Egyéb

Olvasói levél: Megszólal a megerőszakolt lány barátnője

Tegnap nálunk jelent meg egy lány története, akit tavaly a VOLT Fesztiválon megerőszakoltak. Szomorú módon kommentelőink egy része nem csak a történet hitelességében kételkedett, de többen lányt hibáztatták, és alpári stílusban nyilatkoztak egy bűncselekmény ártatlan áldozatáról. Barátnőjének levelét közöljük.

Tovább is van!

Előzmények

Tegnapi cikkünkben szerkesztés nélkül közöltük egy a tavalyi VOLT Fesztiválon, megerőszakolt lány levelét. Rengetegen olvasták el a cikket, de sajnos sok kommentelőnek nem jutott más az eszébe, mint hogy a lány a hibás vagy hogy teljesen nyilvánvalóan kitalált a történet. A történet nem kitalált, és bár nagyon elterjedt ilyen esetekben az áldozatok hibáztatása, ez egyáltalán nem elfogadható, sőt, visszataszító, aljas dolog.

Az alábbiakban szintén szerkesztés nélkül közöljük az áldozat barátnőjének levelét. 

A srácok, akikkel megismerkedtünk és

kezdetben szimpatikusnak tűntek,

hamar megváltozott róluk a véleményem. miután felajánlották az italt, amit a barátnőm elfogadott, de én visszautasítottam, erőszakosan nyomulni kezdtek mindkettőnkre. A srác aki énrám nyomult és annak a szemét állatnak a barátja volt, aki megerőszakolta később a barátnőmet, erőszakoskodni kezdett én pedig egy határozott mozdulattal ellöktem magamtól. Mire a srác csak annyit reagált, hogy a k@rva anyád, majd lelécelt. Odamentem a barátnőmhöz és közöltem neki, hogy én legszívesebben elhúznék innen, mire a barátnőm is helyeselt. Erre azonban a barátnőmre nyomuló srác „szagot fogott”, hogy lelépnénk és telibe leöntött sörrel, s utána el is tűnt a szemünk elől. Szóltam a barátnőmnek, hogy kimosom ezt az adag sört a hajamból és a ruhámból, addig várjon meg ott a lépcsőn, ahol éppen ült. Közben megkértem néhány haveromat, hogy tartsák addigis szemmel. Mire azonban a cuccaimból kiöblítettem az alkoholt,

a barátnőm eltűnt.

A későbbiekben kiderült, a pultos lánytól tudtam meg másnap, hogy újra feltűnt a srác, megkörnyékezte a barátnőmet egy itallal, majd együtt tűntek el. Először nem estem ketsegbe amikor eltűnt a barátnőm, mert rutinos fesztiválozó vagyok, és ilyenkor általában megkerül az ember. Egykor beszéltem a barátnőm ismerőseivel, barátaival akik egyből a segítségemre voltak és velem együtt keresték a barátnőmet. Hajnali négyig járkáltunk fel-alá és megnéztük az összes helyet a fesztivál területén. Akkor adtuk fel a keresést, amikor reggel fél 5kor a száznyolcvanadik hívásra a telefonja kikapcsolt állapotot jelzett. Azt mondták a barátnőm barátai is, hogy nem lesz gond, reggelre biztosan előkerül a barátnőm. Az öcsém is lentvolt a fesztiválon néhány haverjával, akik vállalták, hogy hazakísérnek hajnalban.

A barátnőm csak délelőtt 11kor adott magáról életjelet.

Mikor hazaért a barátnőm taxival azonnal kikérdeztem mi történt vele, ő mindent elmesélt. Látszott a barátnőmön, hogy iszonyúan állapotban van minden értelemben. Tiszta por és sár volt, fel volt dagadva az arca, amire calciumot adtam neki. Mialatt lefürdött és aludt egy keveset én addig sokkos állapptban telefonálgattam. Egyszerűen nemtudtam mit kezdjek a helyzettel.

Mikor a kórházba értünk nem voltam meglepve azon, hogy

nem siettek a segítségünkre,

mert egy évvel ezelőtti fesztivál alatt az akkori pasimnak tüszős mandulagyulladása volt és őt sem akarták először ellátni, mert nem soproni lakos és nem volt életveszélyben. Amíg a barátnőmet kezelték rovarcsípéssel addig megpróbáltam nőgyógyászt keríteni. Kb végig veszekedtem az orvosokkal, hogy segítsenek, mire kiharcoltam, hogy a főorvossal beszéljek, aki egy időpontot ajánlott másnap délre a nőgyógyászatra. Ami idegesítő volt, hogy senki nem reagált a történtekre azonnal, úgy érzem nem vettek minket komolyan. Mi lett vna ha a barátnőm aidses lett volna vagy terhes? Miért nem vettek vért azonnal vagy vizsgálták ki? Ez kötelessége lett volna bármilyen egészségügyi dolgozónak, ha kimondom, hogy nemi erőszak gyanúja áll fenn.

A barátnőm a levetett holmijait egy zacskóban hagyta nekem, hátha szüksége lesz rá a rendőrségnek bizonyítékképp.

Kerdezoskodtem a fesztiválon aznap este is mikor a barátnőmet hazavitték autóval Pestre, hogy ki lathatta a barátnőmet a sráccal meg a róluk készített mobilos képemet mutogattam. Egy biztonsági konkrétan elsirta magat a sztori hallatán, ugyanis a tavalyi feztiválon egy hasonló eset alkalmával ő ott volt, amikor egy megerőszakolt lányra leltek rá a fesztivál mellett levő erdőben holtan, vérző torokkal.

Kovetkezo nap délelőtt felhívott a rendőrség, hogy átveszik a barátnőm levetett ruháit, melyeket aznap viselt, ugyanis a barátnőm addigra feljelentést tett Pesten.
Azt ígérték a szállásomon lesznek délután 2 körülre. Ehhez képest este 11re értek a házhoz.

Egesz vegig a haz elott ültem őket várva és végig arra gondoltam, hogy ez az egész miattam tortent. Mikor végre megérkeztek a rendőrök az öcsém megkérdezte őket, hogy nem lehetett volna egy kicsit hamarabb érkezni? mire a válasz annyi volt, hogy lehet ám az örsön is éjszakázni, ha valami nem tetszik.

Este bementem még a fesztiválra, hogy tovább kérdezősködjek, ott még több fesztiválon dolgozó megerősítette, hogy látták őket a sráccal. A sokk hatására pánikrohamot kaptam az embertömeg és a történtek miatt, így egyből hazamentem a szállásra és megkértem a családomat, hogy vigyenek haza másnap reggel. Azóta a budapesti rendőrségen voltam többször, ahol kedvesek és megértőek voltak velem, viszont hozzátették, hogy a soproni kollegákkal nehéz nagyon együttműködni, mert nem túl segítőkészek.

Megosztás