Egyéb

Öltöztesd a rektorod! (Frissítve)

Míg minden troll és nemtroll a Kaposvári Egyetem rektora által kiadott dresscode-on csámcsog, mi is hozzátesszük, amit tudunk. Éljenek a trollok!

original.jpg

A kép Medvegy Gábor úr alkotása.

Miért is tesszük ezt? Ha valaki nem lenne tisztában az előzményekkel:

  • Prof. Dr. Genius Erkölcscsősz Szávai Ferenc rektor úr október másodikán adta kiutasításait az ETR-en keresztül.
  • A szabályzat célja, hogy meghatározza a Kaposvári Egyetem Polgárai (!) számára irányadó öltözködési szabályokat.
  • Az egyetemhez méltó viseletet szabad hordani, mellőzni kell a rövidnadrágot, a strandpapucsot, az erős sminket és parfümöt.
  • Az egyetem egy oktatója szerint a rektor döntése előtt soha nem hallott panaszt arra, hogy gond lenne a diákok öltözködésével.

Reakciók?

Azon kívül, hogy a zseniálisan idegesítő megmondóember Dajcstomi beszólt a fácsén (amiből az ATV-n hír lett, amit mostanáig nem tudok feldolgozni, mert kit érdekel) Csapó Virág, színésznő, az egyetem oktatója és harmadéves hallgatói tegnap performansszal tiltakoztak a nonszensz rektori előírás ellen. Mivel végig az osztályteremben maradtak, semmilyen közszeméremsértő cselekedetet nem követtek el. „Felöltöztek, talpig rektorkompatibilis viseletbe, majd a valószínűtlen látványt az osztályteremben ellentpontozták, megmutatták a földig érő dekoltázst, meztelenre levetkőztek.” – fogalmazta meg nekünk zseniálisan a SOnline.

Ja, és a keonline tudatja mély fájdalommal, hogy „azon polgártársaink, akik a legkiválóbb poénokat gyártották a különböző hírportálokon napvilágott látott „Dresscode” gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban, tévedtek. A fellelhető dokumentum eredetiségét nem erősítette meg senki, bár nem is cáfolta, fogadjuk el eredetinek! Egészen egyértelműen kiderül a szövegből, hogy annak rendelkező része az Egyetem dolgozói számára mutatnak irányt az öltözködési szokások terén.” MI?! Külön bekezdésben taglalja rektor úr a hallgatókra vonatkozó részt…..

Ráadásul az „egyetem polgárai” DOES NOT MEAN „egyetem dolgozói”. Bzz, fogalomzavar, bzzzz.

Nem akarok Miss Coelho lenni, de basszus, pontosan ez a baj a magyar hallgatókkal. Nem tekintik magukat az egyetem polgárainak, nem azonosulnak az egyetem közösségével, ezért fogadják el a fejük feletti döntéseket. Nem szólnak bele a közügyekbe, ezért fogadják el az esetleges korrupciót is…

Attól még, hogy a keonline azt bullshiteli, hogy nem, attól még sajnos IGEN, rátok is vonatkozik az a rohadt szabályozás. Aminek egyébként körülbelül annyi értelme volt, mint ennek a mémnek itt.

Öltöztesd a rektorod!

Be is került az intézmény neve a Washington Post-ba ezáltal. Az Index még azért odaszúrta szemét módon, hogy fájjon: „Azt egyelőre nem tudni, hogy a Kaposvári Egyetemnek a mostani esetet megelőzően sikerült-e már bekerülni a Washington Postba oktatási vagy tudományos tevékenységével.” Pfah!

Kedves gyerekek! Öltözzetek fel szépen, rendesen a vizsgákra, ember módjára, mert az alkalom alkalom, az ünnep pedig ünnep. A többi meg…

Fanó

UPDATE: Megszólalt a kaposvári egyetem rektora. Szávai Ferenc szerint szabályzatát az a szándék vezérelte, hogy a hallgatók ne hiányos öltözetben, „például strandpapucsban vagy bermudanadrágban” járjanak az egyetemre. Sajnos továbbra sem tudjuk, mi történik, ha abban járnak, megfordul-e a Golf-áramlat, vagy felsír valahol egy kölyökpanda, de Szávai szerint az egyetem vezetése ragaszkodik az elveihez, ami erkölcsi lépés. ÚRISTEN, KILÁTSZIK A NAGYLÁBUJJAD, TE DISZNÓ!

Közben a kaposvári egyetemi portálon, a KEOnline-on bermudanadrág helyett Bermuda-háromszög nyeli el a kommenteket, amik a fentebb is idézett, aláírás nélküli, a tiltakozókat leteremtő cikkre érkeznek. Kaposváron is értik a korszerű kommunikáció működését.

(Medvegy Gábor)

Megosztás