erőforrások miniszterének. Az üggyel kapcsolatban a fenntartó döntéséig az Egyetem további információt nem kíván közölni.

 Az RTL Klub pénteki híradójában szintén foglalkozott az esettel, és a csatorna megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának álláspontját a kancellár posztjáról. A minisztérium válaszában elítélt a menekültek helyzetén való bármilyen viccelődést.

A szegedi kancellár benyújtott lemondásával kapcsolatban az EMMI-hez fordultunk, hogy megtudjuk a miniszter álláspontját. A minisztérium Sajtó- és Kommunikációs Főosztályától az alábbi üzenetet kaptuk:

„Kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma a következő választ adja: A miniszter tudomásul vette Devecz Miklós lemondását.“

Az egyetem sajtóközleményében megígért, a döntést követő utólagos állásfoglalását – immáron a fenntartó döntésének tudatában -, egyelőre még nem tudjuk.

Lehotai Orsolya

Unod az olvasást? Támogass minket, hogy még több videót készíthessünk neked! Mire van szükségünk? Egy Sennheiser EW 100 ENG G3-as szettre és egy MD 46 DYNAMIC mikrofonra 206.550 Forint és 63.675 Forint, azaz összesen 270.225 Forint értékben.
PayPalos utaláshoz kattints IDE, ha a hagyományos utalást választod, akkor „atlatszo.hu Nonprofit Kft. 12011265-01424900-00100007”, de fontos, hogy a közlemény rovatban szerepeljen az „Átlátszó Oktatás” megjelölés. Postai csekken keresztül is támogathattok minket, csak írjátok meg a postacímeteket az [email protected], ahová postázhatjuk.
A megcélzott összegen felül beérkező adományokat a szerkesztőség további kiadásainak finanszírozására fordítjuk.

Fizess elő az Átlátszóra, hogy még sok ilyen cikket írhassunk!

Havonta csak egy ezres: már csak 945 új előfizetőre van szükségünk ahhoz, hogy az alapműködésünk közösségi finanszírozású legyen. Tudnivalók itt.

Megosztás