Egyéb

Titkos testület a szegedi HÖK-ben

1078Venek_tanacsa_Kiöregedett szegedi hökös vagy? Török Márk rólad is gondoskodik! Rejtélyes testület biztosítja a néhai hökösök túlélését, természetesen átláthatatlan működéssel és kifizetésekkel. Kérdeztünk, nem válaszoltak, hát persze, hogy perelünk!

Ha a Szakos Érdekképviselet a kezdő hökösök keltetője, akkor a Szeniori Testület a kivénhedt, elárvult, magányos választmányi tagok, kari HÖK képviselők végső nyughelye lehet. Az alapszabály vonatkozó pontjai (97-99. §) szerint tagja lehet bárki, aki megfordult a szegedi HÖK környékén és kedvet érez a véleményezéshez és a tanácsadáshoz. Feltéve, hogy az EHÖK elnöke erre felkéri és az EHÖK elnöksége pedig jóváhagyja azt. Kizárandó a túl nagy önállóságot és önjárást a Testület elnökét sem a tagok választják, hanem Török Márk jelölése alapján az EHÖK elnöksége. Figyelemre méltó, hogy a szabályzat semmilyen létszámkorlátot nem rögzít.

 

2007-ben Török Márk Telegdy Gergelyt váltja az EHÖK élén. Úgy tűnik az egyetemi nyilvánosság ekkor még korlátozottan hozzáférhetett a frissen megválasztott elnök akkori pályázatához. Az erről szóló cikk tanúsága szerint már a pályázati anyagában is foglalkozott a testület létrehozásával. A februári megválasztását követően néhány hónap múlva életbe is lépett az új, teljesen átszabott alapszabály, ami a Szenior Testület létrehozásán túl betonszilárd alapot képezett az évtizedes egyetemi és üzleti karrier befutásához.

 

A Testülettel kapcsolatban az EHÖK honlapján nincs információ, az EHÖK adatait nyilvántartó INYAR-ba egyetlen ülés jegyzőkönyve sincs feltöltve, pedig minden félévben legalább egyszer kötelező összeülniük. Szerettük volna megtudni, kik a jelenlegi és a volt tagok, jár-e az ott végzett munkáért bármilyen ellentételezés, egyátalán milyen ügyrend alapján működik a testület, de az EHÖK Iroda email-es megkeresésünkre nem reagált. Többszöri telefonos érdeklődésünkre Kovácsné Kiss Krisztina irodavezető elmondta, hogy a kérdéseinket továbbbította, a válasz Török Márkon múlik. Megunva a várakozást közérdekű adatigényléssel éltünk az SZTE felé, szerintünk ugyanis közérdekű adatnak számít a Szenior Testület tagjainak névsora, az elszámolt juttatások és természetesen az üléseken készült jegyzőkönyvek is. Választ nem kaptunk, úgyhogy per!

Fotó: Joko

(Szalai Balázs)

 

Független ember vagy?

Ha lesz 4 ezer független támogatója az Átlátszónak, akkor nincs az a lázárjános, aki el tudna minket hallgattatni. Legyél egy a 4 ezerből, és változtasd meg Magyarországot! Tudnivalók itt.

Támogatás SZJA 1% felajánlásával #Azénadómból

Ha 1%-od az Átlátszó céljaira kívánod felajánlani, személyi jövedelemadó bevallásodban az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-1-42 Letölthető nyilatkozat itt.

Megosztás