Egyéb

Egymásnak osztogatják a közpénzt a hódmezővásárhelyi fideszisták

A KLIK által most közzétett szerződések szerint Hegedűs Zoltán volt fideszes képviselő, akit szeptemberben neveztek ki öt évre a Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Corvin Mátyás Tagintézménye élére, hétmillió forintot fizetett a Béketelepi ABC-nek az elmúlt évben, hogy az „szakmai anyagot” szállítson az ételkészítési gyakorlatokhoz. A Béketelepi ABC Fekete Ferenc helyi fideszes képviselő tulajdona. Az övé:

Fekete Ferencnek 2012-es vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 195,000 forintja van a Béketelep ABC-ből. De mit ad isten, még egy nemzeti dohánybolt is jutott a képviselő úrnak idén áprilisban, amely az ABC mellett üzemel. Emellett 70,000 forintot kap havonta azért, hogy felügyelőbizottsági elnöke annak a Zsigmondy Zrt.-nek, aminek a nevét sem képes helyesen leírni:

adofekete.png

A rendszerváltáskor a körülmények úgy hozták, hogy munkámat vállalkozóként kellett folytatnom. Pályázat útján lettem a Béke-telepi ABC üzemeltetője, amelynek tevékenységét a mai napig irányítom. (…) A közéletben jelenleg, mint vállalkozó veszek részt.

Nem tűnik túl lelkesnek a rendszerváltástól Fekete képviselő úr, ha a „körülmények úgy hozták” fordulatot jól értelmezem, persze már 1985-től egy boltot vezetett. Ennek ellenére rejtély, hogyan definiálhatja magát elsősorban vállalkozóként egy választott képviselő.

Hamisítatlan lázárisztáni sikertörténet, de azért elkértük a KLIK-től és a képviselő úrtól a szerződést, mert ugyan nem egy startup, de mindig öröm többet megtudni az ilyen sikeres üzletemberek gyümölcsöző együttműködéseiről.

Az alábbi térképen A-val jelölt ABC egyébként nagyjából a város másik végén van, mint a B-vel jelölt Iskola.

hodmezo.png

Viszont szép nagy.

beketelepi.png

Képek: hodmezovasarhely.hu, iwiw.hu, maps.google.com

Megosztás