Az elmúlt hét hírei

Politikai nyomásra kialakult öncenzúra jellemző a médiaügynökségekre | Heti Mutyimondó

Nem csak az állami, a piaci hirdetéseket is eltéríti a politika, korrupcióval átszőtt az ügynökségi piac

A vállalatok és a reklámköltéseiket kezelő médiaügynökségek az elmúlt években kívülről érkező, közvetlen politikai nyomással szembesültek, ami már egyfajta öncenzúrába, azaz önkorlátozó reklámköltésbe csapott át – többek között ezt a megállapítást tartalmazza a Mérték Médiaelemző Műhely éves jelentése a lágy cenzúráról. A hamarosan megjelenő tanulmány és a következő cikk közel egy tucat volt vagy jelenleg is vezető pozícióban dolgozó reklámipari és médiapiaci szereplővel folytatott anonim háttérbeszélgetés tanulságait foglalja össze a reklámpiac helyzetéről. A kutatást Máriás Leonárd készítette.

Átlátszósok is beférkőztek a HírTV műsoraiba 2015-2018 között, ez veszélyes és felháborító

A 2015-ös “G-nap” után a HírTV rendszeresen idézte az Átlátszó hírértékű cikkeit, és munkatársaink többször megszólaltak, szerepeltek a csatorna különböző műsoraiban. Szerdán át/visszavette a tévét a Fidesz, így valószínűleg nem lesz ilyen egy darabig.  Összegyűjtöttük a legfontosabb szerepléseinket, ezzel búcsúzunk a HírTV kormányfüggetlen korszakától.

“Az áldozathibáztatás és a nemi erőszak bagatellizálása mindig felháborított” – Durica Katarina a dunaszerdahelyi maffia áldozatairól.

Dunaszerdahelyen az 1990-es években a helyi maffia uralkodott, és rengeteg rémtettet követett el a városban. A vállalkozóktól védelmi pénzt szedtek, riválisaikat vagy “feleslegessé vált” sajátjaikat lelőtték, bebetonozták, felrobbantották, és rengeteg lányt erőszakoltak meg csoportosan. Durica Katarina évekig gyűjtötte az áldozatok beszámolóit, és regényben dolgozta fel a történeteket.

Az elmúlt héten ezen kívül többek között:

További cikkeink:

A Heti Mutyimondó hírlevél következő száma 2018. augusztus 10-én (pénteken) jelenik meg. Iratkozz fel az Átlátszó hírlevelére! Csak az e-mail címedre van szükségünk, hogy minden cikkünk azonnal ott legyen a postaládádban.



 

Megosztás