Egyéb

A HÖK-elnök is tudhatott a gólyatábori erőszakoló múltjáról

Figyelmeztethették a gólyatábort szervező hallgatói önkormányzat vezetőjét K. S. Sz. aberráltságára, de nem vette komolyan a jelzést – írta egy olvasónk.

Az Átlátszó Oktatásnak emailt író lány még azelőtt felhívta a figyelmünket arra, hogy K. követte el a fonyódi gólyatáborban történt bűncselekményt, hogy az máshol megjelent volna, azonban akkor még ellenőrizhetetlen volt az információ. Az e-mailben viszont kitért arra is, hogy egy hallgató lány, aki szervezője is volt a gólyatábornak, már tavasszal beszámolt arról az ELTE TÓK HÖK elnökének, hogy K. egy ottalvós buliban éjszaka a tudta nélkül fotózta, úgy, hogy a ruháját is felhúzta, így intim testrészeit is le tudta fényképezni.

K. ezután megfenyegette a lányt, hogy ha nem fekszik le vele, akkor gondoskodni fog róla, hogy a képek a közösségi portálokon fognak kikötni. A lány ennek nem tett eleget, de feljelentést sem mert tenni és valószínűleg K.-nak sem volt mersze beváltani a fenyegetést.

A lány akkor figyelmeztette a történtekre a kari HÖK-elnököt, amikor megtudta, hogy K. is jelen lesz a hallgatói önkormányzat egy tavaszi rendezvényén. Az elnök akkor megígérte, hogy beszél a HÖK fiú tagjaival, hogy tartsák K.-n a szemüket, de végül nem mondta el senkinek, hogy mi jutott tudomására.

A levélíró szerint a kari HÖK-elnök volt az egyetlen, aki megelőzhette volna a bajt, de nem vette komolyan saját csapattársa jelzését.

Megosztás