Egyéb

Elérhetetlen a HÖOK honlapja

Tegnap óta nem érhető el a HÖOK honlapja, bár eddig sem arról volt híres, hogy naprakész és informatív dolgok vannak rajta.

Akinek nagyon hiányzik az oldal, az az Intenet Archiveon megtalálja a korábbi verziót.

Mondjuk az oldal elérhetetlensége csak korlátozott mértékben csökkentette a HÖOK által közzétett információk mennyiségét.

A HÖOK honlapján eddig sem volt fenn szinte semmi: például emlékeink szerint egy darab küldöttgyűlési jegyzőkönyv, HÖOK-határozat sem volt fenn, bár az Alapszabály legalább letölthető volt. A küldöttgyűlések időpontját csak akkor hirdetik meg előre, ha az az érdekükben áll, egyébként jobb az, ha nincs ott a sajtó. A vezetőképzők ideje és helyszíne szintén titkos, sosem volt fenn a honlapon. Hogy mennyit keresnek a vezetők, azt szintén nem tudhattuk meg a honlapról.

Elérhetetlen a HÖOK honlapja

Legutóbb például egy HÖOK elnökségi határozatban javasoltak sablonválaszt a közérdekű adatigénylések elutasítására, amivel a gyakorlatban is találkoztunk.

Nem tudjuk miért nem érhető el a honlap, lehet karbantartás, lehet fejlesztés (talán több infó lesz fent, átláthatóbb lesz a HÖOK?), de lehet hiba is. A hook.hu jelenleg azt írja, hogy a szerver: „maintenance downtime or capacity problems” miatt nem érhető el, de mi arra gyanakszunk, hogy ez is csak egy sablonválasz. Ha te tudod, hogy csak karbantartás, vagy világ-összeesküvés van a háttrében, ne habozz és írj: [email protected]!

Írtunk a HÖOK-nak, amint válaszolnak, frissítjük a posztot.

UPDATE: semmi para csak új honlapjuk lesz, bár ott sincs több adat. Az alábbi linken lehet elérni: http://new.hook.hu/

UPDATE2: a new.hook.hu sem jön be, egy sokat sejtető „Nemsokára.” felirat tűnik csak fel itt. A HÖOK-tól továbbra sem válaszolt senki, pedig kerestük őket az [email protected], írtunk Nagy Dávidnak és Körösparti Péternek is.

UPDATE3: hétfőn újra elérhető a honlap, nekünk úgy tűnik, hogy nem változott rajta semmi.

UPDATE4: a HÖOK válaszolt, a hétvégén harminc órás leállás volt műszaki okok miatt, de a rendszergazda talpon volt és újra működik a lap.

Kövessetek minket Facebookon és Twitteren!

Megosztás