Egyéb

Lehet-e igazán kúl a CSR?

A CSR (corporate social responsibility) a cégek társadalmi felelősségvállalását jelenti. A legtöbb cég esetében a CSR kimerül ,,hagyományos” társadalmi ügyek (pl. szegénység) adományok formájában való felkarolásában. Nem így Magyarország minden bizonnyal legkúlabb cége, a Prezi esetében. Itt a nyitottakvagyunk.hu.

Tovább is van!

Néhány tény annak illusztrálására hogy miért a Prezi (és nem az OTP vagy a MOL) a legkúlabb magyar cég:

  1. A Preziről először Amerikában, az egyetemen hallottam először, amikor egy órámon valaki Prezis prezentációt tartott. Szerintem a prezentáló lány sem tudta, hogy a Prezi egy budapesti székhelyű magyar cég (amerikai létére miért is érdekelné), de én meg pláne nem, csak sokkal később jöttem rá, hogy itt egy európai értelemben vett magyar cégről van szó.
  2. A Prezi irodája igazán ütős. Műfű, ingyen kaja, rollerek, közösségi terek.
  3. Miközben kb. mindenki, aki teheti elmegy Magyarországról Londonba mosogatni vagy a Stanfordra kutatni, a Prezi nem csak, hogy Magyaországon tud tartani magyarokat, de külföldről is Budapestre csalogat fejlesztőket. És amikor külföldet mondok nem Magyarországnál szegényebb országokra kell gondolni, hanem mondjuk Spanyolországra vagy Izraelre.
  4. Amikor társadalmi felelősségvállalásról beszélnek, akkor nem éhező gyerekeknek való adományokkal nyugtatják meg a lelkiismeretüket, hanem elmennek dolgozni. Szociális Építőtábor, bagi cigánytelep, ilyesmi.
  5. Miközben Magyarországon szinte mindenhol ott van a kirekesztés, legyen szó akár a cigányok elleni sorozatgyilkosságról, Kerényi Imre buzizásáról vagy a parlamenti zsidózásról, a Prezi megcsinált egy olyan honlapot, ami pontosan ennek az ellenkezőjéről szól. Már korábban is ott voltak a Prideon egy saját kamionnal, most pedig több más céggel és szervezettel együtt megcsinálták a nyitottakvagyunk.hu-t.

A Prezi, az espell és a Google Magyarország közös kezdeményezésének lényege, hogy ráébressze az embereket és a vállalatokat: a nyitottság érték és érdek. A különbözőség és a sokszínűség az alapja az innovációnak, az új ötleteknek, annak, hogy egy cég vagy kezdeményezés izgalmas és naprakész tudjon maradni. A kezdeményezéshez mások mellett csatlakoztak társadalmi szervezetek (pl. TASZBagázsHabitat) és innovatív magyar cégek (pl. MitoLOFFICE). Természetesen az Átlátszó Oktatás csapata is támogatja a kezdeményezést, és tudósítani fog a Pride-ról, ahol a kezdeményezés résztvevői céges színekben jelennek majd meg.

Megosztás