Az elmúlt hét hírei

2020-ig biztosan dőlnek az adófizetői milliárdok a Red Bull Air Race-re | Heti Mutyimondó

Orosz Mihály Zoltán hagyatéka – adósságokban és perekben fuldoklik Érpatak a bolond polgármester bukása után

Az extravagáns öltözködésről és nárcisztikus viselkedéséről elhíresült, az ún. Érpataki Modell rendszerét kidolgozó, a település lakóit építőkre és rombolókra szelektáló polgármester saját bevallása szerint igencsak megdöbbent, hogy alul maradt alul ellenzéki kihívójával szemben. Bukását követően a falu fellélegzett, a falu képviselő-testülete azonban küzd Orosz hagyatékával: a Nyírbátori Rendőrkapitányság jelenleg becsületsértésért keresi, borítékolható azonban, hogy hamarosan újabb büntetőeljárások indulnak.

Könyv szerint 1,2 milliárd forintot ér a szatmárnémeti szállodát birtokló cég, amit tavaly vett meg a magyar állam

A magyar állam tulajdonában lévő Manevi Zrt. tavaly decemberben megvette a román Dacia SA nevű céget, és azon keresztül a Szatmárnémetiben található Pannónia Szállót. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, és a Manevi üzleti titokra hivatkozva adatigénylésünkre sem adta ki az adásvételi szerződést. A cég beszámolóiból és cégbíróságon leadott dokumentumaiból azonban látszik, hogy az évek óta tetszhalott vállalatot nemrégiben kiszemelték valamire. A tulajdonos magyar állam 2017-ben 2 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre a Maneviben. Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mennyit fizetett a magyar állam a szatmárnémeti szállodáért, bepereljük a Manevit az adásvételi szerződésért.

2020-ig biztosan dőlnek az adófizetői milliárdok a Red Bull Air Race-re

A kormány ismét megszavazta, hogy évente majdnem 2 milliárd forinttal támogatja a Red Bull Air Race versenyt, azt a versenyt, ami miatt most 20 napra lezárták a Bem rakpartot, hogy kinyírják teljes Buda (és Pest) autós forgalmát, jelentősen fokozva ezzel is a környék amúgy sem túl fényes légszennyezettségét. Egyik jogászunk tavalyelőtt a versennyel kapcsolatban azt írta, hogy „…még a legjobbat feltételezve is nehéz azonosítani közérdekű célt, de az azért még így sem mindennapi, hogy egy ugyan ma már globális látványosságként lebonyolított, ám továbbra is elsősorban egyetlen energiaital-gyártó gazdasági promócióját szolgáló versenysorozat megrendezésére költenek évente majdnem 2 milliárd forintot az adófizetők pénzéből.”

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

További cikkeink:

 

A Heti Mutyimondó hírlevél következő száma 2018. június 29-én (pénteken) jelenik meg. Iratkozz fel az Átlátszó hírlevelére! Csak az e-mail címedre van szükségünk, hogy minden cikkünk azonnal ott legyen a postaládádban.



 

Megosztás